Roiul artificial

Creat de dragos2006, Aprilie 03, 2009, 12:19:59 AM

« precedentul - următorul »

D006

gata! am rezolvat! aduc 2 familii de la 22 de km. :zzz:  :zzz:

D006

deci problema cu distanta am rezolvat-o. va mai intreb daca e ok sa le las sa roiasca (asa mi-a zis cineva sa fac) si sa prind roiul, cica asa ar fi mai usor sa imi inmultesc famiile la inceput. macar din 2 familii anul asta sa fac 4. daca nu e bine asa, ce metoda simpla mai cunoasteti?

filip

Protteus.
Fa productie de miere la salcam apoi mai vorbim.
Cand le aduci fa o poza sa vedem ce ai luat sa-ti putem da sfaturi.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Citat din: VALCEANU
Citat din: protteusdeci problema cu distanta am rezolvat-o. va mai intreb daca e ok sa le las sa roiasca (asa mi-a zis cineva sa fac) si sa prind roiul, cica asa ar fi mai usor sa imi inmultesc famiile la inceput. macar din 2 familii anul asta sa fac 4. daca nu e bine asa, ce metoda simpla mai cunoasteti?
Uita-te pe mesaj privat! Alege metoda a doua!

D006

o sa le fac poze :wink2:
multumesc pentru sfaturi. e bine sa ai pe cine intreba

CRISTI M

Citat din: protteusdeci problema cu distanta am rezolvat-o. va mai intreb daca e ok sa le las sa roiasca (asa mi-a zis cineva sa fac) si sa prind roiul, cica asa ar fi mai usor sa imi inmultesc famiile la inceput. macar din 2 familii anul asta sa fac 4. daca nu e bine asa, ce metoda simpla mai cunoasteti?
Daca le lasi sa roiasca , exista riscul sa nu poti prinde roiul ( sa fuga , sa se opreasca in varful pomului ).
Mai bine il divizezi , din 2 faci 3 , si mai tarziu mai faci 1 .

D006

salutari tuturor apicultorilor de pe acest forum.as vrea sa  intreb daca poate sa-mi spuna cineva cum pot sa colectez ceva polen pentru mine?am 2 colectoare dar albinele nu trec prin grile .cat de mari trebuie sa fie gaurile?

gudas valentin

Citat din: cipi orlatsalutari tuturor apicultorilor de pe acest forum.as vrea sa  intreb daca poate sa-mi spuna cineva cum pot sa colectez ceva polen pentru mine?am 2 colectoare dar albinele nu trec prin grile .cat de mari trebuie sa fie gaurile?
Cipi gaurile tre sa fie de 4,9 mm
              valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

D006

nu o sa le las sa roiasca, am rezolvat si asta  :)  vine un coleg sa mi le divizeze la momentul potrivit.

filip

protteus,
Cea mai mare realizare a ta va fi sa le divizezi tu iar colegul doar sa te asiste.Citeste,documenteazate si arata ca ai invatat ceva bun de pe forumurile de apicultura.Multa bafta! :hi:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

D006

multumesc... am invatat deja multe chestii

D006

Salut si eu sunt incepator si citesc cu interes cele scrise de d-vs. :hi:

D006

le-am adus de 3 zile acasa... sunt foarte incantat, in prima zi mergeam sa le vad ce fac tot la 15 min  :smile: . o familie am adus-o de la aprox 1,5 km si nu au plecat inapoi cum au preconizat unii. cartea nu are intotdeauna dreptate, depinde de zona zic eu. deocamdata nu am probleme, s-au acomodat foarte bine. maine o sa le mai pun cate o rama si o sa le fac poze

bucovineanu

Citat din: protteusle-am adus de 3 zile acasa... sunt foarte incantat, in prima zi mergeam sa le vad ce fac tot la 15 min  :smile: . o familie am adus-o de la aprox 1,5 km si nu au plecat inapoi cum au preconizat unii. cartea nu are intotdeauna dreptate, depinde de zona zic eu. deocamdata nu am probleme, s-au acomodat foarte bine. maine o sa le mai pun cate o rama si o sa le fac poze
Nu pleaca toate albinele din stup la vechea locatie, ci numai culegatoarele care ajung intr-o zona in care au ajuns si atunci cand stupul era pe locul vechi. Stupul nu se depopuleaza total, sa ramana gol, dar mare parte din culegatoare s-au intors in stupina de unde ai cumparat familia. Aici cartile nu se inseala. Familia respectiva va avea o dezvoltare mai lenta. In rest bafta, rabdare si mult noroc.