nosemoza (diareea albinelor)

Creat de ioanardelean55, Ianuarie 25, 2010, 08:44:52 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Citat din: madnes_marius din Martie 12, 2012, 10:53:25 AM

In caz ca apare boala... doaream sa stiu care e mai bun ca eu in toamna in loc de protofil am pus tuica...:D sfaturi de la tovarasi apicultori
Le-ai dat si paharele?  =))

madnes_marius

eu vorbesc foarte serios. chiar asa am facut. stuparu care ma sfatuit 200.... si fam de albine

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: marinica_20012001 din Martie 11, 2012, 03:34:11 PM
@ C@T@LIN
Trebuie sa mai avem rabdare....o saptamana.
Ia uite aici de sambata viitoare.
Si noi de-abea asteptams a se incalzeasca!!! Apropo imi place avatarul tau, e foarte personalizat sa inteleg ;) Pace! :beer:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

POSTASUL

din pacate am pierdut si eu o fam. [ fam care in vara a fost foarte puternica]  :yahoo_cry:  rame pline cu diare patate  . etc., am mai gasit un pumn de albine intre doua rame , ma gandesc sa nu fie din cauza turtei de  APIFONDAT care iam dato acum o luna ??
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

Kov iulian

Mai fratilor, de ce nu le dati siroape cand e timpul de dat siroape, de ce le deranjati in toiul ierni .

Cand e o problema cu lipsa hranei e de inteles trebuie salvata familia, dar de umblat, umblam doar cand e vremea favorabila si le dam ce aveam de dat din august pana pe 15 septembrie avem timp destul , apoi le lasam in pace iarna nu le mai stresam .

Nea Costica din Buzau

., [am mai gasit un pumn de albine intre doua rame , ma gandesc sa nu fie din cauza turtei de  APIFONDAT care iam dato acum o luna ??]
Salut Petrica!! Imi pare rau si mie de pirderea ta, asa-i cu fiintele [vii], te atasezi de ele, si cand le pierzi[vinovat sau nu], suferi. Te rog sa spui mai multe;
-unde erau albinele moarte [jos sau pe rame in celule]?
- daca erau pe fund, erau pe tot fundul de sub rame?
- numarul [ochiometric] albinelor moarte corespundea cu ce a intrat la iernat?
- ai gasit matca??
- miere [hrana ] pe rame avea?
Vreau sa te asigur ca te intreb cu buna credinta, si raspunsurile cred ca o sa fie asteptate de multi forumisti. Sa fii sanatos!! :hi:. Cu drag C.B.
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

Viorelalbinaru

Buna seara azi .albinele mele au facut un zbor de curatire dar nu prea mare si am gasit pe scandura de zbor si pe zapada pete marou .ce sa fie  oare . Va multumesc mult ?

relutu

Dvs ce faceti cand va duceti la toaleta. :nebun:

trantore

Citat din: dorindafi din Februarie 22, 2012, 06:52:42 PM
sa te uitzi la  petele de pe capacele stupilor dupa 2 zile shi le vei vedea cu alta culoare - castanie,maronie

am stupi de 3 ani,in primul an unu, in al doilea 5 si acum 9   si pana anu asta nu am vazut urme de diaree pe capac, si pceva nailone din jurul stupilor

ii normal sa fie?

bucovineanu

Nu nu e normal sa se vada acum diaree nicaieri.

trantore

Citat din: bucovineanu din Iunie 06, 2014, 10:38:45 PM
Nu nu e normal sa se vada acum diaree nicaieri.

sa vad daca mai prind sa fac o poza la un capac.... 
mu stiu cum arata diarea,  la mine is liniute de aproximativ 1 cm  si 1 mm latime

au aparut dupa ce am pus gratii haneman si ma gandesc ca au gasit mai greu iesirea ... sper....
in toti am matci de anu asta si acum ca au inceput matcile sa umple cuibul cu puiet am pus gratii la 4 care au caturi

trebuie sa urmaresc ceva anume cand umblu la ei?

multumesc

stefan1

Nu stiu daca se poate numi diaree. Este facuta de albinele-doice, care consuma mult polen si se intampla daca vremea rea le impiedica sa iasa cateva zile afara. Este favorizata si de lipsa apei in stup.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

Citat din: stefan1 din Iunie 07, 2014, 01:39:43 AM
  Nu stiu daca se poate numi diaree. Este facuta de albinele-doice, care consuma mult polen si se intampla daca vremea rea le impiedica sa iasa cateva zile afara. Este favorizata si de lipsa apei in stup.
...si se mai numeste si "boala de mai a albinelor" deoarece apare de regula in luna mai cand sunt mai multe zile de acest fel.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bucovineanu

E posibil,  asa cum zice Stefan, sa fie vorba de boala de mai. Daca a aparut in urma unei perioade cu ploi nu trebuie sa te ingrijorezi. E bine ca acum in primavara, daca sunt mai multe zile consecutive cu ploi, sa se dea apa in hranitoare.

trantore

am dat apa la unu ce ii mai slab si nu prea circula albina.....  si mai dau la 3  sa fiu sigur

vreme ploioasa nu a fost, si daca a plouat nu a tinut mult,

in schimb a fost o perioada rece, in vreo 3 seri am facut foc in centrala, si dupa au venit caldurile maine prognozeaza 33 grade