cum sa procedez?

Creat de evulet78, Iulie 04, 2009, 10:39:43 AM

« precedentul - următorul »

evulet78

Colegul meu s-a uitat in stupul din care mi-a facut mie roiul si a luat o rama cu doua botci si am pus-o la mine. Asa poate mai castigam doua saptamani. Probabil a procedat corect.
Daca iese regina cam in cat timp se imperecheaza?
miere de albine - Un proiect personal ce poate se va dezvolta.
miere bucovina pe google+
miere bucovina pe facebook

bucovineanu

In cel mult 15 zile  dupa eclozare trebuie sa inceapa ponta.Acuma depinde si de vreme.

D006

Citat din: evulet78...Cine imi vinde o regina de calitate asa fara programare?...(
evulet78, apicultura se compune din trei materii:
- aritmetica
- citire
- practica
Aritmetica pentru calcule simple de exemplu:
= matca depune oul si dupa 21 de zile eclozioneaza albina lucratoare =
Daca culesul la salcam incepe la 15 mai, rezulta ca din ouale depuse incepand cu 25 martie voi avea culegatoare. Deci perioada optima este 25 martie - 27 aprilie.
Daca astazi suntem in data 08 iulie, cate eclozionari voi mai avea pana la sfarsitul sezonului, raportat la numarul de rame pe care il are cuibul?
Aritmetica ma invata ca decat sa am 2 familii slabe, mai bine sacrific una si voi obtine una buna si puternica.
Citire. Citeste tot ce-ti cade in mana si apoi trage concluzii si nu te grabi.
Practica. Aici depinzi de altii, adica de cat de cinstiti sunt povestitorii in depanarea povestilor lor cu patanii. Daca cineva a avut o problema si poveste cu lux de amanunte peripetiile si pierderile, atunci nu incerca sa-i calci pe urme. Nu repeta si tu greseala doar din dorinta de a te numi pagubos. Nu fa experimente pentru ca le-au facut inventatorii incepand cu anul 1814!!!
Sunt foarte multi profesionisti care destainuie din "secretele" apiculturii; astea trebuie sa le coloborezi cu propriile tale concluzii si daca se potrivesc, atunci poti spune ca incepi sa "furi" din aceasta meserie. Daca concluziile tale sunt diferite de ale lor, inseamna ca le pui in practica pe ale lor, iar tu continui cu... aritmetica, citirea, practica. :hi:
Cumpara-ti un caiet cu file care se pot atasa si imparte-l in doua:
- concluzii
- familii
La fiecare familie notezi: numarul familiei, data, de unde provine, numarul de rame, varsta matcii.
Apoi la fiecare lucrare notezi: data, lucrarea, numarul de rame (puiet, miere, pastura), a roit, a dat rame sau a primit rame cu puiet, a dat x kg miere, schimbat matca, etc.
In final, cel care-l va citi trebuie sa vada evolutia familiei respective si sa traga o concluzie: familie buna, familie slaba.