• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Se poate trai exclusiv din apicultura ?

Creat de dragos2006, Iulie 18, 2009, 10:42:08 p.m.

« precedentul - următorul »

jimm

Pai problema este ca informatiia este de interes si pentru mine, restu e telenovela si telenovelisti.
Din discutii contradictorii se naste performanta.

D006

Una este sa am o discutie in contradictoriu cu un  OM care stie ce inseamna sa  transpiri la stupi si alta este ca la fiecare postare a ta sa fii "luat in balon " de indivizi care nu au curajul sa-si dezvaluie identitatea si pe deasupra apicultura la ei se rezuma ca cateva familii.
  A discuta despre profitabilitate in apicultura cu un amator este doar o pierdere de timp , pt. ca oricum amatorul nu va intelege ce inseamna munca in conditii extreme.
  Sfatul meu sincer pentru amatorii care-si doresc sa faca  apicultura profesionista este ca intr-o vara sa mearga intr-un stagiu la o stupina de cel putin 200 de familii , dupa acest stagiu sigur va sti ce are de facut.

jimm

... eu nu vorbeam neaparat de o discutie in contradictoriu, pt ca nu eu unul nu o pot sustine, nu sunt in problema. Dar o informatie din experienta puteti da... ,daca nu doriti nici o problema.
Cat despre identitate ma numesc Andrei Emil din targoviste, 34 ani, daca doriti si alte informatii despre mine vi le pot da, am vazut in poze ca ati trecut pe la Voinesti, cand mai veniti prin zona poate bem o cafea.
Numai bine

D006


D006


sfantul spiridon

Citat din: dragos2006Una este sa am o discutie in contradictoriu cu un  OM care stie ce inseamna sa  transpiri la stupi si alta este ca la fiecare postare a ta sa fii "luat in balon " de indivizi care nu au curajul sa-si dezvaluie identitatea si pe deasupra apicultura la ei se rezuma ca cateva familii.
  A discuta despre profitabilitate in apicultura cu un amator este doar o pierdere de timp , pt. ca oricum amatorul nu va intelege ce inseamna munca in conditii extreme.
  Sfatul meu sincer pentru amatorii care-si doresc sa faca  apicultura profesionista este ca intr-o vara sa mearga intr-un stagiu la o stupina de cel putin 200 de familii , dupa acest stagiu sigur va sti ce are de facut.

dumneata ne avertizezi ca sunt dintre aceia care ne vor raul si ca vei lupta cu ei si acum clachezi?
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Spiridoane iti spun sincer , am cam obosit , pur si simplu am nevoie de o pauza .  Este pentru prima oara cand simpt ca nu pot face fata la o gasca de anonimi. 
  Dar , dar !  NU MOR CAII CAND VOR CAINII  ! , sa-mi incarc bateriile si vom continua , cred ca este mai bine sa tac si sa las apele sa se linisteasca apoi vom vedea.

crombra

Dragos,
nu uita ca SOMNUL RATIUNII GENEREAZA MONSTRII. Asa ca incarca-ti bateriile, dar in modul STAND BY.  :wink:
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

D006

Am vazut la  TV ca salariu mediu in Romania este 1700 lei , daca punem contributia pentru pensie si pentru sanatate ajungem la suma de 2100 pe luna , adica 25200 lei pe an suma pe care trebuie sa o castigam din stuparie pentru a trai mediu. Dupa cum a spus Valter la gura centrifugii  40% sunt cheltuieli si 60 % profit , inseamna ca trebuie sa vindem miere de 42000 lei . La un pret mediu al mierii de 8,5 lei rezulta ca avem nevoie de 5 tone de miere .  La o productie medie de 35 kg. pe familie inseamna ca avem nevoie de 143 de familii.
   Vad ca am ajund la aceiasi concluzie ca in statistici , de la 150 de familii in sus putem spune ca traim din apicultura .
   In calcul nu am luat si celelalte produse ale stupului precum si roii rezultati in fiecare an.

ioanardelean55

corect calculul numai cu o mica complectare ,ca sa ai 143 fam de productie efectivul trebuie sa fie mai mare ,

marinica

Citat din: ioanardelean55corect calculul numai cu o mica complectare ,ca sa ai 143 fam de productie efectivul trebuie sa fie mai mare ,

n-ati inteles d-le ioan aici este vorba de media pe stup,nu ca unul ar produce si altii nu,
si in plus nu se compara viata unui stupar cu a unui angajat :nono:

PricopArthur

Va salut domnilor.
A venit iarna, stupii sunt la iernat.
Subiectul dv este interesant, dar ati deviat de la el. Puteti reveni va rog? Sa stiti ca sunt foarte multi apicultori ce citesc acest forum cu mare atentie.
Miere multă şi inimă curată!

milu56

Acum este criza dar noi nu stim cum e criza,cand toate pamanturile nelucrate care asteapta sa ne scoata din criza eu cred ca un pic de curaj si sa incepem munca mai ales ca sunt masuri de ajutor de la UE pentru agricultura numai vointa si curaj sa fie si se poate trai foarte bine.Apicultura si pomicultura cerd ca sunt cele mai profitabile.

D006

  Deja in Ro sunt ceva oameni care traiesc din comertul cu produse apicole . Plus ca au aparut mugurii primelor ferme apicole adevarate.

andrei nicusor

Domnul Dragos , va apreciez efortul depus pt a ne ajuta pe cei incepatori (ca mine) care au primit microbul acesta,cu filmulete cu diferite tecnici care pt mine au fost de mare ajutor anul acesta in dezvoltarea  stupinei.Si eu am inceput de la lingura si furculita si sunt multumite de realizari. din pacate momentan nu reusesc sa traiesc exclusiv din apicultura dar incerc sa perfectionez acolo unde sunt deficitar. :thanks: multumesc de asemenea domnului Dan Puisoru, un mare om  :bravo: