• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Florin

Creat de pngflorin, Noiembrie 11, 2007, 05:26:48 p.m.

« precedentul - următorul »

balanescuadrian

d-le florin daca ma gandeam cum ar fi la vanatoare ...apai acum stiu :sad: ....e clar nu o sa practic asa ceva ..cu toate ca imi place sa trag cu arma prin balci... :) ....prefer sa admir vietatile cum se descurca in mediul natural...singura critica pe care o aduc este ca impuscati orice si tanar si matur...nu conteaza.......eu vanatoarea sportiva o vad ca pe o inlocuire a exemplarelor batrane sau bolnave si acordare o sansa celor tinere...la fel ca in pescuit unde in unele tari mai civilizate daca ai curajul sa pescuiesti si sa nu eliberezi imediat un exemplar mai mic de ....cm (difera de la specie la specie) ...atunci primesti frate o amenda de iti iese din cap a 2-a oara sa mai incerci......... la fel vad eu si problema in vanatoare...nu am putut sa nu remarc ca era si o femela cu puiul..apoi ptr o asemenea fapta eu as confisca si mandretea de arma si as da o amenda usturatoare ..... parerea mea fara suparare.....eu sunt mai ecologist ..sper sa nu mi-o luati in nume de rau.....eu sunt adeptul opiniei prin care vanatoarea inseamna doar mancare sau restabilirea echilibrului unei zone ...stiti la ce ma refer...prea multe vulpi..prea multi ursi, iepuri si altele...... cauzate de multe ori de interventia omului, restrangerea arealului geografic sau alte cauze.....
sa ne auzim cu bine... :hi:

D006

d.Adrian, ma bucur ca v-ati hotarat sa nu practicati vanatoarea, din simplu motiv ca nu sunt multi care o pot practica,
Nu stiu cum ati ajuns la concluzia ca eu impusc " orice si tanar si matur"........dar sunt plictisit sa tot explic la fiecare ce presupune o vanatoare, insa o data pt totdeauna am sa arat din pct de vedere tehnic.
Aveti dreptate vis a vis de practicarea vanatorii sportive .
Cat despre exemplarele tinere de mistret, asa numitii godaci, in proiectul de administrare a unui fond de vanatoare unde se fundamenteaza cota de extras la specia mistret se propune a fi vanate exemplare din toate categoriile de varsta si sex.Mai exact dau un exemplu : dintr-o cota de extras de 26 de mistreti , am de scos 4 godaci de pana un an si 8 femele.Acestea vor fi scosi la vanatoarea la goana prin impuscarea ultimului godac din ciurda din simplu motiv ca este cel mai slab, putin viguros, poate bolnav.Considerantul se bazeaza ca intotdeauna mistretul puternic alfa va tinde sa ocupe primul loc din ciurda.
Astfel ca se incerca ca prin aceasta selectie sa se promoveze a se imperechea mistretii cei mai vigurosi.
Cat despre femele de mistret este in principiu aceeasi situatie cota de recolta presupune in mod expres si nr de femele ce se vor vana.Ganditiva daca timp de 5 ani dintr-un fond de vanatoare se vor impusca doar vierii batrani si ar ramane la conducerea populatiei doar godaci si femele.Ar fi o explozie de efectiv iar masculii ce vor participa la imerechere nu vor fi ex valoroase ci doar masculi tineri.
Daca din pct de vedere tehnic cinegetic aveti vreo nelamurire va stau la dispozitie.
Avand in vedere ca sunteti mai ecologist nu o iau in nume de rau.
Fiecare dintre noi avem o maserie, a mea este de inginer silvic cu pregaterire in vanatoarea profesionista, iar dv sunteti economist, astfel ca usor as putea sa va acuz de faptul ca prin deciziile luate de cei din lumea dv au ramas pe drumuri, au ramas fara paine sau sau sinucis un nr de oameni ajunsi in somaj.
Asa ca etichetele cred ca sunt gratuite.........
Sper sa tratati cele de mai sus ca o pura parere personala si sa nu va suparati.
Cu stima,
Florin.

balanescuadrian

acum m-ati lamuri si pe mine ce inseamna o vanatoare oganizata .... :hi: .. totusi v-am spus ca sunt de acord cu vanatoarea....iar daca motivele sunt de pastrare in bune conditii a speciei atunci jos palaria.... poate modul de prezentare a fost un pic agresiv ptr cei cu inima slaba :hi:
rugamnte personala..... cand mai postati  vreo poza... scrieti acolo ca este facuta  vanatoarea in scopul pastrarii speciei in bune conditii :hi:
eu nu ma supar niciodata ...suntem oameni si de aceia stam pe forumuri sa discutam.... :hi:
cat despre deciziile semenilor din breasla..ce pot sa zic...decat ..ca cu unele decizii nu sunt nici eu de acord... pot spune doar ca multe decizii sunt luate pe spaga ... ex: scumpirea gazelor, scumpirea painii, a apei , a curentului .... explicatii in acest sens puteti gasi pe B1 tv daca urmariti emisiunea "Nasu"... :hi: ......ce sa faci viata... :zzz: bine a zis Brucan in 90' ca Romaniei ii trebuie 50 de ani sa ajunga la nivelul de atunci a statelor europene....uite ca nu s-a inselat.... inca mai avem de lucru.... :roll:
PS: presupun ca o sa ne vedm la targul de pe 11 oct din Buzau.... :hi:

D006

in mod sigur o sa ne vadem la targ.
Cu stima, Florin
PS. Nu toate vanatorile au ca scop pastrarea unui echilibru in cadrul speciei vanate, unele dintre acestea sunt pur si simplu porniri atavice, venite de undeva de foarte departe.................

D006

observatii la urs.
trei exemplare frumoase, din pacate filmul este cu  cu un telefon mobil.
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/Ix2mEIDC8cM[/youtube]

balasbebe

Florine, in loc bun ai pus filmuletul. Pacat ca ursul nu pazeste si celelalte filmulete.

D006

Florine asteptam o sedinta foto de la domiciliul ursilor.Cred ca peste o luna le vei putea bate la usa.

D006

pt asa sedinta invit doritorii sa le faca o astfel de vizita...........eu doar indic locul.
:rotfl:

D006

maine e deschiderea la vanatoare de iepuri.
vanat in catare pentru confrati.

D006

Vanatoarea este o pasiune frumoasa si vanatori sunt in general mult mai ecologisti decat restul populatiei deoarece isi cunosc interesul.
Aici e usor sa devi vanator si este o cerinta ff mare la fel cum este si de apicultori. Este o explozie a animalelor si putini le omoara.

D006


D006

Atacat
Nu vrea poza

D006

Teste

Cristian IONITA

Citat din: AndreiRNVanatoarea este o pasiune frumoasa si vanatori sunt in general mult mai ecologisti decat restul populatiei deoarece isi cunosc interesul.
Aici e usor sa devi vanator si este o cerinta ff mare la fel cum este si de apicultori. Este o explozie a animalelor si putini le omoara.

mi-am mai dat eu cu parerea despre aceasta "pasiune"
poate nu m-o ajuta pe mine intelectul dar eu tot nu am inteles ce e asa de 'placut" sa curmii viata unei fiinte, fie ea si un biet animal din padure
M-as risca sa incadrez la patalogic (in aceeasi categorie cu sadismul) aceasta "placere", dar cum nu sunt specialist ma multumesc sa fiu rezervat, chiar foarte rezervat in ceea ce priveste aceasta categorie umana.

D006

Florine , a dat-o in balarii ! vezi ca "traumatizezi " umanistii !
dar ce buna este carnea de mistret =D  lor le dam doar laba de urs   :nebun: