cu ce descapaciti? furculita,cutit electric cu lama/sarma de nichelina

Creat de dragos2006, Septembrie 26, 2009, 02:57:05 AM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Eu am realizat unul cu nichelina mult mai scurta. Cand il apropii de rama la inceput iese fum, apoi nichelina se raceste si nu mai taie corect celulele, plus ca nichelina se lungeste. Am incercat cu mai multe tensiuni si m-am lasat pagubas.

dan

Da si e lesne de inteles de ce.Tensiunea la care dv a ti alimentat nichelina sigur a fost mai mare de 12v .Aici tot ce conteaza este amperajul adica puterea ci nu vatajul .Nichelina trebuie adusa intr o stare apreciabila adica temperatura optima care ne trebuie noua si in sarcina sa ramana aproape costanta plus sau minus cu ceva va fii dar nu mult .dar daca in secundarul de la transformator vom avea amperaj pe masura totul e ok

milu56

Cu aceasta nichelina nu vad cum putem descapaci in flux continuu,fa o incercare si baga nichelina incinsa in apa de mai mule ori si pana in final o sa cedee si o sa se arda,am vazut ceva asemanator,numai ca in loc de nichelina avea un cutit subtire care se incalzea,eu ce sa spun;am vazut acea scula care mia placut,eu nu ma pricep sa o fac,dar se poate cumpara numai ca este cam scumpa,orcum isi merita banii avea si un mecanism de vibrator,o placere sa lucrezi cu asemenea scula,poate un electronist ar putea sa o faca.

bismark

Da daca va fi incalzita la rosu.Daca ai 20 asemenea nicheline poti descapaci 20 rame o data,daca o incalzesti la 70-80 grade .O baterie de 12 v 50-70 Ah iti ajunge sa descapacesti  vreo 300 rame  la o incarcare.Cine vrea are 2-3 baterii incarcate si apoi cit una se descarca alta se incarca mai ales daca ai si un panou fotovoltaic care incarca de la soare.
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

bismark

Dan,te-ai chinuit degeaba,adica nu chiar pentru acasa unde ai retea electrica,dar in cimp ce faci? aici  ai nevoie neaparat de un panou fotovoltaic care iti furnizeaza 12 v la 5 Ah sa-ti incarce bateriile si poate sa vezi si un program tv citeva ore sau radio. Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

albine

Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

dan

din toate postarile mele reese f clar ca fac numai stationar am toate motivele sa fac numai stationarul avand o zona buna referitor cu acest montaj am toate sansele sa reusesc iar pt cei care sunt in camp si care se respecta la cata benzina consuma un generator de curent si mai ales ca acum se gasesc si la un pret scazut nu se chinue numai cu acumulatorul de la masina .

dan

Domnule Bismarc am mai scris nichelina daca ajunge sa se incalzeasca la rosu odata se va intinde pentru ca si pierde prioritatile si nu ne trebuie caldura asa de mare. Nichelina trebuie adusa in pragul temperaturii topiri cerii dar acesta caldura trebuie mentinuta constant ori daca aceasta nu functioneaza la capacitate maxima va asigur ca nu trebuie schimbata la fiecare rama.

bucovineanu

Citat din: danDa si e lesne de inteles de ce.Tensiunea la care dv a ti alimentat nichelina sigur a fost mai mare de 12v .Aici tot ce conteaza este amperajul adica puterea ci nu vatajul .Nichelina trebuie adusa intr o stare apreciabila adica temperatura optima care ne trebuie noua si in sarcina sa ramana aproape costanta plus sau minus cu ceva va fii dar nu mult .dar daca in secundarul de la transformator vom avea amperaj pe masura totul e ok
Ceva e gresit in postarea de mai sus. Daca vorbim de putere si vataj e acelasi lucru. In loc de vataj trebuia scris voltaj. Am incercat cu tensiuni intre 2 si 12 volti, pentru tensiunile mici am folosit un transformator de pirogravura de putere suficienta, dar nu a mers cum ma asteptam. O sa incerc cu nichelina de diferite grosini si lungimi. Daca merge intradevar o sa reusesc si eu.

filip

Eu nu ma complic,nu-i iau furculita din mana   sotiei si a   ficei.
E recesiuine,eficienta maxima  la costuri reduse :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

crombra

Domnilor, va rog sa imi permiteti sa-mi exprim si eu opinia vis - a - vis de acest subiect.
Voi fi putin mai teoretician asa cum imi place mie.
Totul se reduce la transferul termic dintre obiectul de taiat(nichelina) si ceara+ miere.
Rezultatul descapacirii se obtine atunci cand se realizeaza conditia de temperatura.
Puterea este o rezultanta din inmultirea tensiunii cu intensitatea. Variind tensiunea(pentru ca este mai usor de realizat, intensitatea depinzand de grosimea conductorului din secundarul transformatorului) logic se modifica si puterea.
Pentru a se realiza descapacirea trebuie corelata puterea cu viteza de deplasare a nichelinei pentru ca in orice moment tranferul termic sa fie constant. Ideal este sa ai un carucior actionat mecanic cu viteza reglabila pe care sa pui rama de descapacit si reglezi viteza la valoarea optima. Asta este pura teorie care trebuie aplicata in practica, deci locul caruciorului este luat de indemanarea stuparului.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

crombra

Eu imi doresc asa ceva:
http://www.brushymountainbeefarm.com/pr ... number=795
Nu obliga albina sa recladeasca fagurii producand ceara noua, deci implicit consumand nectar care de altfel s-ar fi transformat in miere.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

dan

D le bucovineanu pt mine sunteti unul dintre cele mai apreciate persoane de pe aici prin tot ce postati si ce postati vreau sa va mai explic odata nu inainte sa va multumesc de corectarea corect facuta pe ce ma bazez eu cu acest montaj.Am un modul care se vede mai in sus in ce am postat care este un regulator de tensiune alternativa si care la randul lui comanda primarul unui transformator care scoate in secundar maxim 15 v si un amperaj suficient sa mi incalzeasca doua bucati de nichelina de care am nevoie.Ce e foarte important este ca acest modul tine constant tensiunea reglata cand montajul este in sarcina atat voltaj cat si amperaj pt ca primarul transformatorului este controlat de un thiristor comandat de un optocuplor acesta sesizand si curentul de iesire .Anca o data nichelina nefolosita la capacitate maxima nu se intinde nu si pierde calitatile si nu trebuie schimbata la fiecare rama .Nu va inchipuiti  un resou in priza .Am facut si experimentez acest montaj pt mine pt ca aici la descapacit pierd cel mai mult timp si cred ca voi reusii .Furculita si cutitul vreau sa le folosesc la retusuri.Nu uitati sculele bune fac jumatate din munca .

bucovineanu

Am inteles de la inceput despre ce e vorba. Am vazut ca si Sandu oferea asa ceva la vanzare si vroiam sa incerc sa fac si eu dispozitivul. Lucram in acelasi domeniu, eu de vreo 36 de ani. Eu am facut ceva improvizat, de proba. Deocamdata la mine nu a mers. Daca reusesti fa un fimulet cu folosirea dispozitivului la descapacit.

D006

Mi-am luat un "heat gun" si l-am testat pe un fagure gol si mi-a placut.
Curand o sa-l testez si pe un fagure plin.