Pretul mierii

Creat de valy_cot, Ianuarie 02, 2009, 06:53:21 PM

« precedentul - următorul »

marius_vfp

domnule alvo ,cu respect ,am zis daca asi avea. :stop_the_war:
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

stefan1

Si eu zic ca Donbazil are dreptate.
  Ca si comunismul, care in teorie e superb dar in practica e un dezastru, asa si ideea de a santaja pe engrosisti nevanzandu-le miere, ar fi eficienta dar nerealizabila. Totdeauna sunt oameni care au neaparat nevoie de bani si care vor 'sparge' embargoul. Pe de alta parte mierea pastrata sunt bani imobilizati. Cei care isi permit si stiu sa vanda cand se iveste momentul cel mai favorabil pot totusi sa castige, dar ce te faci daca nici mai tarziu nu este cerere si mierea se invecheste, ii creste HMF-ul si s-ar putea sa ti se dea chiar mai putin ca la inceput pe ea?
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

badcolt

si eu zic ca..alceva decat sa faceti frumos in fata procesatorilor
nu sunteti in stare :P
de fapt ce ma mira dupa decenii de facut frumos in fata superiorilor
greu mai schimbi omu :D :D :D

D006

Daca ne referim la pretul oferit pe UN kg. de miere poate vi se pare mic dar daca ne referim la pretul oferit pe UN VAGON de miere s-ar putea sa nu mai fie mic . Procesatorul lucreaza in mod normal cu PRODUCATORI de miere in cantitati respectabile si evita pe cat posibil pinguinii . fara suparare dar cei  la care productia de miere variaza de la nimic  spre mai nimic ar fi bine sa se abtina de la a comenta acest subiect sau macar sa aiba o atitudine cuviincioasa in fata producatorilor de miere care au ajuns la nivelul de a colabora cu un procesator.
   Unii am vazut ca nu inteleg diferenta de pret de la 2 euro la 12 euro cat este in raft. MIEREA ROMANEASCA NU VA FI NICIODATA 12 EURO IN MAGAZINELE DIN VEST  dar in sfarsit ....  cei "priceputi' din cei 12 euro sa scada TVA , ambalaj , etichetare , transport , abalare , transport , procesare , adaos comercial pus de achizitorul roman apoi de imbuteliatorul german si apoi adaosul de 100% pus de hipermarchet ...

Am mai vazut o teorie emisa pe forumuri unde unii pinguini spuneau ceva de genul ca achizitorul roman amesteca miere romaneasca cu miere chinezeasca si apoi o exporta in germania ... cat de prost poti fi incat sa-ti inchipui ca poti sa-l tragi pe sfoara pe neamt cu asa ceva ?

mape 48-petru manea

poze facute intr-un magazin din Germania
am vizitat si o asociatie apicola bio care vindea si miere engros cu 7,5 euro

marius_vfp

Citat din: dragos2006 din August 19, 2011, 03:34:47 PM
    Am mai vazut o teorie emisa pe forumuri unde unii pinguini spuneau ceva de genul ca achizitorul roman amesteca miere romaneasca cu miere chinezeasca si apoi o exporta in germania ... cat de prost poti fi incat sa-ti inchipui ca poti sa-l tragi pe sfoara pe neamt cu asa ceva ?
nu uita, toti sunt pinguini la incepul  ,asta pana le da oleaca de pene pe la varful aripilor ,
citeste mai bine ce sa scris si vei devea ca e vorba de ¨ei¨  (ala e si pronume personal) adica nemti o amesteca nu romanii, sarmanii romani sunt ca niste robi (bine nu toti doar cei la care nu lea dat decat puful pe la aripi si cu ciocul mic  :P)

Donbazil

Sal'tare!
  :hi: :hi: :hi:
Parereile sunt impartite.....
Fiecare face cum doreste.
Eu cred ca totusi Dragos a argumentat mult mai bine ca mine, asa ca n-are rost sa mai pierd vremea....
Sa fiti cu totii sanatosi, sa va vindeti mierea cu pretul cel mai bun, pe care-l obtineti , sa va faceti treaba cu banii obtinuti,  sau s-o tineti, ca dupa cum am auzit cica se pastreaza 2000 de ani  fara sa se altereze.....Si dupa aia mai povestim.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget :hi: :hi:

Alutus

In Cehia poliflora se cumpara la en gross cu 2.0 -2.1 euro/kg . Asta este situatia . Cred ca daca ne-am putea organiza, pretul la apicultor ar putea ajunge la max 2.5 euro/ kg, iar apoi cei investiti cu achizitionarea si desfacerea ar sifona-o urgent.

Sa nu uiti Darie!

nickialomita

O solutie ar fi sa va inscrieti la CASA MIERII IALOMITA
Am mai avea nevoie de ceva parteneri
Am obtinut fonduri Europene pentru hala depozitare , procesare imbuteliere etc.
si noi venim cu cofinantarea
Dupa ce terminam investititiile nu mai primim membri si oricum primirea de noi membri o sa o facem probabil in decembrie s-au la prima adunare generala
PERSOANA DE CONTACT  :DOMNUL  NELU CUCU (PRESEDINTE)
TEL:0724088388

cristian87

sau cu alte cuvinte>
Veniti la noi ca s-ar putea sa nu va primim. :lol:
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

D006

Citat din: cristian87 din Septembrie 23, 2011, 10:36:14 PM
sau cu alte cuvinte>

Cristi 78, cu alte cuvinte..:)..citeste si reciteste ce a scris Nik si apoi stam de vorba.

Cu afirmatiata ta ,.. 
....
---am impresia, ca ai ceva impotriva APICULTORILOR care incearca sa faca ceva sa nu mai stea la mina achizitorilor si parca nu ai vrea sa ii vezi pe apicultori stringindu-se in jurul unei idei care incepe sa prinda viata.

marius_vfp

salut,  toate bune si frumoase pentru procesatori ,dar daca apicultorii (nu toti ca nare cum dar macar marea majoritate ) ar face un pact , sa se uneasca sub o forma, cartel ceva , si sa nu dea mierea un timp catre procesatori cel putin 6 luni , oare nu se schimba nimik?

D006

Exceptandu-l pe Bio voi care ati postat aici in ultimile 48 de ore sunteti producatori de miere ???? :) :) :) :) :) :) :) Nu mai trebuie sa faceti cartel pt. ca oricum piatza mierii e cam blocata.

Kov iulian

sau cu alte cuvinte>
Eu sustin idea cooperativei in orice domeniu , apicol , legumicol etc . Pt ca fiecare are un cuvint de spus in interiorul ei , si nici chiar presedintele cooperativei nu poate face nimic din capul lui fara sa ceara parerea membrilor , iar presedintele nu e ales pe " viata " cum e cazul ACA , au loc alegeri si daca presedintele nu se ridica la asteptarile membrilor e foarte frumos dat la o parte .Ce poate fi mai democratic de atit ?                                                                                                               
Citat din: dragos2006 din Septembrie 23, 2011, 10:36:14 PMExceptandu-l pe Bio voi care ati postat aici in ultimile 48 de ore sunteti producatori de miere ???? :) :) :) :) :) :) :) Nu mai trebuie sa faceti cartel pt. ca oricum piatza mierii e cam blocata
Cam toata planeta e blocata in perioada asta , se duce nabi lumea asta de rapa .

D006

Numai prostii se duc de rapa , cine este baiat istet acum face plusvaloare .
   Daca nu ma insel sunt cam doi ani de cand suntem "amenintati " ca nu vom mai fi primiti in cooperativa de la Slobozia ...  acolo e ceva putred care cam miroase.