ce este aceasta??

Creat de dragos2006, Iulie 21, 2009, 01:55:48 AM

« precedentul - următorul »

D006

azi la control  am  gasit  acest  viermisor  care mergea  repede  pe  faguri am  scoso si am  uciso  dar  ce  este? mrs

D006

asta

D006

a

trantorash

acest viermisor nu este altceva decat o larva asa zisului fluture molia cerii care poate face ravagii intr-o stupina.
ai facut foarte bine ca l-ai omorat, si ai grija sa nu tii faguri vechi prin preajma stupilor. :hi:
salutari

crombra

Avea picioare si in coada asa ca doua antene in V ?
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

andrei_salaj

e molie...nu e urechelnita..aia e maroniu spre rosu.

D006

nu ma e extraterestru, are antene, se araste si................. e ET.
HAHAHAHHAHAHH
scuze, nu ştiu ce mi o venit
o intrebare ce merita raspuns
fotografia e neclara, nu ajuta prea mult.

D006

e un  viermisor care  se  taraste forte  rpede fluture molie mersi  mult
am  mai  gasit  o  data  o  molie  de  cealanta  parte  a  diafragmei  si   lam  eliminat
spor la  miere :hi:

D006

De  ce  umbli  cu  prostii Mihaita?

D006

dar nu  umblu  cu  prostii   am  avut  dubii in  privinta  moliei 
si  chiar  am  facut  prostii am  fost  inteepa  de 11 ori  azi sunt tot  umflat

stefan1

Citat din: mihaimoldova
si  chiar  am  facut  prostii am  fost  inteepa  de 11 ori  azi sunt tot  umflat
Asa se caleste otelul. Incet o sa capeti obisnuinta cu veninul.
Cat priveste larvele de molii, daca este doar un nu este mare 'bai'. Sunt locuri unde albinele nu au acces si acolo poate sa apara asa ceva. Daca sunt mai multi, este un semn ca familia este slaba sau ca ai prea multi faguri fata de puterea familiei. Stupii puternici nu pot fi atacati de molii, in conditiile de clima de la noi. In tari mai calde, moliile sunt ceva mai periculoase si pentru ca mai multe pot traversa iarna.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

cum  scap  de  acest  viermisor ca sa bagat in  incheeturile   stupului lam  vazutdupa  diafragma
multumesc frumos  :hi:

stefan1

Chiar nu stiu cum se poate trata de molii in stup, in prezenta albinelor. Ti-am mai spus, un singur vierme nu este pericol dar cand il vezi nu-l ierta, ca albinele ii ataca greu, datorita tesaturii de 'matasa cu care isi captusesc canalele. Prefera fagurii vechi si zonele cu pastura. Uneori fac canale sub puiet,in baza celulelor, iar daca ajung acolo albinele foarte greu ii scot, dupa inlaturarea pupelor afectate, care se pot observa la control.
Deci pentru stup doar sa nu ai familii slabe, sa nu ai faguri neocupati de albine si nici foarte vechi si sa nu ai mizerie acumulata pe fundul lazii, sub care larvele de molii se pot dezvolta nestingherit. Adevarat ca in lazile cu crapaturi se acumuleaza acolo mizerii si se pot dezvolta asemenea larve.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

da  fix  la  acea inbinare  exista  2  de  acestea  dar  la  un  stup  lam  chituit  cu  aracet  si  rumegus  acesta  nu  din  pacate

D006

ieri  la  control  am  gaasit 7  viermisori  1   fluture   si  o  larva  leam  ucis  si  am  mutat  roiul  intrun  stup  dublu  in  care  mai  am  o  failie   si 
ore  am  procedat  corect  mai  gasesc  gaselnita  ?? :hi: