Totul despre semintele plantelor, arbustilor si arborilor meliferi

Creat de crombra, Noiembrie 26, 2009, 11:55:20 AM

« precedentul - următorul »

sfantul spiridon

am dat mamei niste seminte de otetar....a trecut ceva timp de cand le-a pus in pahare de unica folosinta....ieri am trecut pe acasa si discutand despre aceste seminte ne-am hotarat sa vedem ce se petrece de numai ies deloc...e adevarat...nu au iesit dar le-am gasit umflate, cam de trei ori decat erau atunci cand le-a pus...cred ca suntem pe drumul cel bun....
nu-i asa?
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

sfantul spiridon

Citat din: Batrinul
Citat din: sfantul spiridondac sponzorizezi dumneata toata actiunea....
Dai tu seminte? Cit ? Cind?
promit ca in toamna va asigur semintele daca promiteti ca aveti omul care sa se ocupe de restul

Bătrânul

Citat din: sfantul spiridon
Citat din: Batrinul
Citat din: sfantul spiridondac sponzorizezi dumneata toata actiunea....
Dai tu seminte? Cit ? Cind?
promit ca in toamna va asigur semintele daca promiteti ca aveti omul care sa se ocupe de restul
Cum sa promit Sfante ? :uimit:  :uimit:  :uimit:  Crezi ca se gaseste MACAR un tinar care vrea sa PUNE OSUL LA TREABA ??? :nod:  :nod:   Pina la planificat ca de acolo  :wink: E GREU..... :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  mai bine ne plingem ... injuram....si vorbim de bani europeni unde cotizam dar nu participam ... VORBA LUI BRUCAN /SANTEM UN POPOR STUPID/ :rusine:  :rusine:  :mad:

sfantul spiridon

cumpara dumneata pamant in gorj, eu plantez semintele si apoi daca ies acopar cu evodia pamantul cumparat care ramane tot al dumneata...cand arborii devin maturi, castigam un ban din concesiuni

Bătrânul

D006

Citat din: BatrinulEu m-am referit numai la produs si comercializat puieti :)
buna afacere.ati facut o socoteala sa vedeti ce inseamna sa infiintezi o pepiniera de 5.000 mp, daca nu va spun eu, 3.000.000 seminte (pt.120 seminte/m) sau 30 kg(sa nu para asa mult),25.000 de m lungimea randului care trebuie plivit de buruieni(gasim ceva care pare mai putin:25 km mersul piticului)Finalul poate fi fericit daca rasar jumatate semintele rezulta 1.500.000 puieti cu care se pot planta 2.400 ha de evodia.Cata miere iese las pe alti sa calculeze. Cine se incumeta ?...cantitatile le-am luat de pe forum.Va rog luati sub forma de gluma ce am scris.Daca am suparat pe cineva imi cer scuze dar astazi am avut o zi proasta si simteam nevoia sa ma amuz putin. :rotfl:  :hi:

Bătrânul

Nu este nici o suparare Mihai  :hi: Un mic amanunt ; vremea plivitului (mersul piticului ) a trecut de mult. Acum exista ierbicide totale (tip Glifosat) care te scuteste de buruieni. Ai uitat un mic amanunt ; nu ai inmultit 1.500.000 puieti cu 5 ron bucata . Ai fi vazut ca propunerea mea cu toate munca AR MERITA!!!!! Citi dintre noi cistiga mai mult anual de 1.500.000 x 5 = .... Ron ????? :rotfl:  :rotfl:  :rotfl: E drept ca este de lucru :nod:  :nod:

D006

Citat din: BatrinulNu este nici o suparare Mihai  :hi: Un mic amanunt ; vremea plivitului (mersul piticului ) a trecut de mult. Acum exista ierbicide totale (tip Glifosat) care te scuteste de buruieni. Ai uitat un mic amanunt ; nu ai inmultit 1.500.000 puieti cu 5 ron bucata . Ai fi vazut ca propunerea mea cu toate munca AR MERITA!!!!! Citi dintre noi cistiga mai mult anual de 1.500.000 x 5 = .... Ron ????? :rotfl:  :rotfl:  :rotfl: E drept ca este de lucru :nod:  :nod:
credeti ca merge ierbicidat ? la pomi fructiferi si vie in primi ani dupa plantare nu este indicat sa fie ierbicidat.Eu am folosit in livada Rundap(tot Glifosat, alt producator)scrie la instructiuni sa nu se dea la plantele tinere.Eu nu am avut curajul sa incerc,dv. ati folosit ?Eu intotdeauna calcuez costurile si cat sunt de suportabile, partea cu beneficiile o las pe mai incolo.Beneficiile vin sau uita sa vina,important sa nu te dezechilibrezi nici financiar, nici fizic.multa sanatate si sa auzim de bine.
PS un mic amanunt in Ro. bani multi se castiga mai greu prin munca. : :nod:  :hi:

Bătrânul

Ierbicidul total in cazul acesta se aplica chiar inainte de semanat !!! Se asimileaza prin frunze . Se poate folosi oriunde dar fara vint si cu miinile noastre ca salahorului ii pasa mai putin daca ajunge sau nu pe frunze. In rest ai dreptate SAPA E CEA MAI SFINTA IERBICIDARE !!! :hi:  Bineinteles ca nu la nivel industrial. Echilibrul ala bate-l vina ala trebuie gasit intotdeauna si in toate :nod:  :nod:  :nod:

D006

Se poate folosi erbicide impotriva monocotiledonate, din cultura dicotiledonate. ca exemplu: Agil, fusulade, pantera, select...  dar plantele dicotiledonate trbuie sa aiba minnim 2 frunze reale.   (Pe scurt)

crombra

Tehnologie de semanare verificata(la leguminoase in camp).
Toamna se face ogorul(se ara )
Primavara in martie se grapeaza si dupa ce au rasarit buruienile se da cu un ierbicid de contact foliar; Roundup. Este absorbit prin frunze atat la mono cat si la dicotiledonate si perene.
Dupa doua saptamani se grapeaza si se frezeaza stratul superficial de preferat cu freza cu cutite verticale. Adancime recomandata = 15 cm. iese un teren super fin.
Se seamana direct in camp pe randuri conform agrotehnicii.
Daca plantele(puietii de copac) au timp de germinare mai lung si in aceasta perioada mai rasar din buruieni se poate da din nou cu Roundup. Ideea este ca ierbicidul sa actioneze pana iese puietul din pamant sau altfel spus pana la aparitia dicotiledoanelor(primele doua 'frunzulite').
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

crombra

Specific pentru Evodia, se pare ca durata de germinare este de 4-5 saptamani deci este timp suficient sa scapi de buruieni.

D006

Citat din: BatrinulCiti dintre noi cistiga mai mult anual de 1.500.000 x 5 = .... Ron ?????
dupa unele surse in Romania sunt 80000 de apicultori,dupa altele 40000 presupunand ca unul din doi planteaza evodia ar reveni 37,5 puieti/apicultor respectiv 75.Asta ar insemna cam un parc la fiecare apicultor. :rotfl:  :rotfl:  :rotfl: visam prea frumos.
Va multumesc mult la toti cei care ati postat referitor la ierbicide si tehnologia de semanare.Semintele mele de evodia au inceput sa se vada,este drept ca deocamdata prin ceata si departe tare, da de la un timp se mai face si vreme buna .   :nod:  :hi:

crombra

Citat din: mihaimsibiu
Citat din: BatrinulCiti dintre noi cistiga mai mult anual de 1.500.000 x 5 = .... Ron ?????
dupa unele surse in Romania sunt 80000 de apicultori,dupa altele 40000 presupunand ca unul din doi planteaza evodia ar reveni 37,5 puieti/apicultor respectiv 75.Asta ar insemna cam un parc la fiecare apicultor. :rotfl:  :rotfl:  :rotfl: visam prea frumos.
Va multumesc mult la toti cei care ati postat referitor la ierbicide si tehnologia de semanare.Semintele mele de evodia au inceput sa se vada,este drept ca deocamdata prin ceata si departe tare, da de la un timp se mai face si vreme buna .   :nod:  :hi:
Daca ti-au rasarit , pune te rog poze. :hi:

D006

Citat din: crombra
Citat din: mihaimsibiu
Daca ti-au rasarit , pune te rog poze. :hi:
cred ca nu m-am exprimat bine,nu le-am semanat,nici nu am seminte,am numai promisiuni ca voi primi.Unele din USA ,altele din Dolj,altele probabil din Hun.Deaceea am spus ca se vad prin ceata si departe.
La evodia mugurele de floare este format acum ,se vede?Am un pomisor care ar trebui sa intre in anul 5 .Are niste muguri dar nu stiu daca sunt pt. frunze sau flori.