Evodia

Creat de dragos2006, Iunie 06, 2009, 08:02:48 PM

« precedentul - următorul »

crombra

Silviu,
Da -ne detalii despre tratare seminte, semanare, sol, durata rasarire, etc. Nu fii zgarcit in informatii. Cu cat mai multe cu atat mai bine.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

D006

Va rog am nevoie de o informatie , cam la ce data intra pomii de evodia in vegetatie primavara ?

sfantul spiridon

Citat din: dragos2006Va rog am nevoie de o informatie , cam la ce data intra pomii de evodia in vegetatie primavara ?
a....iti e frica...au inceput unele ramurele sa se uste...si mie imi e....asta nu stiu, cred ca cu 15 aprilie...am vazut ca deabia asteapta copacul sa plece din loc
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Am rupt o crenguta si este verde.

Bătrânul

Citat din: dragos2006Am rupt o crenguta si este verde.
Doctore nu mai rupe crengute. Este suficient sa ricii cu unghia , (ca nici la om nu rupi piciorul pentru a examina) :rotfl:  :rotfl:  :nono:

horia_ch

Stati linistiti! N-are cum sa fie problema. Ai mei au trecut peste o saptamana cu -32 C si au inca viata in ei.
Sper...  :roll:

silviu_birlea

Citat din: crombraSilviu,
Da -ne detalii despre tratare seminte, semanare, sol, durata rasarire, etc. Nu fii zgarcit in informatii. Cu cat mai multe cu atat mai bine.
Am inceput cu 20 g de seminte, productie 2009. In data de 16.02.2010 le-am pus la umectat sub 3 forme ( crapata inaite de umectare, simpla si crapata dupa umectare - am vrut sa vad care din stea 3 iasa mai repede si in cantitate mai mare). Apa la inceput a fost fiarta si au stat cam 20 de ore. Semanatul l-am facut in pahare de unica folosinta, in pamant de flori cumparat din magazin. A rezultat cam 60 de pahare (am pus mai multe seminte intr-un pahar, aprox. 10). Le udam din 2 in 2 zile cu apa calduta de pe calorifer (am o sticla de 1,5 l cu apa pe calorifer) si cu o seringa de 10 ml la fiecare pahar (paharul nu e perforat pe fund). Dupa 3 saptamani au inceput sa rasara!   :) . Momentan am 6 iar una ma cam "supara", dar astept mai multe.
Dupa 1 saptamana s-a instalat mucegaiul, atunci am incetat sa le ud timp de 5-6 zile iar apoi am continuat (fie ce o fi) si mucegaiul a inceput sa dispata treptat. 
<<< din evodia crapata inainte de umectare a iesit 1 planta>>>
<<< din evodia simpla (necrapata) au iesit 2 plante>>>
<<< din evodia crapata dupa umectare au iesit 3 plante>>>

Parerea mea: crapatul nu isi are rostul iar plantele ce au iesit cred ca sunt din seminte necrepate (pt. ca nu le-am putut crapa pe toate).

silviu_birlea

Au mai iesit 3!   :)  :rotfl:

crombra

Deja simt gustul mierii de Evodia.  :razz:  :rotfl:  :rotfl:
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

gheco

Stie cineva gustul mierii de evodia? Cine poate sa descrie? Eu voi spune peste cativa ani.
Vine totusi primavara.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

Bătrânul

Citat din: crombraDeja simt gustul mierii de Evodia.  :razz:  :rotfl:  :rotfl:
Eu ma pregatesc sa fac mobila din radacina evodiilori pe care le voi semana peste o luna  :nebun:  :hi:

orbanstefan64

cred ca de data asta va merge

stefan1

Citat din: BatrinulEu ma pregatesc sa fac mobila din radacina evodiilori pe care le voi semana peste o luna  :nebun:  :hi:
Mai bine din Paulownia, ca se preteaza.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

silviu_birlea

azi: 28.martie.2010

:hi:

D006

Eu merg pe strazi cu ochii dupa pomi infloriti.
Ieri ajung pe un bulevard cu arbori care seamana cu pozele de evodia asa ca parchez masina si ma uit mai de aproape.
Intradevar ff multa floare si albina la cules.
Fac ceva poze.
Rup si o creanga sa o studiez mai indeapraope.