Radu Andrei Nastase

Creat de AndreiRN, Octombrie 16, 2009, 09:04:38 PM

« precedentul - următorul »

D006

Acuma am venit de la L.A.Honey Co. de unde am luat un sac de 50lbs cu drojdie de bere.
M-am interesat si de sirop de fructoza de porumb dar pretul lor nu mi sa parut avantajos la 31centi varsat in butoiul meu cand zaharul este 50centi.
Maine o sa-mi amestec turte de polen sa duc la stupii flamazi din livada.
Am inspectat familiile granite cu sirop si spre dezamagirea mea nu au inca rame complect capacite cum as dorii eu sa duc.
Am dat deja aprox 50kg de zahar la 15 familii si au construit frumos si pus "miere" dar va mai trebui o saptamana - doua pana sa scot faguri complect capaciti sa-i distribui.

D006

La cine distribui fagurii capaciti ?

D006

La familiile de la livada unde nu e cules acuma si unde nu pot ajunge sa ii hranesc.
Eu dau sirop la familiile de acasa si servici din plin si duc faguri la cele la care nu ajung.
Tu ai zis ca extragi mierea de zahar ca sa o dai din nou la albine.
Eu consider ca e mai practic sa le dau faguri.

D006

Nu mai compara clima din Romania cu cea din california !  :nono:
  La tine poti introduce oricand faguri deoarece timpul  permite , la noi daca umblii iarna la familii si introduci faguri in cuib ai toate sansele sa distrugi acea familie. la noi iarna turta cu miere sau serbet se pune deasupra pe rame pentru a nu perturba viata de iarna a familiei de albine.

ioanardelean55

Clima o poate compara dar nu si apicultura .

D006

Citat din: dragos2006 din Octombrie 03, 2010, 11:23:32 AM
1.  Nu mai compara clima din Romania cu cea din california !  :nono:
2.  La tine poti introduce oricand faguri deoarece timpul  permite, la noi daca umblii iarna la familii si introduci faguri in cuib ai toate sansele sa distrugi acea familie. la noi iarna turta cu miere sau serbet se pune deasupra pe rame pentru a nu perturba viata de iarna a familiei de albine.
1. Si de ce nu? California are mult mai multa zapada decat romania si friguri mult mai mari. Eu am vazut zapada de peste 2m. Acuma la harta un pic fiind un stat extrem de divers.
2. Asta asa este.

Oricum azi incarcat cu 9 rame 1/1 cu miere capacita partial, si turte de polen de productie propre am mers la livada de avocado sa vad albinele.
Ultima data cu 2 weekenduri in urma le-am dat cate ceva sa manace si acuma aveau oua si larve mici pana si cei mai slabi.
Le-am dat cate o rama si ceva turta la fiecare si la doi din ei un hranitor intern cu sirop facut si sper sa vad si mai mult puiet la urmatoarea vizita.
De acolo am oprit in drum la livada de citrice unde am 9 familii si astia au nectar si miere capacita dar nu au pastura asa ca le-am impartit restul de turta  si le va trebui curand cate o portie serioasa la fiecare.
De acolo am mers la unu care tot suna ca are albine in peretele de la restaurant sa vad situatia.
Da, intradevar are si parca se scurge miere la un colt ca albinele gramada acolo. Pe Marti o sa am timp sa desfac peretele sper.

D006

Ieri mi-a venit prima factura de taxe la noul teren.
$21.62 pt 2.51 acri(10157m2).
Sunt curios cat va creste cand voi construi ceva.

D006

In sfarsit am reusit sa identific arborele pe care il vad inflorit de 4 luni acuma.
Arbore mare cu flori de puf rosu si mereu plin de flori si albine.
Popular se numeste New Zeeland Christmas Tree si stiintific "Metrosideros excelsus" Azi am mai pus vreo 15 seminte cu pahare de iaurt la incoltit.
Inca nu gasesc nimica despre partea melifera dar pt mine e suficient ca e plin de albine. Este plantat prin orase dar sistemul ff puternic de radacini ridica asfaltul si distruge canalizare. Care doriti seminte?

http://en.wikipedia.org/wiki/Metrosideros_excelsa

gheco

Citat din: AndreiRN din Octombrie 05, 2010, 09:09:02 PM
In sfarsit am reusit sa identific arborele pe care il vad inflorit de 4 luni acuma.
Arbore mare cu flori de puf rosu si mereu plin de flori si albine.
Popular se numeste New Zeeland Christmas Tree si stiintific "Metrosideros excelsus" Azi am mai pus vreo 15 seminte cu pahare de iaurt la incoltit.
Inca nu gasesc nimica despre partea melifera dar pt mine e suficient ca e plin de albine. Este plantat prin orase dar sistemul ff puternic de radacini ridica asfaltul si distruge canalizare. Care doriti seminte?

http://en.wikipedia.org/wiki/Metrosideros_excelsa
Cu tabebuia nu am reusit ceva deosebit. A rasarit o singura planta care creste foarte incet, dar traieste. Daca nu este efortul prea mare mi-ar face placere sa am cativa asemenea arbori.
Multumesc
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

D006

Azi am facut o salvare de albine superba.
Totul a mers struna chiar daca a fost prima data asa.
Albinele erau in peretele din fatza al unui coafor.
Erau deasupra capului intr-un fel de T atasat de panta acoperisului.
Cum au fost cateva zile ff fierbinti faguri cu miere s-au rupt si a inceput sa picure pe la colturi si atunci au bagat de seama ca au albine si s-au speriat.
Am cumparat un disc de taiat ciment si pus scara in pickup si mergi.
Cam scurta scara dar ....
Fac o taietura in tencuiala si ies ceva scantei cand ajunge la plasa de metal dar merge bine. Fac cele 4 taieturi si cu surubelnita fortez tencuiala afara si dau de cartonul asfaltat. Dat cateva fumuri pe la taietura ca au aparut cateva albine pline de praf. Rup cartonul si vad ca am taiat exact la jumatatea cuibului.
Asa ca tai iarasi vreo 30 cm la dreapta si o frumusete de faguri capaciti.
Faguri erau la 45 de grade fatza de intrare si am mai observat asta si alte ocazi. Sub mine lumea pe trotoar se minuna.
Tai si scot primul fagure lung de vreo 40 cam si greu cu miere si usor cobor pe scara. Scara in A si ca sa ajung stau pe ultima placa unde zice sa nu stai.  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Zic la alea de la coafor sa-si aduca farfurii daca vor miere si incep sa scot faguri superb capaciti.
Curios ca nu gaseam puietul capacit pe care il cautam.
Tot ce am gasit era o jumate de palma dar in rest complect plin cu miere.
Albina ff blanda care sa adunat ciorchine in partea de sus.
Cu un borcan si o pensula de vopsit am luat-o si puso in cutie cu 3 faguri legati.
A durat 2.5 ore toata operatia dar totul a mers ca la carte si am scos vreo 15-20 kg de fadure frumos si $150.
Eu cred ca am luat si regina deoarece am observat albinele incercand sa intre singure in cutie. Voi vedea in weekend cand desfac si inspectez.

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: AndreiRN din Octombrie 08, 2010, 08:56:46 AM
...
A durat 2.5 ore toata operatia dar totul a mers ca la carte si am scos vreo 15-20 kg de fadure frumos si $150.
Eu cred ca am luat si regina deoarece am observat albinele incercand sa intre singure in cutie. Voi vedea in weekend cand desfac si inspectez.

sa-ti traiasca, sa-ti creasca , sa se inmulteasca si sa-mi trimiti si mie un pui la anul :smile:
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

stefan1

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Citat din: FlorinI din Octombrie 08, 2010, 01:02:13 PM
...

sa-ti traiasca, sa-ti creasca , sa se inmulteasca si sa-mi trimiti si mie un pui la anul :smile:

Sigur vrei pui si nu puica?  :rotfl: :rotfl:

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: AndreiRN din Octombrie 09, 2010, 12:16:27 AM
Citat din: FlorinI din Octombrie 08, 2010, 01:02:13 PM
...

Sigur vrei pui si nu puica?  :rotfl: :rotfl:

daca nu ai inteles... (desi nu cred) un pui din familie inseamna ROI
nu puteam sa zic roica
:wink2:

am sa astept
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

D006

Pai mai am 4 pe 5 rame acuma asa ca poti veni sa-ti alegi unul.  :hi:
De fapt unul e arvunit cu livrarea la sfarsit de luna.