impachetare pt iarna

Creat de ciprianpop, Octombrie 26, 2009, 03:12:47 PM

« precedentul - următorul »

D006

acum cateva zile la un control am gasit condens pe partea de sus a ramelor la cei 2 stupi ai mei in consecinta am departat 2 scndurele din podisor la aproximativ 0,5cm una de alta peste care am pus cateva carpe din bumbac,am marit urdinisurile inca putin iar in spatiul ramas gol de langa cuib am bagat cateva haine vechi care au luat forma unor perne dupa ce le am umplut cu talas.Am facut bine ce am facut?multumesc anticipat.

filip

Cu carpele dupa diafragma nu ai facut bine.in rest e OK
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

dedu

Carpele dupa diafragma nu i ok din cauza ca se acumuleaza condens nu?
Pentru atragerea umezelii pune pe podisoare niste ziara si pune si pe diafragma ziare!!!! :hi:  :hi:  :hi:
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

alex_sa

salut Spartacus 25
foarte frumos
sint ai tai?

stefan1

Citat din: spartacus25http://spartacus.sunphoto.ro/
locul meu de munca :razz:
Bun venit, Spartacus!
Am vazut albumele dar nu am inteles unde este locul de munca, la stupi sau la safari?
"25" ce inseamna? Stupi sau ani?
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

puiu

Ziarele peste podisor vor aduce doar necaz pe timpul iernii.
Din primavara pana toamna tarziu va aduce mare avantaj.
Orice "carpa" din bumbac pusa direct pe podisor cu scandurelele late de 8-10cm distantate la 1,5-2mm va aduce o atmosfera deosebit de buna familiei de albine si va trece iarna fara probleme.
Cu o conditie,sa fie hrana suficienta si de calitate. :smile:

D006

Bun venit, Spartacus!
Am vazut albumele dar nu am inteles unde este locul de munca, la stupi sau la safari?
"25" ce inseamna? Stupi sau ani?
NU LA AVIOANE  :)

filip

Azi am fost la un prieten sa strang cuiburile pentru impachetarea definitiva.
Surpriza, un stup avea 15/15 puiet pe ambele fete ale unui ram,puiet in toate stagiile.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

A fost o perioada prin octombrie cand reginele au incetat complet ouatul, dupa care o parte din ele au inceput ponta. Daca au fost bine stranse cuiburile si au mancare suficienta se descurca ele fara ajutorul nostru. Incalzirea globala isi spune cuvantul. Sa speram ca o sa se adapteze la noile conditii.

D006

Cand citesc prin cte dificultati treceti cu albinele iarna ma bucur si mai mult ca nu am asa probleme.
Chiar daca aici sa deschis sezonul de schii de 2 saptamani un fulg de zapada nu am vazut.

un_escu

Spartacus -bun venit.
   Care este locatia la primele douo fotografii,pt ca in romania nu sunt facute.Multumesc.

stefan1

Citat din: filipAzi am fost la un prieten sa strang cuiburile pentru impachetarea definitiva.
Surpriza, un stup avea 15/15 puiet pe ambele fete ale unui ram,puiet in toate stagiile.
In Banat ar fi explicabil, dar si la mine am gasit joi un stup (adevarat, cu matca din inceputul lui august), care are puiet pe doua rame, suprafata mica, dar si puiet necapacit si oua. Albinele aduceau, la 11 grade,polen in proportie de 1/2 dintre albinele care veneau la stup, dar grauncioare foarte mici. Si la alti stupi am vazut polen. Mai rau este ca la control s-a vazut ca au consumat in mare parte rezervele de pastura (si aveau multa).
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

filip

Citat din: stefan1
Citat din: filipAzi am fost la un prieten sa strang cuiburile pentru impachetarea definitiva.
In Banat ar fi explicabil, dar si la mine am gasit joi un stup (adevarat, cu matca din inceputul lui august), care are puiet pe doua rame, suprafata mica, dar si puiet necapacit si oua. Albinele aduceau, la 11 grade,polen in proportie de 1/2 dintre albinele care veneau la stup, dar grauncioare foarte mici. Si la alti stupi am vazut polen. Mai rau este ca la control s-a vazut ca au consumat in mare parte rezervele de pastura (si aveau multa).
Stupul se afla langa PETROSANI zona de munte

D006

Dle Filip, am fost cateva ierni la Stana de Vale - zona de munte - si era mai cald decat la campie. Verifica-ti teoria in cele mai diverse contexte, pentru a vedea daca rezista tuturor exceptiilor ce pot aparea in realitate - spunea cineva.
Radeam cand Rex Hunter spunea ca e iarna si e frig - spunea aceste cuvinte la +3 grade C. Dupa cateva zile cu ploi si aceeasi temperatura, pe teritoriul Romaniei, i-am dat dreptate.