materiale izolatoare

Creat de dragos2006, Septembrie 17, 2009, 09:34:21 PM

« precedentul - următorul »

D006

care credeti ca sunt cele mai bune materiale izolatoare pentru iernare si unde se amplaseaza in stup?

D006

Eu folosesc doar ziar deasupra de podisor. Se mai poate pune si dupa diafragma daca nu ai fund de plasa. Nu merita sa izolezi decat cu materiale ce absorb vaporii. Lasi si o mica aerisire in podisor pt a prevenii mucegaiul.
In primavara (cand albinele nu mai stau in ghem) poti sa izolezi mai bine podisorul (cu folie) pt a retine temperatura in cuib.

filip

Iata cum procedez eu in perioada asta:
Sa pastrez caldura in cuib si sa traga mierea din caturi in cuib
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

milu56

Nu inteleg ce este din  aceasta poza!

bee_lover

Este o folie intre cuib si cat cu gauri pe unde cara albinele mierea in cuib, daca ma insel sa ma corecteze domnul Filip.

filip

Citat din: bee_loverEste o folie intre cuib si cat cu gauri pe unde cara albinele mierea in cuib, daca ma insel sa ma corecteze domnul Filip.
Corect
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

milu56

Mierea capacita nu o cara,sau poate in aceasta forma da,dar nu cred,Filipe daca procedezi asa spune-mi daca cara si mierea capacita sau numai ramele care le-ai extras doar sa le curate de miere.

filip

Citat din: milu56Mierea capacita nu o cara,sau poate in aceasta forma da,dar nu cred,Filipe daca procedezi asa spune-mi daca cara si mierea capacita sau numai ramele care le-ai extras doar sa le curate de miere.
Descapacesc o parte importanta din miere albinele.Dar pentru a fi sigur ca o fac ,trec putin dalta peste capaceala ramelor zgaraind putin acceasta.
Instinctul albinei este de a cara mierea aproape de ghemul de iernare.Punand folia intre cuib si magazie rezolv problema .O practic de multi ani si sunt multumit mai ales ca sunt adeptul IMPACHETARII in DOUA ETAPE.
In OCTOMBRIE dau magaziile jos si fac impachetarea provizorie
In NOIEMBRIE strang cuiburile si fac impachetarea definitiva.

milu56

Asa da,felicitari.Ce vreau sa mai intreb,mierea necapacita o cara?

filip

Citat din: milu56Asa da,felicitari.Ce vreau sa mai intreb,mierea necapacita o cara?
Mierea necapacita a fost data in marginea cuiburilor la roi pentru consumul cu puietul.E rezolvata problema

milu56

Stie Filip ceva,nu ai cum sa il prinzi cu gafe. :nod:

dumi44

Mierea care o duc acuma din cat,o mai capacesc albinele sau ramane peste iarna asa ?

filip

Citat din: dumi44Mierea care o duc acuma din cat,o mai capacesc albinele sau ramane peste iarna asa ?
Nu o mai capacesc,dar mai sunt doua luni de activitate,deci consum exista plus hrana la puiet.Daca ai miere capacita total in rame in magazie atunci e bine sa le pastrezi asa pentru primavara.

dumi44

Da ,intradevar mai am rame de 3/4 (cat) cu miere capacita .Am pus folie intre cuib si cat si au dus tot ce am descapacit (max 3 dmp pe seara ) si mai am cam 3 rame cu miere in fiecare cat  (nu pline ,cam 70 % )

bee_lover

Eu m-am apucat sa descapacesc cate 2 rame de cat tot a 2-a seara. Acum e inflorita o planta care creste pe langa ape si la noi poarta numele de "cartof salbatic". De la aceasta cara polen si nectar. Cat timp este polen nu vad de ce nu ar capaci mierea carata jos.