Lumea apicola a lui romikele

Creat de romikele, Decembrie 06, 2009, 12:39:47 AM

« precedentul - următorul »

romikele

romikele

jean_dobrita

smecherie de stimulare..o sa o pun in practica de deseara..multumim pt video..am achizitionat vreo 4 saci de zahar si chiar ma gandeam ce o sa fac ca nu am destule hranitoare sa fac completarea de iarna..

romikele

O metoda simpla si practica mai ales pentru cei care pot ajunge mai rar pe la stupina.

Kiwi Bee

Daca bidoanele sint puse doar peste rame atunci pot aparea probleme. Albinele vor cladi faguri deasupra ramelor cind gasesc treba utila pt ei.
Daca este o folie sau un placaj cu o fanata de 10-15mm pe rame si apoi bidoanele atunci functioneaza bine. Dar si atunci ai nevoie de acel cadru/chenar de lemn. Oricum, poate fi o solitie buna pt multi.

jean_dobrita

Nu cred ca le mai arde lor asa tare de construit dupa 15 august..merge cum zici tu cu folie decupata..

romikele

Cel care a propus ideea afirma ca nu i-au construit fagurasi dupa 15 august cand incepe stimularea.
In loc de acel cadru se poate folosi un cat gol.

marian sima

Dupa 15 august diferenta de temperatura intre zi si noapte creste,caldura se ridica in acel spatiu nefolosit .
Metoda canadiana cu recipientul deasupra podisorului e mai buna .

romikele

Am pus in aplicare metoda cu petul, alaturi de cea cu casoleta  :P

bio

..tot vorbiti de stimulare sa va spun cum face nea' Bio.

Am in acest moment familii cu o magazie deasupra si familii doar pe cuibul de 11 rame.

Familiile  cu magazii deasupra au in magazie hranitor de ~ 1,5 litrii iar cele fara magazii au rama claditopare care are hraniotor de 0,5 litrii ...la toti la citeva zile poate o saptamina le dau cite un hranitor cu sirop... fiecare ce hranitor are, atit ii dau.

mai stau acum sa tai sticle ??.. alea sunt fantezii .

Pe familii am doar o cirpa si salteluta... trec cu stropitoarea cu sirop, am dat cirpa si salteluta la o parte si in 5-6 secunde i-am dat ratia si trec la urmatorul stup. La toti stupii hranitorul se afla in acelashi loc si pot face toata treaba si legat la ochi .

romikele

Sticla nu se taie, se inteapa doar.
Hranitorul costa, pet-ul ramane gratis dupa consumarea continutului.
Hranitorul e mic, petul e mai mare, stimularea tine mai mult.
Bio are timp de albine, n-are alta treaba, altii ajung poate doar la o saptamana la stupi.
Cine are sirop la bidoane de 5l, doar face 3 gaurele si pune bidonul intr-un cat gol.
s.a.m.d.  :wink2: :hi:

niculita

F buna ideea cu peturile...Ieftin si foarte practic...Si eu am stat aproape o zi sa-mi fac 80 de hranitori din tei de 600 ml...Oricum fiecare cum poate si cum se descurca...O zi frumoasa sa aveti :hi: :hi: :coffee:

oroles

Eu am gauri in podisor si plasa pe ele. Se plaseaza rama hranitor sub ele si se toarna prin gauri hrana la albine, fara a mai ridica podisorul. Din pacate nu am atatea hranitoare cate mi-ar trebui, si nici zahar. :D

PS: Nu am gandit de la inceput asa, dar uite ca le-am gasit si alte intrebuintari la gauri.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

mape 48-petru manea

Eu gasesc metoda cu peturile f.buna  :nod:

bismark

Petre te amagesti,am 67 de ani dar nu am dat sirop de zahar niciodata la albine (am incercat, o data si nu l-au luat )dau miere de la rezerva si nu am probleme.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/