Paulownia

Creat de gheco, Decembrie 20, 2009, 11:17:29 AM

« precedentul - următorul »

D006

Felicitari domnule gheco,pentru repicare va sugerez sa folositi sticle de apa minerala taiate astfel ca sa folositi cat mai mult partea lor dreapta pentru ca radacinile vor fi adanci, si bineinteles gaurite pentru scurgerea apei.Din aceste peturi vor fi apoi plantate in terenAti semanat in mai multe transe? numai bine si inca o data felicitari aveti o recolta impresionanta de Paulownia :razz:

gheco

Am semanat o singura data, dar au rasarit in serii, iar cele care care au crescut mai mari le inabuseau pe cele mai mici (nu am semanat numai cate o singur samanta in cub). Prin luna mai le voi planta in camp cu irigatie prin picurare. Voi posta evolutia lor in timp.
Cu stima
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

sfantul spiridon

ar fi de spus depre acest copac, dupa observatiile mele, ca daca il tai e bai mare....lastareste, inebuneste, etc....poate o sa va arat o poza...sper ca luna viitoare cand ajung la craiova sa nu mai uit aparatul....de aceea este considerat o specie invaziva...(ce bine ca mai sunt si copaci invazivi, imi zic)....daca nu il tai, e in regula
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

gheco

Ieri s-au plantat circa 150 buc. paulovnwnia in camp cu sistem de irigatie prin picurare. Norma de udare 200 ml apa pe zi. Vom urmari evolutia
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro

gheco

Acesta este locul unde vreau sa fac o pepiniera pentru arbori meliferi.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro

Bătrânul

Citat din: ghecoAcesta este locul unde vreau sa fac o pepiniera pentru arbori meliferi.
Felicitari si SUCCES !! :hi:

crombra

Sa-ti dea Dumnezeu sanatate sa duci la bun sfarsit ceea ce ti-ai propus.
Ceea ce ma bucura enorm este faptul ca acest forum a fost o rampa de lansare pentru multi dintre noi. Pe mine cel putin m-a motivat sa incep cu adevarat sa fac apicultura profesionista. Gheorghita mai mult ca sigur vei deveni si un distribuitor serios de arbori meliferi.
Si asa vom fura painea de la gura chinezilor. Mai o evodia mai o Paulownia.... :hi:  :hi:  :hi:
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

sfantul spiridon

am prins un mit..paulownia inca nu a inflorit...aproximez ca va inflori dupa salcam
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

gheco

Din pacate am pierdut peste 100 buc. paulownia. Le-am scos in camp prea devreme si nu au rezistat diferentelor mari de temperatura. Voi relua exercitiul la anul.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro

Adrian Roman

In Baia Mare am vazut 2 arbori de paulownia, acuma sunt in plina floare si zumzaie de albine, superbi !

Adrian Roman

Iar azi am cumparat de la pepiniera orasului 5 buc. de paulownia, de 1metru inaltime, cu 12 roni/buc. Cele de 2-3 metrii, costa doar 16 roni. Pentru cei interesati... :hi:

D006

aceste plantute sunt paulownia ?...ori au rasarit niste buruieni si le ud de zor sa creasca mari .

D006

da, eu cred ca da, dupa forma frunzelor.Incercati sa le puneti in paharele de unica folosinta, se vor dezvolta mai bine Criteriul pentru separare este cel cunoscut: dupa ce au facut primele 2 frunze adevarate Din ce se vede in fotografii ele au deja al doilea rand de frunze adevarate.Ptr dl Gheco, am si eu destule pierderi, in final m-am ales cu 40 paulownia, dar sunt in paharele cu timpul asta nu am avut curaj sa le pun si nici nu cred ca o voi face anul asta, ma voi chinui cu ele in sticle de 2 l de plastic, sa trec iarna.Sunt pe drumul bun dar merg incet, nu in ritmul sperat.Prin noiembrie daca nu chiar octombrie voi incerca sa pun din nou, de data asta paulownia din Bucuresti, pentru ca vreau sa fac o alee.

D006

Citat din: mioarada, eu cred ca da, dupa forma frunzelor.Incercati sa le puneti in paharele de unica folosinta, se vor dezvolta mai bine Criteriul pentru separare este cel cunoscut: dupa ce au facut primele 2 frunze adevarate Din ce se vede in fotografii ele au deja al doilea rand de frunze adevarate.Ptr dl Gheco, am si eu destule pierderi, in final m-am ales cu 40 paulownia, dar sunt in paharele cu timpul asta nu am avut curaj sa le pun si nici nu cred ca o voi face anul asta, ma voi chinui cu ele in sticle de 2 l de plastic, sa trec iarna.Sunt pe drumul bun dar merg incet, nu in ritmul sperat.Prin noiembrie daca nu chiar octombrie voi incerca sa pun din nou, de data asta paulownia din Bucuresti, pentru ca vreau sa fac o alee.
va multumesc ,acestea le-am semanat de proba intro jardiniera a sotiei,am altele afara in camp ,au rasarit dar sunt mai mici decat in ghiveci.

gheco

Am constatat ca au aceste plante o vitalitate deosebita. Dupa ce au fost "parlite" de vremea rece si-au revenit spre totala mea surprindere. Revin si cu poze saptamana viitoare.
Cu stima
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro