impachetare pt iarna

Creat de ciprianpop, Octombrie 26, 2009, 03:12:47 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Uneori exista curenti calzi la inaltime si poate fi o zi sau doua mai cald ca la altitudini mai mici, dar astea sunt exceptii. Si zona Pertosani, cum spune Filip, este mult mai rece decat Banatul si deci prezenta puietului in asemenea zona este un lucru mai greu de explicat la aceasta data.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Adrian Roman

De la ce poate cara polen la data asta ?

stefan1

Nu stiu exact de la ce poate fi polenul. In sud vorbeau de culturi de rapita care au inflorit, nedorit, din cauza toamnei blande. La mine poate sa fie rapita salbatica sau galbenele sau poate unele flori de gradina tarzii. A propos, a aratat Dragos amenti de alun. Nu este un lucru neobisnuit, alunul face unii amenti in toamna, dar nu ajung sa produca polen. Cred ca se pastreaza asa pana in primavara cand isi continua evolutia.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

D006

D006

orbanstefan64 _)_

D006

orbanstefan64 _)_

bee_lover

Doua intrebari as avea, ce tip de rama folositi, ce marimi are? Si a doua, sunteti singur in zona? Cam putine albine la lins pe ramele alea.

D006

bee_lover

Nu de alta da mie mi se par cam patratoase ramele alea... ce dimensiune au, cele 1/1?

D006

O metoda interesanta de iernare este metoda Blinov . In poza de mai jos o veteti numai ca momentan lipsesc ramele de dupa  diafragma deoarece pe caldura aceasta exista riscul ca o parte din cuib sa se mute dupa una din diafragme.

filip

Dragos,nu vad avantaj la aceasta metoda.
Albinele trebuie sa perceapa incalzirea de afara pentru zborul de curatenie.
Cuibul se formeaza pe latura lazii mai incalzita de soare.
Parerea mea e ca nu-i cea mai buna varianta.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

La mine la soare sunt doar peretii din fata ... daca e sa fie cald oricum albinele o percep.

D006

la pat cald cum facem cu caldura ?

filip

Dragos,din ce am experimentat spun ca in pat cald nu au o dezvoltare exploziva in FEBRUARIE ,MARTIE.Abia din Aprilie se dezvolta bine.
Al doilea lucru care vreau sal spun e urmatorul"
In spatele diafragmei in pat cald e gol doar in spatele diafragmei.Pe cand cu doua diafragme e cu totul altceva.
E doar o parere pot sa ma insel.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)