Roiul artificial

Creat de dragos2006, Aprilie 03, 2009, 12:19:59 AM

« precedentul - următorul »

D006

D006

D006

Ai incercat sa-ti faci reclama si pe 'gainaritul " ?

D006

D006

intrebare... e ok daca insarmez ramele si pun fagurii din timp? inca nu am nevoie de rame cu faguri artificiali dar eu mi-am facut deja. unde se pot depozita? nu le ataca nimic?

filip

Le pui intr-o lada ,sau pui doua corpuri de magazie una peste alta.
Sa ai grija sa nu se rupa foita,la rece e casanta daca o lovesti.
Poti insarma ramele dar nu strangi sarma,apoi cand ai nevoie de ei rezolvi problema in cateva minute.asa procedez eu.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

PricopArthur

Citat din: protteusintrebare... e ok daca insarmez ramele si pun fagurii din timp? inca nu am nevoie de rame cu faguri artificiali dar eu mi-am facut deja. unde se pot depozita? nu le ataca nimic?
Salut. Asa cum spunea Filip, trebuie sa stea in pozitie verticala feriti de actiunea directa a razelor soarelui.
Nu sunt f vulnerabili la atacul de gaselnita datorita inlocuitorilor de ceara din ei.
Miere multă şi inimă curată!

D006

ok... am aflat deja multe. ms baieti

D006

trebuie sa le bag rame dar am numai faguri artificiali. oare a sa cladeasca?

gudas valentin

Citat din: protteustrebuie sa le bag rame dar am numai faguri artificiali. oare a sa cladeasca?
Punele FA, dar largeste cuibul(puneo imediat langa ultima rama de puiet)daca cresc celulele sparge cuibul cu ea.
              valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

Bătrânul

Citat din: protteustrebuie sa le bag rame dar am numai faguri artificiali. oare a sa cladeasca?
Daca le dai sirop o sa cladeasca fara semn de intrebare !!! Spargerea cuibului nu este indicat pentru incepatori ca interpreteaza cuvint cu cuvint si da prea tare cu rama nou cladita in cele cu puiet :rotfl: ( e o gluma dar posibil)

andrei_salaj

la mn noaptea e foarte rece..largesc doar cu ram langa puiet...e posibil sa fie foarte frig si sa ramana descoperit.

D006

ok... am o problema... intr-un stup am vazut o botca. asta a fost ieri. azi, pe la ora 2 a fost mare agitatie la urdinis, cred ca se pregateau de roit. in acelasi timp s-a inorat si a inceput sa sufle vantul. asa ca au intrat inapoi. oare vor roi maine? sau roiesc?

andrei_salaj

acum?in Jibou?greu imi vine a crede...a fost probabil o simpla joaca de puiet....sau ai cv cules in zona....dar de roit in nici un caz.cand roiesc fac multe botci pe maj ramelor.

bucovineanu

Citat din: protteusok... am o problema... intr-un stup am vazut o botca. asta a fost ieri. azi, pe la ora 2 a fost mare agitatie la urdinis, cred ca se pregateau de roit. in acelasi timp s-a inorat si a inceput sa sufle vantul. asa ca au intrat inapoi. oare vor roi maine? sau roiesc?
Si eu cred ca este devreme pentru a avea roi la aceasta ora. Cand este gata  de roit exista botci cu oua larve si capacite de ordinul  multor zeci in familia respectiva. Cat priveste zborul suspect de la ora doua, in mod sigur era vorba de albine tinere care faceau zborul de recunoastere. Daca o sa urmaresti cu atentie aproximativ la aceeasi ora o sa observi asemenea fenomen la toate familiile in mai multe zile.
Daca familiile au fost stimulate intens, ete posibil sa inceapa si pregatiri de roire.