viespea uriasa

Creat de dumi44, August 25, 2009, 11:53:53 AM

« precedentul - următorul »

antiopa din ardeal

Condamnarea la moarte a insectelor a venit in momentul in care proprietarul imobilului s-a hotarat sa repare acoperisul. Eu am fost desemnat Killer-ul care sa duca la indeplinire sentinta, nu mi-a facut deloc placere, in momentul acesta totul este de domeniul trecutului, au ramas doar cateva poze sa aduca aminte de aceste fiinte extraordinare. Cuibul vazut dintr-un alt unghi:

antiopa din ardeal

Pe inserat cand majoritatea indivizilor am banuit ca sunt acasa am inceput atacul, dar sa nu credeti ca am reusit din prima sa le vin de hac. Abia in a 4-a zi, e drept pe lumina am omorat ultimele exemplare adulte, nu stiu exact cati au fost estimez de ordinul zecilor. Desi este a 2-a jumatate a lui septembrie cuibul era bine populat si avea inca o sumedenie de larve:

antiopa din ardeal

Adultii au murit cu totii dar larvele erau toate vii, au o rezistenta uimitoare:

antiopa din ardeal

Spre deosebire de albine care fac faguri verticali, gargaunii au faguri orizontali cu celule pe o singura parte, iar larvele stau cu capul in jos si totusi nu cad din celule. Acest cuib avea 7 faguri unul peste altul dintre care in primii doi de sus nu mai avea puiet.

antiopa din ardeal

Pe partea de deasupra fagurii arata asa:

antiopa din ardeal

Iar dedesupt arata asa:

bee_lover

Interesant domnule Antiopa, cum i-ati omorat?

antiopa din ardeal

I-am stropit in prima faza cu petrol lampant, asta in prima si a 2-a seara. Din pacate in comert nu se mai gaseste asa ceva, din cate stiu, iar petrolul folosit era f vechi, banuiesc ca si-a pierdut din calitati. Normal era ca o picatura de petrol care atingea insecta sa-i provoace imediat moartea. A 3-a si a 4-a zi am folosit un spray insecticid chipurile spumant dar gargaunii au cazut si asa destul de greu.

antiopa din ardeal

Cand am doborat cuibul multe larve au cazut din faguri:

antiopa din ardeal

O ultima poza: