Totul despre semintele plantelor, arbustilor si arborilor meliferi

Creat de crombra, Noiembrie 26, 2009, 11:55:20 AM

« precedentul - următorul »

sfantul spiridon

domnule crombra
jim mi-a trimis seminte de glicina, ce ma sfatuiti
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

crombra

Dupa ce m-am documentat, pot spune ca:
1. Semintele de glicina se inmoaie in apa 12-24 ore dupa care se seamana.
2. Trebuie sa astepti foarte multi ani pana infloreste(dupa http://www.treeshrubseeds.com/details.asp?id=978 , pana la 10 ani.
3. Traieste 100 de ani.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

sfantul spiridon

multumesc mult...am gasit poza cu copacul de care va ziceam, problema e ca am facut-o cu un telefon mobil...poate totusi se vede

crombra

Am descoperit anul acesta acesti copaci care parca seamana cu cel prezentat de tine.
Floarea parca este alb galbui si are forma florii de salcam. Am sa studiez la anul mai bine cand o inflori prin august - septembrie. Nu stiu cum se numeste copacul dar o sa aflu.

mihaipop_55

sfantul spiridon

eu cred ca salcamul japonez e asta alb "pozat" de mine care daca imi amintesc bine, infloreste la sfarsitul lui august si e tare vizitat de albine

milu56

sfantul spiridon

domnule milu,
eu vreau un pui de eucalipt dar nu ma-am dumirit- eucaliptul face flori sau ofera cules de mana....bun, vreau un pui mic da undeva in primavara...daca se poate acum nu zic nu, da sa fie mic de tot sa-l pot tine la adapost pana undeva in primavara...daca imi puteti trimite, spuneti-mi pe mp toate conditiile

crombra

Salcamul japonez creste ca un copac iar glicina se intinde ca iedera, via, liana si trebuie bine sustinuta pentru ca la maturitate poate atinge chiar si masa de 1 tona.

mihaipop_55

jimm

..... am sustras si ceva butasi de glicina, am pus si direct in apa si pamant sa vedem daca face radacini.

D006

buna ziua  si sarbatori fericite tuturor apicultorilor!  ma numar printre apicultorii incepatori dar care vrea sa aiba si o baza melifera propie si asi vrea sa rog daca se poate sa ma ajute cu seminte de evodia, otetar galben clocotis sau seminte de facelia va multumesc anticipat

D006

Citat din: jimm..... am sustras si ceva butasi de glicina, am pus si direct in apa si pamant sa vedem daca face radacini.
Doar pamant si clopot (sticla de plastic taiata)deasupra si ai sanse mari de reusita.

ioanardelean55

Citat din: sfantul spiridondomnule milu,
eu vreau un pui de eucalipt dar nu ma-am dumirit- eucaliptul face flori sau ofera cules de mana....bun, vreau un pui mic da undeva in primavara...daca se poate acum nu zic nu, da sa fie mic de tot sa-l pot tine la adapost pana undeva in primavara...daca imi puteti trimite, spuneti-mi pe mp toate conditiile
Spiridoane ar fi bine sa stie si altii conditiile dece numai tu ?!!!

stefan1

Citat din: apinicubuna ziua  si sarbatori fericite tuturor apicultorilor!  ma numar printre apicultorii incepatori dar care vrea sa aiba si o baza melifera propie si asi vrea sa rog daca se poate sa ma ajute cu seminte de evodia, otetar galben clocotis sau seminte de facelia va multumesc anticipat
Bun venit pe forum!
Laudabila intentia de a ne imbogati baza melifera. Daca citesti ce s-a mai scris despre acest subiect, sunt forumisti care s-au oferit sa dea seminte de la plantele sau copacii meliferi pe care ii au in zona. Era bine sa spui din ce zona esti, ca e mai bine sa folosesti, daca se poate, seminte din zona ta, din plante adaptate la clima locala.
Pentru Evodia, daca esti aproape de orasele Cluj, Craiova sau Iasi, la gradinile botanice din ele sunt si copaci de evodia si cred ca ai putea procura si seminte. In primavara cred ca poti gasi puieti de 1-2 ani de vanzare in targurile apicole si asa se castiga 1-2 ani pana evodia iti poate oferi culesuri. Si filialele locale ACA ar trebui sa se implice in furnizarea de material biologic pentru plantele de interes apicol.
Facelia se poate cumpara, ca pentru a infiinta o cultura e nevoie de mai multe kilograme.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)