Ceară neagră?

Creat de dragos2006, Iunie 19, 2009, 02:03:09 AM

« precedentul - următorul »

D006

Am topit ceara de la mai mulţi faguri într-un vas de tablă emailată şi mi-a ieşit neagră ca smoala la culoare. Mai pot face ceva cu ea? Are şi multe reziduri prin ea, se sfărâmă, nu ştiu ce să-i mai fac. Mă puteţi ajuta cu un sfat?

bucovineanu

Probabil nu ai folosit apa si ceara s-a ars. Explica mai clar cum ai procedat.

D006

Daca ai intradevar ceara poti sa o imbraci intr-o panza si o pui intr-un vas cu apa si o caramida deasupra si dai apa in clocot.
Daca ai ceara in "zmoala neagra" va iesi la suprafata si impuritatile vor ramane in panza.

albinasebes

poti proceda asa sau pui intr-un sac de panza, il bagi in tr-un vas in apa clocotit si il strangi cu doi lati legati la un capat. ca sa se deschida la culoare unii pun acid clorhidric.
am vazut rezultatul. numai ca faci greu rost de asa ceva.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

PricopArthur

Apa nu trebuie sa fie dura. E buna apa de ploaie.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Nati incercat ca in loc de presare a ceri topite sa o bagati intrun storcator de la o masina de spalat?Bun inteles care no mai folositi.

filip

Ceara iese neagra datorita si resturilor de miere.
Chiar si capaceala  pusa la stors care e galbena trebuie spalata inainte de a fi topita ,altfel se inegreste.
Fagurii vechii se pun la inmuiat iar apa se arunca,apoi se pun la topit.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

In topitorul solar de regula se topesc faguri noi ,din rama claditoare sau faguri falsi caditi aiurea.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

albinasebes

dar ce ramane de la topitorul solar? mai iese ceva daca incerc intr-un cazan cu apa fiarta?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

albinasebes

cat a costat centrifuga?

filip

eu am luat de inox pe 4 rame ,1000lei
Vasele in care fierbi ceara in apa nu le mai poti folosi la alceva.Se va prinde ceara de ele.
Asa ca folositi vase mai vechi