ce este aceasta??

Creat de dragos2006, Iulie 21, 2009, 01:55:48 AM

« precedentul - următorul »

D006

stupul  din  care  am  mutat  a mai  avut  o  data  gaselnita  si  a  murit o fam  de  10  rame

D006

sper  ca  in  stupul  acesta  care  lam  mutat  sa  nu  faca  din  nou  gaselnita  :hi:
numai  bine

milu56

Gaselnita ii place unde sunt faguri vechi,dar daca stupul este puternic sigur nu vezi nici macar un vermisor.De acum inspre toamna se pot stimula stupii slabi,in care intra acuma gaselnita nu prea mai iese din iarna.

D006

da  dar  am  schimbat  stupul  si  ramele  sunt  noi  find  ca  este  un  roi  :hi:

D006

Citat din: mihaimoldovada  dar  am  schimbat  stupul  si  ramele  sunt  noi  find  ca  este  un  roi  :hi:
Baiete , din cate stiu eu gaselnita nu sta in stupi tari si sanatosi,stupul tare este sanatos,chiar daca are doar trei rame sa fie ocupat bine de albine si atuncu nu au acces alte gaze.VEZI CA ROIUL TAU S-AR PUTEA SA NU AJUNGA PRIMAVARA.
Poate e nevoie sa il unesti cu altul.

D006

Citat din: mihaimoldovada  dar  am  schimbat  stupul  si  ramele  sunt  noi  find  ca  este  un  roi  :hi:
Vreau doar sa i-ti spun ce stiu eu din nu prea multa experienta,cand deschizi un stup,considera ca ai mers la medic si medicul i-ti spune:dati jos camasa si intindete pe pat pt.consultatie,orce ai spune ai un mic stres.Asa si stupul simte doar cand il deschizi numai.Mai departe,cand desprinzi o rama de la margine,e ca si atunci cand ti-ar face o injectie,cand ajungi la cuib la ramele cu puiet,atunci e o interventie chilurgicala,asa cum tiar face o operatie,te taie vede ce si cum repara ce e de reparat si te inchide la loc,acum stai ca sa se vindece.ce ar fi daca si a doua zi te-ar taia din nou?Cand ii schimbi ramele e cum ti-ar face un transplant de organe.I-ti dai seama ca trebuie timp ca sa se vindece.Asa ca faci o interventie la un stup si nu lasi sa se vindece i-ti dai seama ce se intampla,mai ales la un stup slab.Mai bine pui albinele pe alt stup si faci un roi sanatos decar sa favorizezi inbolnavirea de unde se poate infesta toata stupina,ATENTIE!

D006

nu  ai  inteles   gaby  deci  acesti  viermisori eru  la  incheieturile  stupului  si  nu  au  apucat  sa  intre  in  faguri  si  am  mutat  acest  roio  cu  ramele  sale  in  alt  stup  dublu  langa  o  alta  familie   si  fundul  acestui  stup  e  dintro  bucata  pecand celalant  are 2  imbinari  si  acest  stup  a  mai  avut  gaselnita  si  se    dezvolta  intens  in  acele  imbinari    a zi  umblu  din  nou  sa  vad  cum   se   comporta    numai  bine :hi:

D006

Citat din: mihaimoldovanu  ai  inteles   gaby  deci  acesti  viermisori eru  la  incheieturile  stupului  si  nu  au  apucat  sa  intre  in  faguri  si  am  mutat  acest  roio  cu  ramele  sale  in  alt  stup  dublu  langa  o  alta  familie   si  fundul  acestui  stup  e  dintro  bucata  pecand celalant  are 2  imbinari  si  acest  stup  a  mai  avut  gaselnita  si  se    dezvolta  intens  in  acele  imbinari    a zi  umblu  din  nou  sa  vad  cum   se   comporta    numai  bine :hi:
Ok.

D006

din  pacate  am  mai  gasit  unn viermisor    am  de  cand  sa  tin  stupul intr o
incapere  si  so  incalzesc  iar  pe dimpul  ierni  sa    fac  contrle  ce  ziceti  ??

D006

Nu, ar fi bine sa chemi medicul veterinar,daca viermele are gripa porcina si ti se infecteaza toti stupii.Asa ai fi mai in siguranta.

D006

lasama  cu  gripa  ta   
ar  fi  mai  bn  sa    tin  roiul  cu  3 4 rame  intr o  incapere?

marcel68

mai Mihai, ride Gabi de tine....molia moare la frig,  daca ii tii la caldura o ingrasi mai bine....dai cu crengute de busuioc, levantica in stup sau pune frunze de tutun verde zdrobit pe fundul stupului si las-l in pace.

D006

Citat din: marcel68mai Mihai, ride Gabi de tine....molia moare la frig,  daca ii tii la caldura o ingrasi mai bine....dai cu crengute de busuioc, levantica in stup sau pune frunze de tutun verde zdrobit pe fundul stupului si las-l in pace.
Cum sa-l lase in pace,si cainele daca il lasi in pace o vreme te uita si te musca,asa si albinele lui Mihai,acum cand se cunosc bine sa le lase?

D006

Mihai,mai glumim mai nu glumim,eu zic sa citesti carti de apicultura,ar fi spre binele tau.

D006

bai  gabi  ma  abtin  sa   nu  iti    zic  ceva    crede  ma  si  tu    ca  am mai  citit  si   io  am  o  carte  dar  nu  am  gasit  despre  asa  ceva 
unai  sa  fi  abicultor  bazat  dar  una   e  sa  ai   minime  cunostinte  si  sa  tii  catva  stupi  de placere   
asa  ca  nu  mai  fa  caterinca  de  alti  si  iti  bate  joc  ca  de  asta  e  acest  forum  pt  a  da  sfaturi  parca  tu  teai  nascut  invatat    macar   nu  trebuia  sa  ma  bagi  in  seama       defapt  tudaca  ai  experinta   trebe  sa  iti bari  joc  de  alti  ca   nu  se  stie  care  si  cum  ajunge  in  vita  esti   tu  mare  apicultor  dar  nu  se  stie  cand  cazi  si  asa   ma i  unsor  cu  glumele  numai  bine
  :mad:  :mad:  :mad: