Evodia

Creat de dragos2006, Iunie 06, 2009, 08:02:48 PM

« precedentul - următorul »

soadi

Ba eu zic ca merge.. :rotfl:

sfantul spiridon

asta e, dupa toate cate sunt de facut apas postare si nimic, o pagina alba si atat
ar fi fost bine sa-mi fi spus parerile cu poze, daca nu imi voi spune parerea cu privire la niste observatii pe care le-am sustinut de anul trecut
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

sfantul spiridon

dupa observatiile mele pot spune urmatoarele:
-evodia infloreste pe etape incepand cu 10 iulie-10 august
-este un copac nectarifer dar si polenifer
-inflorirea cea mai bogata a copacilor se realizeaza in conditii deosebite daca are expunere la soare, macar in intervalul 10-12
- creste mai mare, mult mai mare decat un nuc

mihaimsibiu.

pe 15 iulie a inflorit evodia.in prima zi era plin de albine.pun o poza cu copacelul .

mihaimsibiu.

se vad albinele ceva mai rau, important este ca  viziteaza floarea,ce vor culege de acolo nu stiu, ca la cate albine zboara
pe acolo cred ca nici miros de nectar nu este pt. toate.

gheco

Infloreste tocmai la timp pentru a prelungi culesul dupa floarea soarelui. Merita plantat 1 ha cu evodia. Singura problema sunt cei aproximativ 10 ani pana poti conta pe productia de nectar. Interesant si cat timp dureaza infloritul. Poate cei care au posibilitatea ne vor informa.
Numai bine si multe albine.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

sfantul spiridon

o sa tinem ochii pe el
ar mai fi de spus ca infloreste pe etape....se poate vedea pe albumul meu foto ca unul dintre copaci care aveau varful foarte inalt avea seminte pe varfuri si nu flori, am ajuns tarziu, pe cand alti copaci aveau muguri nedesfacuti...anul trecu am vazut floare pana la 15 august

gheco

Citat din: dragos2006 din Iulie 03, 2010, 07:20:52 PM
  Sunt tare fericit ! Evodia plantata anul trecut are acum muguri florali  , inceput bun in cultura acestui arbore !   :)

Cred ca ar trebui sa vedem si florile.
Cu stima
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro

antiopa din ardeal

Evodia pe care o am si are mai mult de ....4-6 ani (nu stiu cu exactitate) a reusit in sfarsit sa infloreasca. Si a facut nici mai mult si nici mai putin decat 1 (una) bucata floare sper sa se vada in poza de mai jos:

antiopa din ardeal

Ce-i mai trist pentru mine este faptul ca datorita timpului limitat (si neglijentei mele) nu am reusit sa pun semintele de evodia in "balcon" cum puneam de obicei si rasadurile obtinute in gradina sunt jalnice -din mii de seminte au rasarit dupa inlaturarea buruienilor de 1 m nu mai mult de vreo 20 buc.-

gheco

Evolutia arborilor plantati in toamna trecuta nu este spectaculoasa. Sper sa se datoreze stresului replantarii.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro

gheco

Cele care au rasarit din seminte au circa 20 cm inaltime:
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro

Adrian MM

FRUMOS, FRUMOS.URMARESC CU MULTA ATENTIE COMENTARIILE DESPRE EVOLUTIA "EVODIILOR" DVS. E FASCINANT. MAI ARE CINEVA SEMINTE DE VANZARE AS DORII SA CUMPAR SI EU DACA ESTE CINEVA DISPUS SA VANDA.
SUCCES!!

antiopa din ardeal

Ceva seminte mai am, dar pentru membrii forumului cu siguranta nu am pretentii banesti, totusi sfatul meu este sa semanati doar la primavara. daca doriti seminte astept adresa dv pe MP.

gheco

Si dupa 2 saptamani.  A crescut frumos
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro