albine moarte

Creat de dragos2006, Decembrie 27, 2009, 09:56:34 PM

« precedentul - următorul »

D006

Astazi la unul din stupi am gasit urdinisul blocat cu aproximativ 60-70albine moarte e normal sa moara atatea(e prima iarna cu ei iar tratamentele le am efectuat zic eu bine mancare au destula)?la ambii stupi am lasat in podisor in partea opusa cuibului aerisire cam pe 10cm .

dedu

Nu este prea normal asta!!!
Cam in ce data ai bagat ultimul tratament anti varoua?Ca cata miere avea?Ai impachetat bine?Cum se aeriseste cu un podisor lasat in partea opusa albinelor,nu ai impachetat se pare......
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Nu este ceva anormal sa gasesti o mana de albine si este cam greu de a da un diagnostic la asa ceva spune ceva despre aerisirea lasata in podisor.

filip

Citat din: cipthemanAstazi la unul din stupi am gasit urdinisul blocat cu aproximativ 60-70albine moarte e normal sa moara atatea(e prima iarna cu ei iar tratamentele le am efectuat zic eu bine mancare au destula)?la ambii stupi am lasat in podisor in partea opusa cuibului aerisire cam pe 10cm .
Albinele erau intregi ori fara cap?
Daca albinele nu au cap precis a intrat soarecele in stup.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Citat din: cipthemanAstazi la unul din stupi am gasit urdinisul blocat cu aproximativ 60-70albine moarte e normal sa moara atatea(e prima iarna cu ei iar tratamentele le am efectuat zic eu bine mancare au destula)?la ambii stupi am lasat in podisor in partea opusa cuibului aerisire cam pe 10cm .
Zi mai clar ce fel de podisor au stupii ce este pe podisor si unde ai lasat aerisirea?

valter

Sezi linistit, inca o sa mai curga cateva zile albine moarte.
Ca urnare a incalzirii timpului, albinele surprinse in afara ghemului-si decedate, au fost scoase afara.
La prima incalzire a timpului ar trebui restrans cuibul si eliminata rama care a generat izolarea albinelor decedate de ghemul propriuzis a l familiei.
Vezi ca miercuri si joi se incalzeste binisor-10-14 grade celsius.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

bee_lover

Daca intra soarecii cam asa tre sa se vada:

bee_lover

.

D006

soareci nu sunt am gratii,albinele sunt intregi ,podisoarele sunt de tip vechi adica scandurele care se imbuca una in cealalta iar aerisirea este cat una din ele daca se incalzeste zilele urmatoare la 12-14 grade pot sa umblu in cuib? fiind prima iarna nu stiu cum reactioneaza albinele la anumite temperaturi daca umbli in cuib,multumesc anticipat.

crisbee

si la mine e prima iarna si am scos si eu ceva albina. cam cate un pumn de fiecare

crisbee

este si ceva ceara roasa fin. din cauza ca au descapacit cred

bucovineanu

Citat din: cipthemansoareci nu sunt am gratii,albinele sunt intregi ,podisoarele sunt de tip vechi adica scandurele care se imbuca una in cealalta iar aerisirea este cat una din ele daca se incalzeste zilele urmatoare la 12-14 grade pot sa umblu in cuib? fiind prima iarna nu stiu cum reactioneaza albinele la anumite temperaturi daca umbli in cuib,multumesc anticipat.
Prea mare aerisirea din podisor. Foarte posibil ca sa se fi format curent in cuib intre urdinis si acea scandurica lipsa. La temperaturi de peste 12 grade albinele ies la zbor si se poate umbla fara probleme in stup. Totusi nu trebuie tinut prea mult stupul deschis.

filip

Cand zboara albinele afara pune si cealalta scandurica in podisor
:)
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

pai si daca o pun acum are ceva?

filip

Citat din: cipthemanpai si daca o pun acum are ceva?
Stai bland,orice deranj poate distruge fam de albine.Cel mai grav ar fi caderea matci pe fundul stupului.
Cand vor fi 14 grade remediaza problema.
Pentru incepatori:
Podisoarele se departeaza putin unul de altul pe perioada iernii,se acopera cu un ziar si un sac ori o bucata de patura.
Pentru cei care au sita in podisor opturati sita cu un ziar apoi paturica ori sac de canepa.
http://filip41.sunphoto.ro/Albinutele_m ... SERMVCWGCH