• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Criterii de amplasare

Creat de PricopArthur, Aprilie 20, 2008, 04:15:29 a.m.

« precedentul - următorul »

PricopArthur

Care considerati ca sunt criteriile dupa care trebuie sa ne ghidam cand amplasam stupii in pastoral?
Sunt asa de multe si variate incat sunt sigur ca nu le stiu pe toate.
Miere multă şi inimă curată!

PricopArthur

Intotdeauna cand te instalezi cu stupina undeva, trebuie sa iei in consideratie culesul ce va urma, amplasarea fata de soare, drumuri de acces intre tine si cules (la cele circulate de carute risti sa omori cai sau oameni, la cele cu trafic iti mor albinele), cai ferate, luciuri de apa, locuri de pasunat, de scalda al copiilor, pe amplasamentul ales sa fii ferit de apa, fie baltita sau viituri, sursa de apa, ..., cam atat mi-a venit acum pe fuga in minte.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Si ceva ce se intampla mai rar ,in 1990 (cred)am prins doua cutremure.Primul la sparceta a deplasat pavilionul cativa metri.Al doilea la salcam pe versant dar de aceasta data aveam pavilionul ancorat.Chestie de noroc.

PricopArthur

Citat din: teinegru64Si ceva ce se intampla mai rar ,in 1990 (cred)am prins doua cutremure.Primul la sparceta a deplasat pavilionul cativa metri.Al doilea la salcam pe versant dar de aceasta data aveam pavilionul ancorat.Chestie de noroc.

La cutremur nici nu mi-a trecut vreodata prin minte, dar in cateva clipe poate face prapad. Am vazut (si m-am intrebat de ce), la niste stupari ca ingrpau rotile pavilionului.
Miere multă şi inimă curată!

valter

Maine plec sa fac recunoasteri la salcie.
Dunarea la cote maxime, dar in scadere.
Trebuie avut invedere, dupa cum dl. Pricop Arthur preciza anterior, cei trei AAA:
-Aces;
-Apa;
-Adapost.
Locul este super cunoscut, dar vreau ca anul acesta sa-l abordez cu totul altfel.
Calcule...calculelele...calcululele...mai beau o ...si calculelele se refac.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Ce au luciurile de apa? saptamana viitoare vreu sa merg la rapita si lanul este amplasat dea lungul unui baraj pe Olt, de partea cealalta a lanului este drumul national DN 1, care rau este mai mare?

gudas valentin

Luciu de apa sau soselele sa nu fie intre stupina si lan,se pierde culegatoare la greu.
                          valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

D006

Merci, bine macar ca vantul (nu Sorin) bate pe culoarul format de DN1 si luciul apei barajului.

D006

As dori o informatie daca stie cineva.Eu fac stuparit stationar.Intre stupina mea si lanul de rapita sunt cam 400m.Cineva a amplasat o stupina in pastoral intre stupina mea si lan cam la 300m de mine pe directia de zbor a albinelor mele.E prima data cand mi se intampla si nu stiu daca ma poate afecta.As putea pierde culegatoare la distanta asta?Faptul ca nu a anuntat primarie, veterinarul din zona nu mai conteaza.Important e ca nu as fi avut nimic impotriva sa vina acolo dar nu pe directia de zbor a albinelor mele.Astazi, poate si din cauza vantului am vazut ca la stupii mei sa redus zborul foarte mult.Fiind un om cu care nu poti discuta stie cineva ce as putea face legal vorbind? Mie mi sa parut ca a facut-o intentionat.S-au poate mi sa parut.

andrei_salaj

ti-a luat culegatoarea.
eu sincer l-as bate. :mad:

Liviu.gh

Citat din: paul_petras2As dori o informatie daca stie cineva.Eu fac stuparit stationar.Intre stupina mea si lanul de rapita sunt cam 400m.Cineva a amplasat o stupina in pastoral intre stupina mea si lan cam la 300m de mine pe directia de zbor a albinelor mele.E prima data cand mi se intampla si nu stiu daca ma poate afecta.As putea pierde culegatoare la distanta asta?Faptul ca nu a anuntat primarie, veterinarul din zona nu mai conteaza.Important e ca nu as fi avut nimic impotriva sa vina acolo dar nu pe directia de zbor a albinelor mele.Astazi, poate si din cauza vantului am vazut ca la stupii mei sa redus zborul foarte mult.Fiind un om cu care nu poti discuta stie cineva ce as putea face legal vorbind? Mie mi sa parut ca a facut-o intentionat.S-au poate mi sa parut.

     Din pacate unii "stupari " se amplaseaza cu buna stiinta "strategic". E cunoscut faptul ca la pastoral se pierde din albina , din diverse motive , iar acum face o rapita sa-i mai populeze pentru salcim. Vina este in primul rind a lui dar si a autoritatilor (primarie) pentru ca a permis amplasarea stupinei in acel loc ! Oare cine-i poate amenda sau descuraja pe acesti indivizi sa se mai comporte asa ?

D006

Deocamdata nimeni, dar este o lege in dezbatere care va reglementa si aceste probleme.Am anuntat A.C.A. al carei membru sunt s-a format o comisie care sper sa ia niste masuri.Din pacate raul este facut.