de ce rod allbinele in fata urdinisului stupul ??

Creat de dragos2006, August 17, 2009, 12:19:47 PM

« precedentul - următorul »

D006

de  ce  rod  allbinele in  fata  urdinisului  stupul ??
ore nu  au  suficient loc  ca  am  gratii  si  am  lasat  dor  loc  de  2  albine
si  rod in  scandura :hi:

milu56

Citat din: mihaimoldovade  ce  rod  allbinele in  fata  urdinisului  stupul ??
ore nu  au  suficient loc  ca  am  gratii  si  am  lasat  dor  loc  de  2  albine
si  rod in  scandura :hi:
Daca le-ai pus tabla nu pot sa o roada,asa ca rod lemnul.Tendinta albinei este sa reduca atunci cand e nevoie si sa i-si mareasca intrarea cand nu au suficient loc.
Mai este si problema aerisiri.

D006

încă e cald afară lăsa-i urdinişul mai mare şi nu o să mai roadă lemnul.Doar când hrăniţi reduceţi urdinişul pt a evita furtişagul.

D006

inn tocmai  am  facut  hraniri  mai  dese  si  am  avut  furtisag  si  de puiet  necapcit  multumesc  frumos  numai  bn :hi:

D006

Îmi vine greu să cred căau furat albinele puiet, poate viespile, dar şi asta nu cred că e posibil decât la cei mai slabi stupi.Hrănirea nu o faceţi decât seara târziu mai ales dacă s-au dedat la furtişag, chiar pe intuneric şi numai cu atât sirop cât pot trage până dimineaţa. Seara micşoraţi urdinişul la maxim(cât să treacă una-două albine), dimineaţa îl deschideţi la prima oră.

filip

Citat din: mihaimoldovainn tocmai  am  facut  hraniri  mai  dese  si  am  avut  furtisag  si  de puiet  necapcit  multumesc  frumos  numai  bn :hi:
Care e fenomenul fi mai explicit.
Exista doua ipostaze in care albinele scot puiet afara necapacit.
  1 Puietul e mort si atunci albinele fac curatenie
   2 Albinele la sfarsitul verii scot afara puietul de trantor
Astea sunt situatii cand fam face lucrul respectiv.
A doua ipostaza e urmatoarea
-In lipsa de hrana va fi supt puietul necapacit.
-La fel se intampla si cu stupul atacat cand nu mai exista miere ,va fi supt si puietul necapacit.
Imi e greu sa-mi dau seama care e motivul "furtisagului de puiet"
Vino cu precizari.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

deci  hrana au  miere capacita    puiet  au cpacit   dar  am  prins  vreo  cateva  faze cand  alta  lbina  aiesit  cu  puiet  necapacit  iar  allta  a  luato  pe  urmele  ei
dar  cu  rosul  am  observat  ca  au  incetat  in  tradevar   au  avut  prea  putin  spatiu
iar  puet  de  trantor  nu  am  gasit la  ultimul  cuntrol  dor  puiet  capacit  si  necapacit  :hi: numai  bine

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)