restrangerea de primavara a familiei.

Creat de dragos2006, Februarie 27, 2008, 12:15:54 AM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

S-a vorbit mult despre restrangerea cuibului, dar foarte putin despre asigurarea rezervelor de hrana.In aceasta perioada o familie de albine consuma intr-o saptamana cam tot atat cat consuma intr-o luna la inceputul iernarii cand nu are puiet. Ceea ce spun este valabil mai ales pentru incepatori. Daca avem in cuib numai niste coronite de miere nu trebuie sa consideram ca au mancare. acum trebuie sa aiba mancare din abundenta. Daca mancarea este pe terminate regina va inceta ouatul, lucru ce duce la stagnarea dezvoltarii familiei si chiar daca nu moare de foame, familia va avea urmari tot sezonul care incepe acum. Acum trebuie asigurata caldura in cuib,hrana la discretie si deranj cat mai putin.

D006

Hrana si caldura au din abundenta..........cu deranjul......... :limba:

D006

deja se pote da sirop in punga dar, grija mare la concentratie
se face cat mai concentrat fiindca albinele sa nu se uzeze prea mult la ventilat
                                              cu stima marius

PricopArthur

Ai dreptate Marius, de aceea strangem cuiburile.
Acum catva ani, la Caramat, intr-o iarna au taiat un copac gaunos. Cand au bagat drujba in el, au fost toti improscati cu miere. Au scos 4 galeti cu miere "la o extractie" dintr-un stup.
Azi am deschis lazile si am puiet pe 3 rame. Am mai lasat de o parte si de alta o rama cu miere si pastura, si dupa diafragma partiala am descapacit 1 -2 dm de fagure.
Miere multă şi inimă curată!

Aurelian A.

Putem incepe cu descapacirile dupa diafragma,sau e cam devreme?
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

costi82

Eu la mai multe familii le-am adaugat rame deoarece au avut puiet si pe ultima rama, la una dintre ele aavea 5 rame cu puiet!
Apicultura e o arta care trebuie respectata!

MariusApicultura

Citat din: nick din Martie 08, 2014, 04:30:53 PM
Eu la mai multe familii le-am adaugat rame deoarece au avut puiet si pe ultima rama, la una dintre ele aavea 5 rame cu puiet!
A tinut si vremea cu tine... :P :P  :hi: :hi: :hi:
Istoria isi bate joc de cei care nu o cunosc, repetandu-se!!! 
Insulta e declaraţia înfrângerii!!

costi82

Aurelian A.

Pentru perioada asta au mult puiet...dar a crescut mult si consumul,am iernat o familie/roi pe 4 rame full cu miere,astazi nu mai avea decat foarte putina miere(puietul era pe 2 rame)..asta a consumat cel mai mult,probabil cum a fost mai slab :hi:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

costi82

ai mare dreptate in privinta consumului, la ultima vizita m-am speriat cand am vazut cat au consumat, dar nu-i mirare la cat puiet au.

nicu84

as avea o intrebare, desi poate nu ii este locul aici: cum sa curat lazile orizontale pe 16 si 20 rame, cum se procedeaza? este multa murdarie pe fund, curata albinele ce curata dar asi dori sa le ajut.

bucovineanu

Intr-o zi cand temperatura exterioara e peste 15 grade muti cu atentie ramele cu albine in partea de stup goala, cureti cu un spaclu fundul stupului si readuci in pozitia initiala ramele.

nicu84

multumesc de raspuns domnu bucovineanu, asa o sa fac, astept vremea buna.