ce este aceasta??

Creat de dragos2006, Iulie 21, 2009, 01:55:48 AM

« precedentul - următorul »

D006

si  mutumesc  din  sufle  dl  marcel    si  celor  lanti  care  mau  ajutat  dealungul  timpuli :hi:

D006

D006

Noi incepatorii am crezut ca ne putem permite sa glumim, dar sa invatam cate ceva din fiecare gluma. Eu asa viermisori nu am vazut la nici un stup. In schimb asa ceva trage la umezeala, am vazut pe langa apa, arata ca niste mormoloci care daca cresc si se dezvolta devin BROSCUTE. Dar chestia cu levantica sau busuiocul e f buna. Eu am pus in cutia unde tin ramele goale cateva fire de busuioc. Da si un miros placut . Am citit ca se pune si naftalina dar aia e toxica pt albine, in schimb busuiobul nu e.

D006

adica  am  tastele  puse  aiure
fulfit  cum  mam  dat  dar  tu  sa  intebi  ceva  si  sa  faca  caterinca  de  tine  cum  e?   si  nu mam  suparat   hai  sa  trecem  peste  omenii  isi  mai  ies  den  pepeni  corect??
numai  bine

D006

gaby de  apit  na asta e  ai  glumit dat  eu  am  asteptat  un  raspuns  concrret
dar am  inteles  mai  glumim  asta e :rotfl:
viermisorii  astia am  mai  vazut  la  tarata  si  la  graul  stat
si  sa  ne  intelegem  eo  nus mioldovean    inrait  si  nu  am  nici  accent a pinalti   numai  bine :hi:  :hi:

D006

D006

? .?:""; asai nu  prea  imi  este indemana  sa  le  pun  dar  ce sai faci  bun  ca  nu  esti  profu. :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :zzz:

mezenguz

Dle mihaimoldova , pe acest forum fiecare apicultor scrie din experienta care o are , unii sunt mai vechi altii incepatori ,dar si acestia stiu ceva si dela fiecare avem ce invata si nu-i rusine sa inveti . Pina ce nu stii sa deosebesti larva de molie a cerii de alte larve ce sunt in stup , pina atunci toti pot sa-ti fie profesori .

D006

nu  dar  la  inceput  am  avut  dupbii  apoi  imi  era  frica  pt  cosecintele  acestei larve    si  am  mai  gasit  si un  fluturas  molie  in  alt  stup  dar dupa  diafragma   dar  am  intreles  ca  aceste  pericole  ameninta  stupul  pana  da inghetul   ma  rog   frigul  numai  bine  dar  nu   imi  este  rusine  sa  intreb  ca  din  aceasta  cauza  sunt  pe  acest  forum     
si  inormal   ca  nui  rusine  sa  inveti asta  inseamna  ca  esti  cu mult  inaintat  in  ale  practici  apicole  numai  bine :hi:

mezenguz

Daca ai posibilitatea sa scoti ramele care au larve de molie scoate-le si sa le pui intr-un loc unde nu au cum sa ajunga soareci s-au alte insecte , dar sa fie la loc luminos , de ani de zile nu mai tin ramele de rezerva in dulapuri s-au alte incaperi inchise pt ca moliei ii place intunericul ,la lumina niciodata nu va depune oua si nici nu se va dezvolta . :nono:

D006

Eu am vazut la cineva rame neglijate si pline de larve de gaselnite si le -a curatat  si le a pus din nou in stup. Oare e corect?Voi ce parere aveti de asa ceva? Eu cred ca asa nu e o metoda de a scapa de ele deoarece acesti fluturi stiu ca se dezvolta noaptea. Probabil ca numai un stup puternic poate curata si repara acest fel de rame.

D006

mezenguz

nu-i nici o gluma cu ramele tinute la lumina , incearca macar cu o rama pe care stii sigur ca ai gaselnita si ai sa vezi ca pleaca daca va fi la lumina.

D006

Este adevarat,gaselnita nu se dezvolta la lumina,este ca si lilieci ca pasarile de noapte,am observat si fluturele zboara aiurea parca nu ar vedea.Dar pe timp de noapte ar fi bine puse becuri pt.lumina,sunt placi solare care ziua incarca un bec care tine toata noaptea si a doua zi iar se incarca,sunt ieftine si mici,am vazut la cineva,nu stiu din ce tara le-a adus,ar fi excelent de pastrat fagurii in felul acesta,dar sa punem si busuioc sub rame.Ma gandesc ca s-ar putea construii dulapuri cu geam pt.lumina,sau o incapere bine luminata.

D006