fund antivaroua

Creat de dragos2006, Noiembrie 06, 2009, 07:20:04 PM

« precedentul - următorul »

D006

cat are ochiul la plasa pentru un fund antivaroua?

bucovineanu

Sa nu fie mai mare de 5mm.

D006

Eu le-am facut cu plasa de 1/8 inch

bucovineanu

D006

atiiernat pana acum cu astfel de fund,daca da cum a decurs iernarea?primavara ajunge sa inchizi tablita pentru a asigura caldura necesara pentru cresterea puietului,familiile se dezvolta normal?

un_escu

Ochiul de plas de 5 mm cred ca este prea mare.colectorul de polen are 4,9 mm
   Care sunt avantajele si dezavantajele fundului de stup cu plasa?
   Care sunt metodele de lucru in timpul unui an apicol cu acest sistem?
   Am citit pe form ca la un asemenea sistem se foloseste folia.Care este modul de lucru?

D006

intr-adevar cred ca ar trebui sa ne spuna cineva care este exact modul de lucru cu acest fund antivaroa, daca ati experimentat asa ceva(folosit)

bucovineanu

Iarna aceasta este prima in care am 5 stupi cu fund cu plasa. Despre felul in care au iernat familiile in acesti stupi voi scrie la primavara.

crombra

Citat din: alin2770intr-adevar cred ca ar trebui sa ne spuna cineva care este exact modul de lucru cu acest fund antivaroa, daca ati experimentat asa ceva(folosit)
Desi este a 3-a iarna cand iernez in stupi cu fundul antivarroa, nu stiu daca este elocventa opinia mea avand in vedere ca stupii sunt din poliuretan.
Oricum ca si tehnologie de intretinere, eu am lasat stupii in 'fundul gol'(fara tava de sub sita) si vara si iarna. Tava a fost pusa si inchisa total cand am facut tratamentul antivarroa si partial inchisa(75%) primavara, ca sa fortez cresterea puietului. Acum in perioada asta cu geruri mari o am inchisa tot cam 75%. Sus deasupra cuibului am folie de polietilena inchisa etans.
Nu stiu daca ceea ce am zs eu este valabil la stupii din lemn.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

trantorash

Am de gand sa achizitionez cutii noi in primavara.
Cum ma sfatuiti sa le cumpar.. cu fund antivarroa sau fara ?
Numai bine ! :hi:

D006

la stupii cu fund antivaroua mai sunt necesare aerisirile in capac?

D006

puteti sa detaliati un pic cum se lucreaza cu folia,multumesc anticipat.

ioanardelean55

Citat din: romikele
Citat din: trantorashAm de gand sa achizitionez cutii noi in primavara.
Cu fund antivarroa.
Fara nici o grija, albinele se vor simti mult mai bine.
Capacele fara aerisire, folia etansa si iernarea e fara probleme.
D-nu Roman imbatati omu cu apa rece . sint convins ca ceeace scrieti e pura teorie ,nu cred ca albinele se simt mai bine in stupi cu plasa pe fund decat in stupi cu fund de lemn . puneti poze asa cum am pus eu sa vedem daca ceeace spuneti e adevarat , teoria ca teoria dar sa vedem practic ,.

ioanardelean55

Citat din: trantorashAm de gand sa achizitionez cutii noi in primavara.
Dle gandit-va bine o investitie in lazi nu poti sa o faci in fiecare zi , sfatul meu e sa va documentati la fata locului , nu cred ca un stup fara protectie la fund sai mearga bine mai ales iarna , mie mi-a inghetat conducta de apa in aceasta iarna la 60 cm adancime cum i-a mers stupilor fara protectie pe un asemenea ger ? albinelor le place caldura si le trebuie caldura .  varoa se combate mult mai bine si efcace prin alte metode . parerea mea .

sfantul spiridon

nu se pierde o parte din polen cu acest fund de plasa
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro