• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

alegere vatra

Creat de dumi44, Ianuarie 15, 2009, 05:08:38 p.m.

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: CRISTI M
Citat din: dragos2006Cristi M ai gasit legea cu 300 de metri ca eu nu am auzit de asa ceva si sunt sigur ca nu exista.
ca o recomandare , tineti stupii in zone nepoluare mai ales in mediul rural unde nici casele nu sunt apropiate una de alta.
Eu cel putin ca sa nu am probleme cu vecinii pe unii i-am facut stupari iar pe altii ii cinstesc cu un borcan de miere sau un kg. de vin.

Cand am facut dosarul pentru 112 m-au intrebat la ce distanta am stupina de prima casa . Mi-au spus ca trebuie sa am vatra de iernare sau vatra permanenta la cel putin 300 metri de prima locuinta ca asa este legea .( actele le am la 300 m )
Inca nu am gasit nicaieri scris asa ceva dar o sa merg luni la A.N.C.A. sa-mi arate unde scrie .
Luni vin cu amanunte .

Un sfat de la un om patit : cand intri in contact cu oameni care lucreaza in institutii publice  nu te mai lua dupa ce spun , fa o cerere scrisa si sa-ti dea raspuns in scris si semnat , ca daca vre-o data ci se imputa ceva nu te crede nimeni pe vorbe : gen : mi-a spus ca trebuie..." sa ai o hartie la mana , tu ii pui la 300 de metri dar daca legea spune la 400 ... ai incalcat legea, esti bun de plata ( exemplu ipotetic)

D006

cand mergem in institusiile statului nu trebuie sa stam pres in fata lor ci cred ca ar trebui sa fie invers. Daca un functionar iti cere ceva ce nu este in lege se cheama abuz in servicui si este caz penal. ei se poarta asa cu noi pentru ca nu-i reclamam la superiori pentru orice abatere.

viorel55

Citat din: dragos2006cand mergem in institusiile statului nu trebuie sa stam pres in fata lor ci cred ca ar trebui sa fie invers. Daca un functionar iti cere ceva ce nu este in lege se cheama abuz in servicui si este caz penal. ei se poarta asa cu noi pentru ca nu-i reclamam la superiori pentru orice abatere.

  Asa sa procedam si cand mergem la  medic....

D006

Corect ! ca si medicii sunt ...

misuap

va salut  am o intrebare pt a face stationar in cinp pe ogorul meu am nevoie de aprobari de la aca sau alte institutii va multumesc

CRISTI M

Citat din: misuapva salut  am o intrebare pt a face stationar in cinp pe ogorul meu am nevoie de aprobari de la aca sau alte institutii va multumesc

Nu-ti trebuie aprobare de la nimeni .
Dar eu nu-i las in camp singuri , multa lume este invidioasa , se fura sau se otravesc .

milu56

Citat din: Cristian IONITAar fi bine sa nu dam ocazia de facut tam tam pe aceasta tema - a stupilor in spatiu urban, poate ca acum nu exista legislatie care sa restruictioneze dar nu poti stii ce va fi in viitor. E de ajuns prezentarea la TV a 2-3 cazuri cand albinele au atacat copii, batrani, animale, etc si gata opinia publica pornita pe noi.
Normal ar fi sa fie restrictionat supina in mijlocul localitatii, albina poate avea reactii agresive mai ales asupra neinitiatilor. Numai ca Romania nu este tara in care sa ai incredre  sa lasi stupii in mijlocul campului, trebuiesc pazitii 24 din 24

O SA FIE CAM GREU,LA INCEPUT PANA NE VOM OBISNUI CU CEEA CE NE SPUNE LEGEA UE,DAR NU AEM CA FACE
WWW.APITAB.NING.COM

milu56

Citat din: Cristian IONITADin pacate cred ca fumul va afecta albinele. Oricum este inacceptabil faptul ca vecinul va afuma, chiar daca nu ati avea albine. Discutati cu dumnealui si vedeti cum reusioti sa-l convingeti sa-si rezolve pba (inaltarea cosului cred ca e singura solutie). Daca nu binevoieste sa se conformeze aveti si varianta justitie, dar as spune ei ca nu e deloc de preferat, si el la randul lui va poate face necazuri pe tema "albina in localitate urbana"

ete lege si e foarte dora,de le UE .Nu se pot pune stupii orunde,nici pe terenulpropiu
www.apitab.ning.com