salcamul

Creat de mihaipop_55, Mai 17, 2009, 01:27:52 AM

« precedentul - următorul »

jimm

A mers slabut in ultima saptamana din cauza ploilor.
Am caturi de 1/2 cu rame late de 45, am pus rame necrescute si s-au apucat fetele si au crescut fagurasi intre rame  :mad:

marius_vfp

salut, jimm , bine ca au crescut ceva si nu au blocat cuibul . eu am stropit ramelede cat1/2 si cu sirop si nu prea s-au atins de ele apoi am urcat rame din cuib 1/1 in cat si le-am intercalat cu foitze ,au crescut ramele vechi pana s-au unit cu foitele ,si au crescut faguri sub rama in spatiul gol format in cuib ,
am dat ramele la loc in cuib sa vad ce or mai face acum ,
la mine salcamul sa terminat sa vedem ce mare branza iese la tei .
spor al treaba caturi pline .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

mihai1988

este folositor sau este tarziu intarirea unei familii cu una sau doua rame puiet capacit inaintea salcamului cu 2 zile???

happy

Este foarte indicat,azi chiar am facut treaba asta la o familie care nu prea avea albina necesara sa creasca puietul.Matca avea o groaza de oua pe 2 rame dar nu avea cine sa le acopere!!Am avut si alta situatie,o familie a ramasa aproape fara albina acoperitoare.In mai putin de 2 saptamani m-am trezit ca a ramas regina cu mai putin de 100albineNu am renuntat.Dupa ce am bagat 2 rame cu puiet capacit s-a schimbat situatia,matca a inceput sa oua puternic dupa 4-5 zile.Acum am un mic roi pe 4 rame.
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

mihai1988

multumesc pentru raspunsul prompt. am 4 stupi 12r cam slabuti avand in vedere ca azi incepe salcamul in zona mea si in concluzie voi intari trei stupi iar cel de-al patrulea il voi lasa fara cat. Fiind in prima primavara apicola nu am exemple in apropiere cu care sa compar puterea familiile mele in aceasta perioada. Din cei 4 stupi cam toti au cate 6-7 rame cu puiet capacit si nu foarte multa albina.

iosca

Lasa-i asa Mihai ! Parerea mea ca te complici  inutil !
http://iosca.sunphoto.ro/                0765687281

iosca

In zona Calafatului, salcamul in doua zile este desfacut. Din ce am auzit  situatia este asemanatoare si in zonele mai inalte unde de obicei mergeam la II. Se pare ca va fi o suprapunere, cel putin partiala !?
Ar fi de mare folos cateva informatii despre stadiul florii din diferite zone ale tarii !

mihai1988

in stirmina mehedinti toate locurile cu ceva teren plan erau ocupate cu stupi,  ieri  se vedeau flori doar la salcamii mici ,insa nedeschise inca, cred ca azi se deschid.

marius_vfp

salut mihai , albina ce eclozioneaza din rama va sta pana la 15 zile in stup deci nu merge la cules , ea trece prin mai multe stadii , uneori pleaca si ami repede de 15 zile dar atunci cand e cules puternic , asa scrie prin mai toate cartile .

intarirea familiei trebuie so facem cu aprox 40 zile inaintea marelui cules prin stimularea matcii.

spor

mihai1988

va multumesc frumos. foarte utila discutia pentru mine

iosca

Azi am tecut pe la una din stupine si salcamul este numai 20-30% deschis (alb este cam 75-80%), mai mult in arborii tineri si mai putin in cei maturi . Alt zbor, polen nu mai vad,....... sunt schimbari in bine, care ne dau sperente ca nu va mai fi la fel ca in ultimii 3 ani.
Hristos a-nviat !

mihai1988

salcamii din gradina au inflorit insa azi nu am vazut vreo albina pe la ei si nici activitate la urdinis. Fie stupii sunt slabi fie florile nu le plac

marius_vfp

daca ai avut rapita in zona ,albina merge la rapita dar in scurt timp o sa simta si salcamul, sa fie salcam ca nu il rateaza ele stiu cei mai bun.
la mine inca nu a inflorit mai dureaza sigur o saptamana.

spor

ramysun

La 30 km de Cluj-Napoca, in data de 01.05.2013 cand i-am vizitat ultima data, floarea de salcam incepea sa se formeze (si era cam timid inmugurit). Sa existe oare sanse ca in 15-30 mai sa intre la cules la el? Hristos a Inviat!
In Apis Veritas

marius_vfp

pe 30 mai e si scuturtata floarea in majoritatea regiunilor , anul trecut a inflorit la mine pe 7 si a tinut maxim o saptamana ,in general salcamul infloreste in jurul datei de 15mai.
azi am fost in padure si la mine acum mugurele floral are circa 3-4 cm lungime
spor