DACA VREM PUTEM INCEPE =cu un nucleu de 6 rame.......

Creat de milu56, Septembrie 12, 2009, 01:26:22 PM

« precedentul - următorul »

milu56

Eu am spus ce a fost atunci,deci in Romania sunt ani cand se fac minuni,acest stup sa iernat pe 12 rame,atunci faceam si eu tot felul de experente,am dus din stupina care o aveam atunci 12 rame cu puiet si coroane de miere ocupate cu albina,pot sa spun ca matca nu a fost primita,dar au facut matca din botci de salvare desi era la sfarsit de august,nu am mai mers sa il inpachetez pentru iarna dar in primavara a dat primul roi in 6 mai si dupa cum am spus anterior......daca luam toata mierea de la toti roii sigur depaseam de 100 de kg.

D006

Domnule balanescu s-a inteles?? Se mai ia si miere 100 de kg.Dumneata nu poti si nu o sa poti niciodata.Ca nu esti mitoman.E simplu.
Iernezi cu matca de salvare fecundata in sept ce oua in gerul bobotezi si faci roi in mai ca sa ai inca 11 roi pana in august.Aduni mierea si ai record.Simplu

milu56

Citat din: stupar-escuDomnule balanescu s-a inteles?? Se mai ia si miere 100 de kg.Dumneata nu poti si nu o sa poti niciodata.Ca nu esti mitoman.E simplu.
Iernezi cu matca de salvare fecundata in sept ce oua in gerul bobotezi si faci roi in mai ca sa ai inca 11 roi pana in august.Aduni mierea si ai record.Simplu
Ce te mira,asa sa intamplat,stupul a dat 6 roiuri si primul a paroit si toamna toti aveau miere destul de multa daca as fi extraso toata sigur aveam peste 100 de kg.

milu56

Citat din: deduNu sunt tamplar dar o sa imi arate tata!!!
Aici am pachetate 200 de cutii pe 6 rame care asteapta roii.
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/qU_XZcKgvkk[/youtube]

balanescuadrian

cu parere de rau observ ca nu doriti o dicutie deschisa! ...eu v-am rugat sa ne raspundeti : " ce s-a gresit de a roit familia la nivelul acela!" + ce greseli s-au facut de  a roit roiul!!!!!
am studiat filmul de mai sus, haideti sa analizam roiul prezentat! (suntem la capitolul incepatori)
spuneti-ne parerea dumneavoastra despre el (astfel noi incepatorii vom avea ocazia sa invatam si "practic" nu doar teoretic!
multumesc anticipat!

milu56

Daca din toamna pana in primavara eu nu am verificat stupul,nici macar nu lam impachetat,ce greseli as fi putut face?A fost lasat in voia lui naturala,eu de aici am tras concluzia ca:daca un stup este puternic da randamente,bineinteles ca depinde si de locul unde este si de timpul prielnic in anul respectiv,mai cred ca din 12 rame toate cu puiet au nimerit o matca buna,acuma ce pot sa spun ca a fost o rasa de albine roitoare sau nu,poate daca interveneam cu o magazie pentru stransura la timp nu ar fi roit,dar orcum am tras concluzia ca daca este cules in natura albinele fac minuni,ce este important:sa fie familie puternica si sanatoasa,nu e nevoie de prea multe interventii din partea stuparului,chiar daca facem inmultire artificiala sa urmarim timpul si culesul din natura,ar fi gresit ca stuparul sa aiba o frica ca intra stupul in frigurile roitului si nu o sa mai aiba productie,parerea mea.IN MULTE CAZURI STUPARUL RUPE BOTCILE CREZAND CA O SA AIBA O MAI MARE PRODUCTIE,personal nu sunt deacord cu aceasta.

filip

MilU56,
Aici gresesti.Daca in zona ai 1-2 culesuri bune iar stupul e in frigurile roitului sa zis cu productia. :)
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Daca ar fi un orizontal pe 20 de rame citi roi ar rezulta ?. :uimit:  :uimit:  :uimit:  :uimit:  :uimit:  :finger:  :finger:

filip

Citat din: crinulDaca ar fi un orizontal pe 20 de rame citi roi ar rezulta ?. :uimit:  :uimit:  :uimit:  :uimit:  :uimit:  :finger:  :finger:
Trei roi ,maxim patru daca ii prinzi.Roi naturali
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Citat din: milu56Daca din toamna pana in primavara eu nu am verificat stupul,nici macar nu lam impachetat,ce greseli as fi putut face?A fost lasat in voia lui naturala,eu de aici am tras concluzia ca:daca un stup este puternic da randamente,bineinteles ca depinde si de locul unde este si de timpul prielnic in anul respectiv,mai cred ca din 12 rame toate cu puiet au nimerit o matca buna,acuma ce pot sa spun ca a fost o rasa de albine roitoare sau nu,poate daca interveneam cu o magazie pentru stransura la timp nu ar fi roit,dar orcum am tras concluzia ca daca este cules in natura albinele fac minuni,ce este important:sa fie familie puternica si sanatoasa,nu e nevoie de prea multe interventii din partea stuparului,chiar daca facem inmultire artificiala sa urmarim timpul si culesul din natura,ar fi gresit ca stuparul sa aiba o frica ca intra stupul in frigurile roitului si nu o sa mai aiba productie,parerea mea.IN MULTE CAZURI STUPARUL RUPE BOTCILE CREZAND CA O SA AIBA O MAI MARE PRODUCTIE,personal nu sunt deacord cu aceasta.
Sa-i taie cineva curentu' ori jugulara lu asta ca tot e Craciun.

D006

Anonimule iti dai seama ce ai scris ?
  Te rog sa stergi postarea de mai sus !

D006

Domnule moderator.Ce sa sterg? Am recitit si nu inteleg.

D006

dedu

Domnule Milu,inainte sa umblati la stupi am vazut ca in jur aveti un loc desertos,ce aduna albina de acolo?Cumva pastura?Miere nu cred ca are de unde......... :uimit:
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Pai sa se stearga si instigarile la prostii ale lui milii vanilii.Sa se stearga si instigarile la furt ale lui Satana.Sa se stearga si toate injurile din forum.Domnule moderator, moderati pana la capat.Dar mai bine.....
Lasati fumigenele, astept in continuare dezicerea de procesator.