Orban Stefan

Creat de orbanstefan64, Decembrie 24, 2009, 05:31:54 PM

« precedentul - următorul »

orbanstefan64

cit de curind ploua

orbanstefan64

floare peste tot

orbanstefan64

dar din pacate incepe ploaia

orbanstefan64

temperatura

orbanstefan64

ploua bine

orbanstefan64

Catalpa de la Sf spiridon a infruzit

orbanstefan64

si gata

soadi

Citat din: orbanstefan64merci de raspunsuri  eu ma refer la floarea galbena dintre trifoi
O fi tot vreun sortiment de trifoi
trifoi.jpg

stefan1

Am scris ceva despre Macrisul Iepurelui (Oxalis acetosella). Ce ati aratat cred ca este specia Oxalis Stricta, despre care am scris in penultima postare din acel topic. Pe scurt este a doua specie de Oxalis care creste natural in Europa. Este socotita cu un anumit potential melifer si polenifer. Nu am auzit de toxicitate pentru albine.
  Aici niste poze: CLICK AICI
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

orbanstefan64

multumesc  :hi:  :hi:  :hi:

Adrian Roman

Floarea galbena nu e oxalis. Se vede si in poza forma si culoarea frunzei.In zona la noi si la mine in gradina este foarte multa si se inmulteste ca naiba. Are fructele ca niste bombite mici formate din seminte una langa alta. Cand sunt mature, se sparg si arunca semintele. Oamenii o numesc PICIORUL COCOSULUI.

stefan1

Este posibil ca sa fie cum spune D-l profesor. Nu se vad bine frunzele. Daca este Piciorul Cocosului este adevarat ca desi este nectarifera, albinele o cam ocolesc. De fapt planta este toxica si pentru animale in stare verde, nu si in fan.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

orbanstefan64

multumesc pt raspunsuri.intr adevar o avut dreptate omul care mi aspus ca sa am grija ca aceste flori nu sint bune albinelor :hi:  :hi:

orbanstefan64

ploua ploua ploua
mai lucram ceva in atelier

orbanstefan64

scindurile de zbor