cum sa fac mai bine?

Creat de dumitru alin, Decembrie 06, 2009, 01:15:10 AM

« precedentul - următorul »

dumitru alin

care credeti ca este cea mai buna inmultire atunci cand ai 5 fam si vrei sa te extinzi?

dumitru alin

sa cumperi m-am gandit ,alta as vrea

andrei_salaj

1.asta as aplica-o eu:le rupi in 2 dupa salcam;
2.faci roi stoloni.
Important:daca nu ai matci gata imperecheate faci cu o botca un roi pe max 2 rame.dupa ce se imperecheaza matca ii dai puiet si albina.

dumitru alin

sa ma scuza eu sunt cam incepator si as vrea sa aveti  rabdare cu mine. va multumesc pt intelegere.
Deci prima data orfanizez o familie si nu ii mai las decat o rama cu oo dupa care cand sunt aproape de eclozionat botcile  incep sa fac stolonii?

ioanardelean55

depinde cit vrei sa te extinzi ..gindeste ca la fiecare nucleu i-ti trebuie o lada s-au o ladita .plus, rame ,faguri, si alte accesorii de aici se pleaca .totul depinde de ce dispui si de cit de departe vrei sa ajungi . ne spui si dupa aceea mergem mai departe.

dumitru alin

pai lazi imi fac deocamdata la asta ma pricep mai bine ca la apicultura,rame nu prea(ma gandeam sa cumpar rame crescute cu toate riscurile) si de celelalte nu cred ca ar fi pb pana la un anume numar ca doar no sa fac 20-30

dumitru alin

departe cam pana acolo unde credeti ca s-ar putea

filip

Citat din: dumitru alinpai lazi imi fac deocamdata la asta ma pricep mai bine ca la apicultura,rame nu prea(ma gandeam sa cumpar rame crescute cu toate riscurile) si de celelalte nu cred ca ar fi pb pana la un anume numar ca doar no sa fac 20-30
Exista pachete de rame de brad si tei la 20-25 lei.
E simplu de incheiat  apoi in cuie.
Despre rame crescute sfatul meu e sa nu te incurci.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Aline tu vrei sa afli de pe net ceea ce alti nu inteleg nici prin viu grai.  Pana nu te vei da pe langa un meserias nu vei face mare branza.  :hi:

dumitru alin

nu este chiar asa am  avut o vara cand am stat dar sunt ceva ani si vreau sa mai imi readuc aminte si de obicei orice lucruri el-am invatat direct din vorbe  mai putin din practica

gudas valentin

Ai 5 fm bine dezvoltate dupa salcam ex 10 R acoperite bine de albina,iei 5 R sa fie rame cu de toate(miere ,pastura puiet capacit )mai PERII albina de pe 2-3 rame cu larve,le muti intr-o noua locatie in stupina(aici sa fie si matca) dupa 3 zile verifici familiile care au ramas pe vechia locatie si rupi toate botcile capacite dupa 2 zile verifici iar si alegi doar 2 botci dintre cele mai frumoase (spre centrul ramelor la caldurica (daca cele mai frumoase sunt pe margini le muti la centru,pe urma ramane sa verifici eclozionarea si imperechierea daca a fost un esec,dai ram cu oua sau o botca capacita de la vecinul stupar. Daca vrei mai multi imparti,in doua locati puietul si lasi doar matca cu culegatoarea pe loc pe FA,urmand aceleas proceduri de verificare + strimulare,
Aline reusita deplina  :hi:
                                    valy
                          valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

dumitru alin

dumitru alin

care proceduri de stimulare?ale cu sirop la cateva zile?

un_escu

D-le Valy, de ce trebui sa rupi toate botcile capacite din prumele trei zile ? Cumva sunt botci de salvare?

dumitru alin

dar daca orfanizezi unul si faci matci pt. toti?
nu este mai bine ?