• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

metode de altoire a pomilor fructiferi

Creat de teo, Aprilie 11, 2010, 03:33:52 a.m.

« precedentul - următorul »

gheghe

     
Citat din: Shiva din Martie 22, 2011, 12:02:15 p.m.
Dl Gheghe, am io o intrebare care sper sa nu fie de radio Erevan: Cat rezista ochiurile de la taiere pana la altoire? 2-3-8-10 ore? Cum ar trebui procedat daca distanta dintre altoi si portaltoi se masoara in sute de kilometrii? (da, stiu, e o situatie mai speshal). Banuiesc ca ar fi mai bine sa plantam 1-2 portaltoi langa marul dorintei noastre si la anul sa-i altoim...
Doamna Shiva, asa cum a postat domnul blue66,cel mai sigur loc de informare il gasiti pe google.Dupa cate imi amintesc eu ,altoitul in ochi dormind se executa in august-septembrie,iar altoiutul in "ochi crescand "se executa in aprilie -mai.Ochiurile se iau de pe ramura de port altoi in momentul in care se face altoiul -cu atat mai mult cu cat acest altoi este facut de un amator-deoarece nu este indicat ca acesta sa fie expus uscarii.Daca distanta este mare ,asa cum ati spus,se practica modul pe care la specificat MAPE 48,ori in geanta frigorifica. Desigur ca sunt mai multe metode de altoit si daca aveti nevoie de parerea unui amator ,cu placere va astept.Stima.

Bătrânul

Va salut prieteni gradinari. De mult nu a fost primavara si nu am intrat pe acest topic . Acum vad ca m-ati pomenit . De miine vin cu precizari cu altoitul.... Pina una alta MULTUMESC LUI TEI NEGRU  pentru plantele trimise prin Rascanu la Blaj.  :thanks: :thanks: :thanks:

teo

daca e primavara putem sa ne apucam de altoit la meri

Bătrânul

De altoit in despicatura putem sa ne apucam . Metoda mea preferata este in ochi dormind si se poate face din clipa in care se poate desface coaja de partea lemnoasa de obicei din iunie .... :welcome:

Florin_Dan

Da, dupa sarbatoarea nasterii lui Ioan Botezatorul , Sanzienele , 24 iunie.

happy

In primavara asta am altoit numai in ochi dormind cu altoaie de gutui.Este metoda cu cele mai bune rezultate.Ca noutate am altoit kaki pe portaltoi de mar salbatic.Sunt tare curios daca merge,din diferite informatii s-ar parea ca se poate. :new:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Florin_Dan

Eu in aceasta primavara am altoit, in despicatura, pruni in corcodus cu rezultate foarete bune, insa ciresul si caisul nu s-a prins. Mladitele de cais le-am luat din practiker.

Cam tarziu pun pozele, dar o sa revin si cu ei in vegetatie.

viorel_v2000

Citat din: happy din Mai 18, 2011, 01:00:51 a.m.
In primavara asta am altoit numai in ochi dormind cu altoaie de gutui.Este metoda cu cele mai bune rezultate............ :new:

Eu stiu ca primavara se poate face altoire in despicatura sau sub coaja.
Nu va contrazic dar imi explicati si mie cum ati procedat si mai ales cand (in ce moment)
:thanks:

stefanescu

Daca nu uit aparatul foto acasa pun niste poze cu pruni altoiti anul acesta in despicatura. Au pornit excelent.
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

happy

Florin ,unde ai gasit ceara de altoit la cutie asa mica?De obicei se gaseste la kg si este tare scumpa!
Viorel,este foarte adevarat ca altoire in ochi dormind are rezultate f.b. in luna octombrie dar merge si primavara !O sa pun poze cu ce s-a prins! :smile:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Florin_Dan

Ceara de altoit am gasit-o la un singur magazin de pesticide din Baia Mare, daca nu ma insel la 8 lei cutia de 60 grame, la 100 grame nu aveau atunci. Adresa si nr. tel . producator pe eticheta.

stefanescu

Am promis niste poze cu pruni altoiti in primavara.
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

stefanescu

Cel care mi-a altoit copacii nu a folosit ceara de altoit ci alceva. A topit un pic de somoala in care a adaugat un ingredient miraculos pe care nu stiu daca voi puteti sa il gasiti: ceara de albine. Trebuie avut grija ca amestecul cind se aplica pe locul taieturii sa fie suportabil ca temperatura. sub 50 grade C altfel ranesti copacul.
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

pharaonu75

Citat din: stefanescu din Mai 21, 2011, 04:53:02 p.m.
Cel care mi-a altoit copacii nu a folosit ceara de altoit ci alceva. A topit un pic de somoala in care a adaugat un ingredient miraculos pe care nu stiu daca voi puteti sa il gasiti: ceara de albine.


Smoala furam un pic din cazanul Dracilor, insa de unde procuram ceara de albine?!?! :rotfl: :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

viorel_v2000

Citat din: stefanescu din Mai 21, 2011, 04:44:04 p.m.
Am promis niste poze cu pruni altoiti in primavara.

:uimit:

D-nul Stefanescu, m-ati inebunit cu pozele astea.
Am incercat si eu cu 5-6 altoi si sub coaja si in despicatura si.....nimic, nimic

Inteleg ca nu i-ati altoit D-vs. dar puteti sa-mi ziceti cand s-a facut altoirea, cand s-au recoltat altoii, cum s-au pastrat...?
:thanks: