• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

albine foarte agitate dupa mutare

Creat de hadrian, Mai 05, 2010, 10:41:06 p.m.

« precedentul - următorul »

hadrian

1. Vi se pare normal ca albinele sa stea asa lipite de stup ca in fotografiile de mai sus?
2. Am prins un roi acum 3 zile si acum am observat ca a inceput sa cladeasca botci! de ce? este normal? ... comentarii va rog..
  :uimit:

D006

Ai niste stupi foarte frumosi
si albinele stau asa ca este foarte cald
2 botci sar putea sa nu ai matca si sasi traga  botci de salvare  sau schimba matca ca ai lovito
:hi:  :hi:

D006

Frumosi stupi. Se vede ca sunt frumosi si in interior in sensul ca sunt plini de musca. Banuiesc ca esti dintr-o zona mai calda, mai in sud. In cazul asta eu le-as face un pic de umbra dar nu prea multa. De exemplu pune niste vie mai rara.Via infrunzeste mai tarziu decat pomii si o sa-ti faca umbra mai in vara adica exact cand trebuie.O solutie de moment : pune cate o placa de internita sau ceva asemanator pe ei.Si inca ceva: la tipul asta de stupi unii apicultori adauga o scandura de zbor la scandura existenta. Marind scandura de zbor multe din albinele de pe fata stupului vor sta pe ea si vor ventila mai eficient. Scandura sa fie detasabila.

hadrian

Da sant din sud, din Giurgiu mai exact. As mai avea o intrebare ca tot sant la capitolu`intrebari ( aveti rabdare cu incepatorii daca tot a ti inceput.....  =D ):
Am observat astazi pe o rama ceva care eu nu stiu ce este. Nu era nici miere nici pastura.
Era ceva de culoare aprope negru in cate o celula asa mai razlet .
O sa pun o poza..
Despre ce este vorba??? :roll:

hadrian

despre asta vorbeam..

bumbee

Cu respect,
Mihai

bumbee

Citat din: paul_petras2Frumosi stupi. Se vede ca sunt frumosi si in interior in sensul ca sunt plini de musca. Banuiesc ca esti dintr-o zona mai calda, mai in sud. In cazul asta eu le-as face un pic de umbra dar nu prea multa. De exemplu pune niste vie mai rara.Via infrunzeste mai tarziu decat pomii si o sa-ti faca umbra mai in vara adica exact cand trebuie.O solutie de moment : pune cate o placa de internita sau ceva asemanator pe ei.Si inca ceva: la tipul asta de stupi unii apicultori adauga o scandura de zbor la scandura existenta. Marind scandura de zbor multe din albinele de pe fata stupului vor sta pe ea si vor ventila mai eficient. Scandura sa fie detasabila.


Va salut, d-le Paul poate ati vrut sa ziceti ca stupii sunt plini de albine si nu de muste.
MUSCA = popular  i se spune oricarei insecte mici zburatoare careia nu i se cunoaste numele.
ALBINA = insectă  din familia  apidelor  care trăiește  în  familii, producând  miere  și  ceară;  (Apis mellifica)
Cu respect,
Mihai

D006

Pe la noi i se mai spune si asa. Stuparii stiu despre ce vorbesc. Apropo, mai avem o zicala :Te-ai bagat ca musca-n lapte.

bumbee

Nu cred ca a fost o interventie inoportuna. Ce sa mai zic daca la voi mustele fac miere sunteti norocosi. Eu le respect prea mult ca sa numesc albinele muste.
Numai bine.
:hi:
Cu respect,
Mihai

hadrian

Stupii din imaginile de mai sus au soclu anti varroa. Am scos tablita afara pentru o mai buna ventilatie. Cineva ( care face stupi) a zis ca ar fi mai bine daca as da cateva gauri in capac .. asa ventilatia este mai buna. Intrebarea este sa dau sau sa nu dau gauri in capac? ( plasa anti varroa ocupa aprox 90% din soclu, si urdinisul deschis  aprox 25 cm) ???