• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Polenizare

Creat de Alecs, Octombrie 15, 2007, 10:29:04 p.m.

« precedentul - următorul »

Alecs

Prin polenizarea culturilor agricole, albinele sporesc productia de fructe si seminte ,aducand astfel un venit indirect de peste 10 ori mai mare decat valoarea produselor sale directe ( miere, ceara, polen, propolis ,venin )
      Alecs                                                             15 10 2007

stefan1

Am citit si eu o asemenea evaluare facuta de englezi. Daca ar sti aceasta teaba si cei care fac legile... Ar trebui ca grija autoritatilor fata de albine sa fie mult mai mare. Si autoritatile locale ar trebui sa-si protejaze stuparii din zona prin grija in respectarea legii privind tratamentele chimice din agricultura dar si diferendele in care sunt implicati stupari. Evident ca stupinele stationare ar trebui favorizate, ca ele asigura polenizarea pe tot parcursul anului agricol. Si taierea abuziva a arborilor meliferi are efecte de durata pt apicultura si ar trebui sa fie in atentia autoritatilor.Nici nu mai indraznesc sa spun ca in Occident polenizarile se platesc si sunt o sursa sigura de venituri pentru apicultori.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

...apropo de polenizare cind vor venii vremurile cind vor trage de noi agronomii sa mergem la polenizat...cind cel putin 40%din venit sa fie reprezentat de; servicii de polenizare..

D006

in SUA,in anumite regiuni apicultorii traiesc numai din polenizare.

PricopArthur

Un coleg a fost la o ferma in state care era specializata pe polenizare. Ii plateau la nr. de stupi necesari pt. polenizare. Un stup trebuia sa aiba 5 rame cu albina.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Dlor,
Din cite stiu dl PricopArthur are dreptate,sint destui stupari care se ocupa numai de polenizareStiti cumva daca exista stupari care au primit bani ptr polenizare.Care sint preturile?
Cu stima

D006

..in primavara lui 2006 am fost 10 zile la un lan de rapita si am luat parca 16 sau 18 milioane cu 100 de familii de albine aveam cam 110...
  Nu am semnat stat de plata...mi-a dat directorul de acolo banii in palma, i-am multumit...si asta a fost tot..Ne-am inteles inainte sa ma duc...
  Cum ma platit ..ce a trecut in statul de plata nu stiu...

D006

hehee, in romania sau in vise?

D006

..se mai intimpla...in Baragan...
   Ia legatura si tu cu cei de la Syngenta Sau Piooner...se ocupa cu productia de seminte ..loturi de hibridare...Daca stai acasa nu-ti deschide nimeni poarta..

D006

...Daca vii miine la Ploiesti o sa-ti fac cunostiinta cu cineva din Slobozia Ialomita care anul acesta a incasat multi bani din polenzare cu loturile de seminte...
   In zona daca stii sa  tratezi cu cei care detin suprafetele de teren, obtii cel putin transportul stupilor gratuit...plus multe alte mici beneficii..

D006

Toti producatorii de seminte,sunt obligat sa aiba contract,ca a efectuat polinizarea cu albine Din intamplare eram in Insula Mare a Brailei si ministrul Fluture i-a pus pe fermieri sa incheie contract cu mine pentru polinizare. Nu am stiut ca se poate negociia, dar am primit 1000000 de familie

D006

Taicule, pune o poza cu contractul sa invatam si noi ceva.
:wink:

ni_nacu

Fermierul trebuie informat ca:
Pentru 1 kg. miere albina trebuie sa cerceteze,teoretic, 2 -  5 milioane de flori.
Pentru 1 kg. polen albina trebuie sa efectueze cca 67 000 zboruri,iar pentru un singur zbor trebuie sa cerceteze 600 de flori.
Un stup are 30 000 - 60 000 albine
(Almanahul stuparului 1984)
Va rog mai adaugati ....

filip

O mulţime de oameni cred ca albinele sunt numai importante pentru miere pe care le produc," entomolog Maryann Frazier a spus. "But much, much more important are their pollination services." "Dar, mult, mult mai importante sunt servicii de polenizare lor".
O concluzie ce trebuie luata in calcul
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)