Pretul mierii

Creat de valy_cot, Ianuarie 02, 2009, 06:53:21 PM

« precedentul - următorul »

marius_vfp

CORECT 
balanta dintre cerere si oferta  face pretul , dar si cumparatorul daca e constient de ceea ce mananca ar da fuga direct la apicultor .
ce ma uimit la toate borcanaraiele alea din rafturi ,doar unele de la o anumita firma era partial zaharisita, restul SIROAPE .

eu zic asa , de ce nu se depoziteaza mierea pe 1  2 ani de catre toti apicultorii(acolo unde se poate cat mai mult) sa se faca o intelegere ad-hoc , fara sa se vanda nimik doar de la un pret rezonabil , *problema asta ar trebui dezbatuta mai pe larg* astfel incat sa se impuna un prez .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

pharaonu75

Chiar daca s-ar proceda asa, nu s-ar rezolva nimic!
Baietii destepti vor importa glucoza industriala, o vor eticheta frumos si o vor vinde drept miere!
Si pana se va destepta cumparatorul, nu vei mai avea tu loc sa-ti depozitezi productia!
Avantaj tot procesatorul, ca a incasat bani frumosi pe glucoza... iar cand se vor hotara apicultorii sa vanda mierea tinuta in magazii, ii vor fi bagate in fata tot felul de motive, gen HMF... dupa care procesatorii vor face iar o intelegere ca si cea de acum si tot vor tine pretul scazut la achizitie!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Florin-braileanul (FlorinI)

concluzia?

ne lasam prostiti in continuare, tacem si inghitim



NE MERITAM SOARTA
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

MiereaNaturala

Departajarea de Procesatori..si infiintarea unor magazine proprii cu toate documentele necesare.
Daca Apicola a devenit un clan care e comandat de fapt tot de 'rechinii'care detin statiile de imbuteliere, magazinele apicultorilor nu le poate comanda nimeni ...

Imaginati-va un spatiu in fiecare oras pus la dispozitie de unul dinte apicultorii locului in care se aduce toata cantitatea de miere si se tine in recipiente de unde Cumparatorul vine si cunmpara.

Imaginati-va produsele GARANTATE de acel om care a pus la dispozitie spatiul pentru ca s-ar lucra pe increderea intre apicultorii din judetul respectiv.
In felul asta eviti orice legatura cu procesatorul inclusiv cu cei de la Apicola si ai contact direct cu Consumatorul.

Nu depozitarea si nu 'boicotul'te poate scoate din  incurcatura asta.
Apicultorul trebuie sa-si recastige increderea  in fata Consumatorului. Incredere terfelita de samsarii care nu fac altceva decat sa cumpare 500 kg de miere si s-o transforme in 2 tone de profit.

pharaonu75

Ar trebui facut ceva, insa apicultorii sunt dezbinati si au o forta financiara infima in comparatie cu gigantii procesatori! Iar cum in Romania cel care are bani rezolva totul, cine crezi ca va avea castig de cauza intotdeauna?

Parerea mea este ca nu cu refuzul de a vinde mierea la procesator se rezolva problema, ci prin alte metode, cum ar fi informarea populatiei cu privire la contrafacerea produselor de pe raft si incurajarea de a cumpara direct de la apicultor.
Asta se poate face prin emisiuni TV, stiri, reclame! Tot astfel se poate aduce la cunostinta populatiei si ce firme contrafac mierea!
Insa si aici apare problema banilor! Nicio televiziune nu va da pe post numele vreunei firme care contraface mierea. Nu le da voie CNA-ul si Legea 544/2001!
In plus intra in joc si firma respectiva, care cu ceva banet bine tintit, opreste orice emisiune/informare care ii este defavorabila!
Cu aceeasi "influenta" se rezolva si la buletinul de analiza a mierii de pe raftul supermarket-ului!
Credeti ca aia de la laborator sunt straini de fenomen? Nu sunt straini deloc, insa buzunarul propriu este mai important decat sanatatea publica!
Daca nu credeti, cumparati doua borcane identice de miere de la un supermarket, borcane care sa fie de la acelasi procesator, dupa care unuia ii inlocuiti eticheta cu una "NO NAME" si le duceti la analize la acelasi laborator!
Daca procesatorul este unul cunoscut si important, veti vedea ca borcanul cu eticheta sa va primi un buletin de analiza care atesta o calitate deosebita a mierii, iar cel cu eticheta anonima va fi "desfiintat"!
Deci si cei de la laboratoare sunt "instruiti" cum sa completeze buletinele de analiza si cui sa fie favorabile!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

#80
Trebuie ca apicultorii sa fie uniti si sa lucreze "cu cap", pentru ca altfel sunt striviti de puterea financiara a procesatorilor!
O varianta viabila ar fi cea a magazinelor proprii, cum spune MiereaNaturala!
Dar vin controalele de la politie, fisc, sanepid, etc! Procesatorii stiu de ce!

In plus, procesatorii exporta cea mai mare parte a mierii romanesti, pe bani buni, de aceea nu isi permit ca apicultorii sa le strice treburile prin cresterea pretului de achizitie!
Pe piata romaneasca baga glucoza industriala din Turcia, iar in Germania trimit mierea romaneasca, naturala, pura!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Oricum, informarea populatiei despre contrafacerea mierii din supermarket-uri si infiintarea de magazine proprii in care apicultorii sa isi desfaca produsele, pare a fi varianta cea mai buna!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

MiereaNaturala

CitatAr trebui facut ceva, insa apicultorii sunt dezbinati si au o forta financiara infima in comparatie cu gigantii procesatori! Iar cum in Romania cel care are bani rezolva totul, cine crezi ca va avea castig de cauza intotdeauna?

Descurajant... !
Ar trebui sa privim cu mai mult optimism solutiile :)

Pentru ca sunt...si sunt cu gramada.
N-avem bani de PROMO... il facem cu resurse mici..si cu argumente solide. Da stiu ..voi fi acuzat de 'reclama mascata" dar imi cer iertare nu asta mi-e intentia. Am facut siteul singur... am pus materialele singur...il popularizez singur..si lucrez si in stupina :)
deci se poate...cu mult curaj si mult mult mult optimism se poate.

Va spun  cu toata sinceritatea, n-am dat un gram de miere la procesatori si au venit la poarta stiindu-ne cu 200 si ceva de stupi.
Am preferat sa o lasam sa se cristalizeze in fagure decat s-o scoatem si sa stea  cristalizata in bidoane.:)
De ce sa n-o manance albinutele decat sa-si bata joc de ea.

Mare lucru ati spus.
Dezbinarea si neincrederea dintre apicultori lasa loc samsarilor sa faca ce vor ei. Chiar daca au putera banului... produsul, in speta Mierea, se gaseste in stup si poate fi extrasa DOAR de Apicultor :)

MiereaNaturala

CitatDar vin controalele de la politie, fisc, sanepid, etc! Procesatorii stiu de ce!

Din fericire, produsele apicole stiu ( nu sunt sigur de lucrul asta ) ca beneficiaza de anumite "scutiri de taxe si impozite" din partea statului.
Ori nu cred ca trebuie sa ne ingrijoreze un control

OK>
Ai venit... imi trebuie autorizatia de vanzare... buletinele de analiza...casa de marcat... si conditiile de lucru.
Sunt produse ambalate oameni buni. Sunt lucruri care se dau sigilate, nu stam cu maturatorul in spatele magazinului si turnam miere cum fac viticultorii cu vinul :)

Astea nu sunt atat de ingrijoratoare pe cat credeti . :)

pharaonu75

Citat din: MiereaNaturala din Iunie 29, 2011, 12:12:14 AM
Am facut siteul singur... am pus materialele singur...il popularizez singur..si lucrez si in stupina :)
deci se poate...cu mult curaj si mult mult mult optimism se poate.

V-am vizitat site-ul si am fost incantat de unele discutii de acolo! :wink: :wink:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

MiereaNaturala

Sunt onorat. :)

Va multumesc !

Imi face placere si sigur vom continua discutii si pe alte teme.


apivasmob

O idee de ce sa nu vindem mierea numai pe bursa de marfuri, acolo poate se obtine pretul corect.
Sanatate tuturor apicultorilor

stupar

Cei care ati dat cu 13 lei,salcamul la procesatori,zaharul a trecut de 5 lei.Acum avem 14 zile fara cules vreme ploios.Teiul nu se stie daca da,iar Fs cu soi autopolenizare nu asigura de cat un cules de intretinere.Asigurarea a min.15 kg provizii pt. iarna din lipsa de cules,este posibil sa fiti nevoit sa cumparati 10 kg zahar/familie.Medicamente,protofil si contra varoa.Ajungeti la valoarea a 10 kg miere achizitionata.Cheltuielile de pastoral incepand de la impozitul vehicolelor,asigurarile obligatoriu,revizia tehnica,taxa de drum,pretul motorinei daca adunam ne mai costa inca valoarea 10kg miere/fam. achizitionata.Media la salcam cca.22kg/familie.Cu ce ati ramas dragi colegi?De aceea m-am indraznit sa va intreb santeti multumiti cu pretul?
Procesatorii nu a tinut cont ca productia de miere 50% sa facut, fata de un ani bun !

bucovineanu

Procesatorii sunt intelesi intre ei si dau acelasi pret, nu da niciunul mai mult. Daca noi nu suntem uniti si fiecare da mierea din camp primului care vine dupa ea si ne arata niste banuti, profitul este al procesatorilor si noi muncim degeaba. Pana nu ne vom uni sa poata negocia cineva in numele mai multor apicultori, noi vom fi cu munca si ei cu profitul. Cei care nu au vandut inca salcamul, e bine sa mai astepte.

mape 48-petru manea

sa ne unim,sa ne asociem---sa ne alegem o conducere care cu timpul vor deveni noi procesatori---
procesatorii de azi sunt probabil fosti apicultori