Pentru ce folosim cantarul apicol ?

Creat de un_escu, Decembrie 05, 2009, 10:38:58 PM

« precedentul - următorul »

marcel68

da detalii Andrei , nu mai pune paie pe foc, sa mai progresam si noi nu tot nemtii..........

valter

Determinarea concentratiei de apei din nectar cu ajutorul cantarului:
-se poate realiza cu ajutorul cantarului facand diferenta dintre cantarul de seara si o masuratoare intermediara, a cantarului de dimineata;
-astfel -seara zilei in curs(30 iulie) 61,5 kg;
          -seara zilei precedente (29 iulie)58,5 kg;
          -dimineata zilei urmatoare(1 august) 60,6 kg.
De unde rezulta: cantar pozitiv in seara zilei de 30 iulie= 3 kg; din care 2,1 kg miere si 0,9 kg apa-deja ventilata pana in dimineata zilei de 01 august.
De aici cu regula de trei simpla calculam concentratia apei in nectar.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

marinica

Citat din: valterDeterminarea concentratiei de apei din nectar cu ajutorul cantarului:
-se poate realiza cu ajutorul cantarului facand diferenta dintre cantarul de seara si o masuratoare intermediara, a cantarului de dimineata;
-astfel -seara zilei in curs(30 iulie) 61,5 kg;
          -seara zilei precedente (29 iulie)58,5 kg;
          -dimineata zilei urmatoare(1 august) 60,6 kg.
De unde rezulta: cantar pozitiv in seara zilei de 30 iulie= 3 kg; din care 2,1 kg miere si 0,9 kg apa-deja ventilata pana in dimineata zilei de 01 august.
De aici cu regula de trei simpla calculam concentratia apei in nectar.
Cc stima domnule Valter,regula-i simpla dar sunteti sigur ca pana dimineata nu mai aveti apa in miere?

filip

marinica,
Valter nu a scris ca mierea e capacita maturata total.
Cine face pastoral stie ce a zis Valter.
Exista ani in care cantitatea de apa e mai mare in nectarul cules precum exista ani secetosi cu cantitate mai mica de apa in nectarul cules.
De la nectarul din floare pana la mierea maturata e un drum destul de lung,nu-i treaba de o noapte.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

marinica

daca-i drm lung,inseamna ca intro noapte nu putem calcula exat concentratia de apa ci doar putem aproxima

valter

Ma neica dragule ,a-mi cer scuze ca am dat cu virgula, vad ca tu scrii fara virgula; propune si tu o discutie serioasa ,nu apa de ploaie; scuzama te rog. Eu ma retrag din subect, ca-i complicat pentru mine, eu fac mai mult staionar si-s cam bou...
Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... :sad:
Ma marinica, daca tot stii regula de trei simpa ea calculeaza dumneata cu apoximatiune ce concentratie de apa are nectarul si cata miere cu 18% apa ramane in fanelie, a/
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

marinica

d-le valter ,v-a apreciez in multe, dar vreti sa aveti chiar intodeauna dreptate?