• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

biblia si albinele

Creat de bee_lover, Noiembrie 15, 2007, 08:46:25 p.m.

« precedentul - următorul »

bee_lover

stiati ca in biblie albinele sunt pomenite de 30 de ori...?

PricopArthur

Nu. Si am trecut prin Biblie de cateva ori.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Pe data de 7 Ianuarie in calendarul Catolic s-a sarbatorit Sf Ambrozie - Patronul apicultorilor .
De multi ani caut o imagine cu acest Sfant
Aveti ?

crombra

Sf. Ierarh. Ambrozie al Mediolanului
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

stefan1

Si Coranul vorbeste foarte frumos de albine: sunt insecte sacre, binecuvantate de Allah si se afla deasupra tuturor creaturilor care nu apartin rasei umane.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006


crombra

La credinciosii ortodocsi Sf. Ierarh Ambrozie se sarbatoreste la data de 7 decembrie.
Iata un scurt istoric:
Cuviosul Părintele nostru Ambrozie era de loc din cetatea Romei. Era senator: bărbat destoinic la cuvânt, cântar şi cumpănă a dreptăţii. Nu dădea hotărârile după faţa oamenilor, ci cu nepărtinire şi cu dreptate. De aceea i s-a încredinţat stăpânirea întregii Italii, de către binecredincioşii împăraţi Constantin şi Constant, fiii marelui împărat Constantin. Nu era încă luminat cu dumnezeiescul Botez; era încă printre catehumeni, dar întru nimic nu era mai prejos în virtute şi în viaţă curată decât cei ce se împărtăşeau cu Sfintele Taine. Prin hotărârea împăratului Valentinian, Sfântul Ambrozie a fost ales episcop al Bisericii Milanului, la moartea episcopului acelei Biserici. Mai întâi a fost botezat, apoi a urcat toate treptele bisericeşti până a ajuns la cea mai de sus.
Ca episcop a învăţat pe popor drept şi bine dreapta credinţă; a păzit neatinsă Biserica de orice erezie; a stat alături de cei ce duceau război ereziilor lui Arie, Sabelie şi Eunomie; a scris multe şi felurite cărţi pentru dreapta credinţă; pe împăratul Teodosie, care venise în Milan, după ce săvârşise acea nelegiuita vărsare de sânge în Tesalonic, l-a oprit să intre în biserică; l-a făcut să-şi dea seama de nelegiuirea lui, l-a arătat cât de mare deosebire este între un preot şi un mirean, chiar împărat de-ar fi el, şi l-a sfătuit să nu mai îndrăznească să se apropie de cele dumnezeieşti cu atâta sfruntare şi obrăznicie. După ce a săvârşit fapte îmbunătăţite şi-a sfârşit viaţa, după o bună bătrâneţe.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

D006

mica icaoana dar ...mozaic

PricopArthur

Cu, voia dv, iau si eu iconita.
Miere multă şi inimă curată!

crombra

Si alta icoana.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

PricopArthur

Miere multă şi inimă curată!

EPSICOM

Am adunat si selectat mai mult material despre albine, din respect pentru aceste fiinte. Ne-ar face placere sa il lecturati http://beevenomous.epsicom.com/argumente.php

D006

Interesant. In popor albina,porumbelul,bovina ,pestele si asinul sint considerate intr-un fel fiinte sfinte pentru legatura pe care o au cu
Mintuitorul .Cind s-a aratat celor 11 si celorlalti Isus le-a cerut ceva de mincare ,iar ei i-au dat o bucata de peste fript si un fagure de miere.Porumbelul e simbolul Duhului Sfint,asinul L-a purtat spre Ierusalim,bovina, pentru ca S-a nascut in iesle, iar pestele pentru toate minunile savirsite, ce au legatura cu pestii.

sas angelica

Carpe diem!