infloritu salchimului

Creat de dragos2006, Aprilie 13, 2008, 04:52:47 PM

« precedentul - următorul »

D006

salcam 2?nici macar o speranta.6 zile de la inflorire.floare putina,seaca,fara dulceata,la prima atingere cade jos.

D006

eu zic cai mai bine in  prima zi nu stiu ce a fost dar in a doua zi a fost 2 kg

D006

la voi cum e?va rog frumos:zona si cantarul.macar sa ma impac cu gandul ca nu sunt vinovat cu nimic fata de albine.sunt singur[65 de familii] pe 10 ha si nimic?

D006

unde se intampla asta?cu 2 kg in prima zi?

D006

Marius cunosti zona mea?
valcea zona de centru?

crombra

Salcam cu flori multe.
Cantitate foarte mica de nectar.
Am obiceiul sa gust florile(obicei ramas din copilarie).Fata de alti au doar un pic de dulceata. Si la noi se anunta o vara FOARTE CALDA. Asa ca am amanat extractia pana la Floarea soarelui. Nu de alta dar nu am timp sa le dau mancare ' gatita'
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

D006

salchim 2 am avut doua zile de cules si pe urma o ploaie cu gheata a stricat totul m-am deplasat la trei zile dupa la salchim 3 pe linga vilcea si aici in prima zi a fost un kg,ziuia a doua a fost cules de 4,800kg noaptea ploaie multa ziua trei 2kg si seara am plecat .
sunt la salcam 4 pe valea ampoiului detalii pe viitor

D006

Dle Marius,
daca nu era stricat de dinainte cam peste tot ploaia a stricat salcimul.Daca ma gindesc in ultimii 10 ani vremea mai mult strica.
Cu stima
PS Sint curios daca cineva are o statistica, chiar daca e aproximativa, cu media la salcim.

D006

am stupii la salcim......miercuri noaptea pe la 23.00 a venit o furtuna cu gheata si vint de am zis ca ma ia cu pavilion cu tot pe sus..apa prin pavilion peste lazi, pe culuoar(nu stiu pe unde a bagat..pe geamuri cred)......dimineata ....surpriza ...in vreo 8 familii de pe iarba milul de trei degete a infundat stupii...am schimbat trei..mai am dar am plecat acasa ca vremea nu tinea cu mine....de acum luni poate ii schimb si pe ceilalti........floarea s-a maronit.............

D006

ovidiu,in ce zona sa intamplat acest lucru?

D006

in zona Iasului....spre Botosani

D006

Eu am plecat de la sc 2 pt ca numai a plouat si mam dus la sc 3 .Pana acum e ok, sc abia a inflorit iar ieri a fost f frumos si au bagat bine.Floarea este dulce si am toate sperantele de vreme frumoasa.

D006

la salcam la valea lui mihai s-a facut o medie de 15kg/famile , doar din magazii, estimez ca din cuib se vor mai scoate cel putin 5kg/familie.

andrei_salaj

nu styu daca am fff dezinformat...dar am in blocul vecin un prieten care o fff acolo cu 180 de fam...io iesit 7 kg per fam din magazie :nod:

D006

daca a fost in aceeasi zona cu apis,inseamna ca vecinul tau face "turism".apis esti un mare fericit,la mine salcam 1+2zile salcam 2=12kg per familie extras,18 total.eu nu sunt decat fericit,fara "mare".