• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Hranire cu sirop

Creat de Batrinul, Februarie 28, 2010, 10:11:20 p.m.

« precedentul - următorul »

calmusdaniel

Citat din: Adrian.B. din Iunie 25, 2016, 08:55:47 p.m.
Smecheri de astia ca tine, e plina lumea. Esti numai un ranjet. Crezi ca daca imi rastalmacesti vorbele ,esti smecher? Vezi-ti de ceaiurile tale ca nu esti tu pus aici sa dai lectii. Astept teza de doctorat cu ceaiurile. Mai bine nu, te ignor.Noi astia neprofesionisti care am crescut in preajma apicultorilor batrani,mai folosim si ceaiul de urzica,usturoiul,sucul de ceapa,si asta nu e nici o nenorocire,fiecare e liber sa dea ce vrea la albinele lui.
Eu zic ca apicultura trebuie facuta cu pasiune(unde dragoste nu e,nimic nu e).
Asta nu e un motiv de disputa.fiecare i-si spune parerea.Sanatate si noroc in viata!


bucovineanu

Citat din: Adrian.B. din Iunie 25, 2016, 01:36:45 p.m.
Protofilul este cu totul altceva decat ceaiul, atentie la nuante.

De ce este protofilul altceva decat ceaiul? Or fi albinele amatoare de cate o dusca de rachie dimineata care sa le dea puteri pentru a lucra mai cu spor toata ziua?  :smile:

Adrian.B.

Citat din: bucovineanu din Iunie 26, 2016, 01:15:01 a.m.
Citat din: Adrian.B. din Iunie 25, 2016, 01:36:45 p.m.
Protofilul este cu totul altceva decat ceaiul, atentie la nuante.

De ce este protofilul altceva decat ceaiul? Or fi albinele amatoare de cate o dusca de rachie dimineata care sa le dea puteri pentru a lucra mai cu spor toata ziua?  :smile: Daca cineva e ironic,la ce fel de raspuns te-ai astepta? Credeam ca poti pastra o pozitie neutra, dar nu te poti abtine.Asta e apanajul oamenilor suficienti. Protofilul il fosesc ca tratament primavara si august. In rest ,pentru ce sa tot unblu cu ceaiuri prin stupi?!!! Eu asa procedez.

stefan1

  Adrian, vad ca tu nu ai taria sa spui ca ai gresit si sa inchizi disputa. Ai spus clar ca ceaiurile, ca si polenul administrat , nu ajuta albinele. Cineva ti-a raspuns inspirat, sa incerci sa iei un ceai de crusin si apoi sa spui daca are sau nu efect. Ba sunt ceaiuri care iti pot produce tulburari majore daca le supradozezi sau le iei prea multa vreme. De mii de ani plantele au fost unul din putinele mijloace cunoscute de omenire ca sa-si trateze diferite afectiuni si sa spui ca "ce poate sa influenteze un ceai?" este o afirmatie care sigur va isca replici.
  In alta ordine de idei, disputele, chiar contradictorii, se pot duce si fsra jigniri. Daca totusi ai gresit si esti tras mai tare de maneca, nu ar trebui sa te superi.     :hi:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bucovineanu

Adriane vad ca pe tine nu te poate lamuri nimeni ca ai gresit. Tu o tii inainte pe a ta. Un proverb latin suna cam asa "Errare humanum est, perseverare diabolicum" ( A gresi e omeneste a persevera in greseala e diabolic). Si daca vrei pot sa-ti mai spun multe alte proverbe despre greseala. Daca eu am pus o intrebare in spirit de gluma, tu ai inceput cu jignirile. Chiar daca intrebarea era pusa in spirit de gluma, puteai sa dai un raspuns la intrebare in loc sa treci la jigniri. Acum te intreb inca odata: de ce protofilul e altceva decat ceaiul? Daca tie iti permite buzunarul sa cumperi protofil si nu poti aduna niste plante medicinale care se folosesc la prepararea protofilului, sa fii sanatos si sa ai succese in ingrijirea albinelor. Totusi astept raspuns la intrebarea de mai sus.

Cristel

Iunie 26, 2016, 09:25:32 p.m. #245 Last Edit: Iunie 26, 2016, 09:35:03 p.m. by Cristel
Citat din: Adrian.B. din Iunie 25, 2016, 08:55:47 p.m.
Smecheri de astia ca tine, e plina lumea. Esti numai un ranjet. Crezi ca daca imi rastalmacesti vorbele ,esti smecher? Vezi-ti de ceaiurile tale ca nu esti tu pus aici sa dai lectii. Astept teza de doctorat cu ceaiurile. Mai bine nu, te ignor.

Nu dau lectii ci sustin un punct de vedere existent si eficient. Daca tu ai alta teorie, trebuie sa dai explicit dovada.Si eu am senzatia ca Universul e nelimitat, ca si prostia, dar nu o pot dovedi. Spui ca polenul e aproape nul in hrana albinelor. Poate sunt novici creduli si vor sustine teoria ta, fara ca in sprijinul acesteia sa invoci o bibliografie;  ca plantele nu au niciun efect daca faci un ceai cu sirop si administrezi albinelor. De asta te-am si rugat sa mai citesti, sa nu vii cu autosuficienta si sa dai lectii. Faptul ca te-ai suparat nu e vina mea ci iti apartine in exclusivitate. Eu nu sunt suparat pe tine ci contest ideile care nu imi plac, care nu corespund cunoasterii prezente, si mai ales, cand nu sunt bazate pe experienta. Iar daca in raspunsul meu am inserat emoticoane "ranjinde" e pentru ca nu trebuie sa fim incrancenati, aici e o dezbatere de idei si nu un concurs de cine e mai tare in gura. Scuze daca  :dinti: asta te-a suparat...
Cand am urcat pe Acropole mi-am dat seama ca acolo, cu mai bine de 2500 de ani in urma, oamenii aveau opinii si le sustineau chiar in contradictoriu, fara ca asta sa nasca supararea cuiva. Din aceste discutii, grecii au descoperit atomul, atunci cand nu exista microscop.  La noi, daca nu esti de acord cu opinia cuiva inseamna ca esti impotriva respectivului sau ca te ia peste picior. Asta e diferenta intre un stat democratic si altul in care unul singur trebuie sa aiba dreptate. Daca de la Pliniu cel Batran, Herodot,  se spune ca plantele au efecte medicale, vii tu si sustii contrariul. Vrei sa-ti punem si cununita de laur?
Dincolo de toate, e strict doar treba ta daca dai sau nu polen in turtele proteice/de stimulare. Daca dai sau nu sirop cu ceai, daca ai timp sa-l faci si sa-l administrezi sau nu. Fiecare e liber sa faca tot ceea ce crede de cuviinta. Iar in ceea ce priveste sentimentele apicultorilor fata de albine, nu poti sa standardizezi nimic. Sanatate si succes in toate!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Adrian.B.

De acord cu tine. Sanatate si succes.

Adrian.B.

Citat din: bucovineanu din Iunie 26, 2016, 09:03:26 p.m.
Adriane vad ca pe tine nu te poate lamuri nimeni ca ai gresit. Tu o tii inainte pe a ta. Un proverb latin suna cam asa "Errare humanum est, perseverare diabolicum" ( A gresi e omeneste a persevera in greseala e diabolic). Si daca vrei pot sa-ti mai spun multe alte proverbe despre greseala. Daca eu am pus o intrebare in spirit de gluma, tu ai inceput cu jignirile. Chiar daca intrebarea era pusa in spirit de gluma, puteai sa dai un raspuns la intrebare in loc sa treci la jigniri. Acum te intreb inca odata: de ce protofilul e altceva decat ceaiul? Daca tie iti permite buzunarul sa cumperi protofil si nu poti aduna niste plante medicinale care se folosesc la prepararea protofilului, sa fii sanatos si sa ai succese in ingrijirea albinelor. Totusi astept raspuns la intrebarea de mai sus.Gresala a fost a mea. Am recitit postarile. Am crezut ca e vorba de simplul ceai, adica cum am vazut la multi apicultori care fac un ceai de menta cu sirop de zahar . Sau  de tei. Recitind am vazut ca era vorba de o complexitate de plante care se folosesc si la protofil. Aici a fost greseala mea. Si imi cer scuze.

Kov iulian

Citat
...de ce protofilul e altceva decat ceaiul? Daca tie iti permite buzunarul sa cumperi protofil si nu poti aduna niste plante medicinale care se folosesc la prepararea protofilului, sa fii sanatos si sa ai succese in ingrijirea albinelor. Totusi astept raspuns la intrebarea de mai sus.


Nu are protofilul in el ceva mai extraordinar ca ceaiul, insa conteaza modul cum sunt extrase acele substante din planta.
Prin folosirea alcolului in locul apei fierte se distrug mai putine substante.

Cumparati alcool, cumparati sau culegeti plante si faceti-va acasa protofil.

ciucur

Citat din: Adrian.B. din Iunie 25, 2016, 01:36:45 p.m.
1.Nu am afirmat ca dau sirop familiilor.2. Poti tine pe o vatra si 200 de familii daca ofera cules de polen si nectar sau 30 de familii pot fi prea multe. 3. Eu nu am combatut polenul,drojdia, protofilul, am combatut turtele si daca nu sunt indicate , normal ca nici polenul din ele. Protofilul este cu totul altceva decat ceaiul, atentie la nuante. Cat priveste productia de miere, 2014-2015 si ce o mai fi din 2016 cred ca sunt pe profit 0. Poate ma ajuti sa gasesc undeva beneficiul ceaiului asupra albinei(a cepei,usturoiului,crusinului etc ,ca de mistouri vad ca unii sunt profesori). Documentat ,nu ca a zis Hristea sau Malaiu. Si ca o paranteza, l-am cunoscut personal pe Malaiu.


Sanatate multa!
Prin postarea de mai sus dovediti ca iubiti albina. Altfel cine ar tine albine 3 ani fara profit?
Va doresc cele bune! Si nu fiti suparat ca eu nu am raspuns la postarea dvs. ca sa va atac. Am doar o alta opinie.
:hi:
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Adrian.B.

Multumesc. Cred ca sunt multi apicultori  sunt in situatia mea. Dupa un 2014 aproape dezastruos cu o salvare partiala la f.soarelui avem u 2016 fara salcam iar eu nu am fost cu ei la tei, asa ca mai ramane f.s. Cred ca toti apicultorii le iubesc altfel nu ar fi asa patimasi.Insa vreau sa fiu si cinstit. Parca iubirea asta nu tine si de foame. Avem cateva luni pe an cand muncim si de cele mai multe ori in conditii de caldura extrema. Iar perceptia omului de rand e ca albinele culeg singure si  noi amestecam mierea cu zahar. Trist dar adevarat.


Bistriteanul

Citat din: Adrian.B. din Iunie 25, 2016, 08:55:47 p.m.
Smecheri de astia ca tine, e plina lumea. Esti numai un ranjet. Crezi ca daca imi rastalmacesti vorbele ,esti smecher? Vezi-ti de ceaiurile tale ca nu esti tu pus aici sa dai lectii. Astept teza de doctorat cu ceaiurile. Mai bine nu, te ignor.


Iti aduc in atentie o teza de doctorat care are la baza studiul efectelor plantelor asupra dezvoltarii familiilor de albine.
Ramine la latitudinea ta sa citesti,  sa pui in practica sau sa ramai la fel de incrancenat.

http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7187.msg176059#msg176059
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum