Planta CEARA ALBINEI (ASCLEPIAS SYRIACA)

Creat de stefan1, Ianuarie 09, 2009, 01:45:21 AM

« precedentul - următorul »

stefan1

Pun o poza cu efectul pe care il poate avea polenul acestei specii asupra albinelor. Unele chiar mor pe floare. Cu toate acestea e o planta buna pentru albine.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

happy

Ai asa ceva in gradina?Eu am cumparat 2 tufe anul trecut si acum vad ca nu au inflorit!Sunt inalte de 1m si flori nimic :qp:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

stefan1

Din pacate nu am. Normal ar fi trebuit sa infloreasca in anul urmator plantarii. Ca inaltime trebuie sa fie intre 1 si 2 metri. De inmultit insa se inmulteste si prin rizomi, chiar daca nu a facut seminte.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

delorin I

Caut si eu cateva seminte de Asclepias...

antiopa din ardeal

In zona noastra creste pe campuri si in culturi. Este foarte invaziva, daca e pusa in gradina invadeaza tot si greu te scapi de ea. Un prieten si-a pus in gradina si dupa 6 ani inca se lupta sa o distruga. Daca doriti pot face un colet cu rizomi, cred ca rezista destul de bine la transport.

happy

Rezista sigur.Eu am mutat una ,s-a uscat dar din radacina a crescut rapid alat lastar.De aceea este si invaziva.Daca este peste tot florile sunt frumoase ?

Eugen B

Stiti daca ceara albinei trebuie plantata anual sau nu?

Ionut Mioveni

Eugen sa stii ca aceasta planta nu trebuie sa o plantezi decat o data si de restul se ocupa ea....din cate stiu are si putere invaziva.
Eu am vazut-o in cimitirul din sat si am zis mereu ca iau da nu ma lasa ai mei ca cica nu se iau flori de pe morminte si treburi de genu,....
Planta asta are o tulpina subterana ce acumuleaza subs de rezerva precum irisul ...si se inmulteste usor .
Deci nu trebuie plantata anual...e planta perena.  :)

Eugen B

ok, mersi de informatii, da de unde sa fac rost? as vrea sa fac rost acuma, sa plantez de anu asta

almasel2011

Am plantat samanta de ceara albinei, a iesit plantuta asta. La baza frunzulitelor a ramas coaja de la samanta.
O recunoasteti, asta este?
Nihil sine Deo.

almasel2011

Citat din: almasel2011 din Aprilie 17, 2014, 09:23:01 PM
Am plantat samanta de ceara albinei, a iesit plantuta asta. La baza frunzulitelor a ramas coaja de la samanta.
O recunoasteti, asta este?
Nihil sine Deo.

mihai.vr

Si eu cred ca am ceara albinei in gradina... sunt exact sigur... dar la mine arata altfel. Tocmai au iesit frunzele si la mine, dar frunzele mult mai aproape de nivelul solului. Asta poate sa fie si din cauza ca e mai matura planta. Nu ai putea sa faci o poza un pic mai de departe, ca sa vedem efectiv frunzele focalizate? Sau daca ai functie de macro la aparat...

pistol28

Planta a crescut inalta din dorinta de a gasi mai multa lumina .
Daca o puneti la soare isi va inmulti numarul de frunze si tulpina se va ingrosa .
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

almasel2011

Gata, am scos-o afara la lumina naturala!
Mai pun 3 poze, sper eu ca sunt mai clare.
Nihil sine Deo.

happy

Pana nu ii dau al doilea rand de frunze,de fapt cele adevarate ,nu ne putem da seama.La mine a devenit deja invaziva,a iesit si la 3 m de unde era anul trecut!Nu stiu daca as putea sa o mut acum.O sa incerc cu una maine.