Ce operatii se fac la revizia sumara cind temperatura e 14-16 grade.

Creat de filip, Ianuarie 23, 2008, 11:13:13 PM

« precedentul - următorul »

maximus

Citat din: drone1952Dle dragos 2006,
Nu stiu daca postarea imi adresata si mie dar  as spune si eu asa de postare. ME-ul( se spunea acum 15-20 de ani) ca este supul viitorului. In conditiile actuale de clima, de zone melifere, de culturi melifere nu cred ca se mai poate vorbi asa despre ME.(este o parere personala). Cred ca viitorul ptr citiva decade( daca nu sintem pesimisti ca cei care spun ca albina nu mai are decit cam 10 ani) este al stupilor de dimensiuni mici,vezi Warre si TBH. Este doar o parere incercind sa inteleg ce se intimpla in jur.
Cu stima
nea ghita,cateva intrebari daca esti amabil:
- in ce sens albina mai are doar 10 ani?
-la ce se foloseste stupul TBH si de ce va fi stupul viitorului?
  -la stupi asa mici,si productia este pe masura.unde va fi rentabilitatea apiculturii?

D006

Maximus, incep cu ultima.Am, personal serioase dubii ca in viitor se va mai putea vorbi de o rentabilitate ca despre ceva prognozabil si realizabil(E o parere personala) Scimbarile de clima plus schimbarea generala asupra culturilor melifere... etc
Citesti aici de ce pareri tot mai pesimiste in privinta viitorului :http://www.telegraph.co.uk/earth/main.jhtml?xml=/earth/2008/01/20/eabees120.xml
THB foloseste la stins miere dar cu necesar minim de materiale, ar mai fi multe de spus dar mai facem un break?[url]

D006

Roger Delon  -  apicultor din Montbeliard, premiat de ministerul agriculturii (1965) si Apimondia in 1967 pentru realizarea stupului cu climat stabil.
Observa reglarea si circulatia aerului in stup, inlocuirea aerului viciat de aer proaspat.
Executa falturi la corpurile stupului a.i. acesta sa pastreze microclimatul, pentru o economie de energie, cu incidenta directa asupra confortului albinei.
Roger delon este recunoscut pentru realizarea stupului "CLIMATSTABLE".
Dezvoltarea lui a avut la baza dimensiunile stupului Warre (1951).

D006

Da lulachy, de 2 ani desi am debitat 2 stupi pe 4 corpuri de "CLIMATSTABLE".Interesanta e gindirea cu privire la modul in care se priveste albina in mediul din stup.In mod sigur dupa ce abandonez discutii contra fara nici un supot am sa trec la lucru. Ati lucrat cu "CLIMATSTABLE"?

D006

Maximus, astep sa spui ceva despre raceala oualelor si larvelor, promit sa nu ma enervez cu nervi.

D006

Stupul "CLIMATSTABLE" are o particularitate si anume ramele Roger Delon

D006

cadrul este din sarma de inox

D006

D006

D006

par fragile dar isi fac treaba

D006

soclul stupului este de tip anti-varroa

D006

In rest se aseamana cu stupul warre
-capacul

D006

D006

D006

Lulachy, lucrezi cu warre?Eu ma gindesc sa scap,daca trec sa lucrez cu Warre de c adrul de sirma inox.
Cu stima