materiale izolatoare

Creat de dragos2006, Septembrie 17, 2009, 09:34:21 PM

« precedentul - următorul »

milu56

Citat din: bee_loverEu m-am apucat sa descapacesc cate 2 rame de cat tot a 2-a seara. Acum e inflorita o planta care creste pe langa ape si la noi poarta numele de "cartof salbatic". De la aceasta cara polen si nectar. Cat timp este polen nu vad de ce nu ar capaci mierea carata jos.
In aceasta situatie mierea carata din rame o consuma cu puietul cata vreme vine polen in stup.Asa ca o sa intri in iarna cu stupi puternici.

sfantul spiridon

da condensul? nu face plasticul condens...si daca tot sunteti un "apostol" nu ne spuneti si noua care sunt avantajele foliei
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

dedu

Eu am folosit material izolator care se pune sub parchet cand pui parchet.I foarte bun izolator,am cumparat cativa metrii si am pus la unele lazi mai subtiri!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

filip

Citat din: sfantul spiridonda condensul? nu face plasticul condens...si daca tot sunteti un "apostol" nu ne spuneti si noua care sunt avantajele foliei
Peste folia pusa de mine in septembrie peste cuib mai sunt inca doua magazii cu rame.Cand impachetez dau folia jos si pun podisorul cu plasa.Eu stochez magaziile intr-o casa de lemn.Si le pun pe stupi primavara.Daca le iau in OCTOMBRIE tarziu nu-i probleme cu GASELNITA> :hi:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

..imi aduc aminte de inceputuri cind eram in stare sa fac si siteme de incalzire proprii la fiecare stup.. :rotfl:
In timp m-am m-ai cizelatr si o las mai moale cu cocoloshitul familei iarna.,.
Folosesc un material textil in loc de podisor--NU mai folosesc podisoare de vreo 2 ani atit iarna cit si vara-- care vine pe familie si coboara pe linga ultima rama cu albina--diafragam NU mai folosesc de vreo 2 ani-..Apoi peste am confectionat niste saltrelkute ca niuste plapumioare in miniatura  umplute cu vata mineral si asta este tot..:
Prin salteluta familia, "resipra" numai am condens deloc in stupi iarna.. si pastreaza si caldura ff bine.
RAmele care le scot din stupi am o lada frigorifica de vreo 400 de litrii si l;e bag la -20 grade--cam 48 de ore-- si apoii le bag in magazie...Unde le tin pina anul urmator cind le bag in familii in momentul extinderii familiei de albine duap ce inainte le-am bagat iar la congelator tot pt un 48-72 de ore..
In lada frigorifica imi intra la o sarja,..i 4 corpuri DADANT, sau rame varsate un 70-80 de rame DADANT..

D006

Bine ne-am regasit !!!  BIO !!!  :hi:  :hi:  :hi:

D006

Citat din: dragos2006Bine ne-am regasit !!!  BIO !!!  :hi:  :hi:  :hi:
..sal..:smile:

D006

Bio dar nu inteleg de ce bagi ramele la congelator si mai ales primavara ???

D006

..CONGELATORUIL omoara si eventualele OUA de la molii..
...bagam rame in stup la largire si observ --mai rar, dar observam-- cum pierdeam ceva puiet din cauza traseelor facute de gaselnita pe sub puiet.
Deci aveau cred oua deja in ele fagurii iar in stup gasind mediu prielnic incepeau ceva dezoltare..
ESte simplu, daca la saptamina bag la largire un 200 de rame,... in 3 sarje cite 70 pe serie la 48 de ore am CONGELAt toate ramele cemi trebuiesc la o largire...
Luasem LADA CONGELATOR pt POLEN..:smile:)...dar o folosesc acyum si la rame..:smile:
n-ar fi atit de necesar primavara..,,dar mi-am facut un stil de lucru si asa merg.

dan

am vazut multi apicultori folosind folia ca material izolant pt stup.asta inseamna in primul rand condens apoi mai spre primavara mucegai si in rest e lesne de inteles. o familie de albine sanatoasa cu provizii de hrana pe masura rezista la temperaturi foarte scazute.incercati sa folositi materiale care absorb umiditatea.eu folosesc cartonuldin hartie.intre ghilimele: asii acestui site de apicultura mai lasati si voi cate o vorba buna celor care candva a ti fost ca ei si care sunt la inceput de drum .lasati superioritatea si mandria deoparte nu e cazul sa radem de nimeni.

bucovineanu

Puneti fratilor intrebari si se va gasi cineva sa raspunda.

D006

Citat din: dan... asii acestui site de apicultura mai lasati si voi cate o vorba buna celor care candva a ti fost ca ei si care sunt la inceput de drum .lasati superioritatea si mandria deoparte nu e cazul sa radem de nimeni.
DAnutz daca despre mine ar fi vb,...SCUZE..eu ma amuz cind imi aduc aminte ce mai faceam la inceput.
Chiar azi faceam curatenie in magazia de materiale si am gasit saltelutele de papura care deasemenea nu le mai folosesc de vreo 2 ierni ...si nu stiu dac sa le arunc sau nu.
cAre m-ai le folositi.... si nu v0-ar venii prea greu sa datzi o fuga la FETESTI puteti venii sa vi le dau, ca ar fi pacat sa l;e dau foc cu toate ca le consider depasite.

gudas valentin

Citat din: danam vazut multi apicultori folosind folia ca material izolant pt stup.asta inseamna in primul rand condens apoi mai spre primavara mucegai si in rest e lesne de inteles. o familie de albine sanatoasa cu provizii de hrana pe masura rezista la temperaturi foarte scazute.incercati sa folositi materiale care absorb umiditatea.eu folosesc cartonuldin hartie.intre ghilimele: asii acestui site de apicultura mai lasati si voi cate o vorba buna celor care candva a ti fost ca ei si care sunt la inceput de drum .lasati superioritatea si mandria deoparte nu e cazul sa radem de nimeni.
Folia nu e folosita ca un mat izolant (va exprimati gresit)folia opreste pierderile de caldura din stupi,daca folia este izolata cu materiale termoizolante nu face condens.
Deci folosirea foliei este recomandata pt cei ce stiu sa o foloseasca(Folosesc folia si nu am nici condens si nici mucegai,in schimb am o dezvoltare super)
                           valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

gudas valentin

Fam si Folia  :) .
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011