infiintarea unei exploatatii apicole

Creat de dragos2006, Ianuarie 28, 2009, 01:50:08 AM

« precedentul - următorul »

D006

daca vei sta in Sebes obligatoriu va trebui sa pleci in pastoral , sau mai simplu infiintezi o stupina in sud si nu o aduci niciodata acasa.

D006

Vezi ca e vorba sa se dea 25000 de euro pt. romanii care se intorc acasa , am vazut acum pe Realitatea TV.

D006

Da  in  viitor  va  fi  bai mare  cu  UE.Eu cind mi-am  cumparat stupii am  avut  nevoie  de o  gramada  de  hirtii:aprobare  de  la  proprietarul  terenului,aprobare  de  la  primarie,inscrierea intr-o  asociatie apicola  pt  a avea  medic  veterinar,aprobare  de la  cons agrar,apoi  apar  verificarile,stupii  trebuie  marcati cu  un nr  de  serie dat  de  cons  agrar.Pt  a  face  pastoral  i-ti  trebuie :inregistrarea  tuturor vetrelor  care  la  rindul  lor  au  nevoie de  hirtiile  amintite  mai  sus.Nu  poti  transporta  stupii  decit  cu  aprobari., asa  ca  ar  trebui ca  toti  stuparii  romani sa-si cumpere vetre de  stupina pina  nu  intra  noile  legi  in  vigoare.Distanta  de  amplasare  a stupinei minim 500 m  de drum.

D006

Citat din: AndreiRNAici vinde unul stupi cu albine imediat dupa polenizarea la migdale cu $125.
Vinde paleti de cate 6 stupi pe alesea.
Este un cuib 1/1 si magazie de 1/2.
Am inteles ca pana la 300 este hobby.
Un stup bine folosit produce lejer $300/an in polenizare si miere.
Andrein  am  citit  undeva, ca  in  America  ai  apicultori care i-si  omoara albinele toamna iar  primavara  le  cumpara  din  nou.Tu  de  ce  nu-ti  cumperi 100  de  stupi pt  polenizari,ai  avea  un  benificiu  bun.

D006

daca stupina este la 500 de drum cum mai ajungi la albine ?

D006

Vorbim  de  drumuri , nu  de  poteci.

D006

drumurile sunt de mai multe feluri:europene, nationale , judetene , comunale ,etc. in lege cred ca scrie 500 metri fata de un drum de un anumit rang , nu putem compara drum national cu drum comunal , as fi curios fata de ce fel de drum scrie in legea spaniola.

D006

Se  refera  la  toate  drumurile  care  figureaza  pe  harta unui  sat,  comuna  ,oras,.Te  astept  sa  vii  cu planul  financiar(cind  poti) si  in  ce  localitate  din  sud  ar  fi  bine  sa  ma  stabilesc.

D006

Citat din: abeja
Citat din: AndreiRNAici vinde unul stupi cu albine imediat dupa polenizarea la migdale cu $125.
Vinde paleti de cate 6 stupi pe alesea.
Este un cuib 1/1 si magazie de 1/2.
Am inteles ca pana la 300 este hobby.
Un stup bine folosit produce lejer $300/an in polenizare si miere.
Andrein  am  citit  undeva, ca  in  America  ai  apicultori care i-si  omoara albinele toamna iar  primavara  le  cumpara  din  nou.Tu  de  ce  nu-ti  cumperi 100  de  stupi pt  polenizari, ai  avea  un  benificiu  bun.
Eu nu am auzit de asa ceva dar ..... orice e posibil.
Mergand in sud e cules/polenizare si in Decembrie.
Eu nu o fac pt ca nu as sti cum sa ma descurc cu 100 de stupi la ora actuala plus ca serviciul imi place inca mult.
Mi sa oferit ocazia si bani sa fac asa ceva si ....
Incerc sa-mi dublez stupi in fiecare an si de acolo voi vedea.
Anul acesta incep sa-mi produc matci singur.

D006

Andrei  ce  rasa  de  albine  aveti?Sint  agresive?

D006

Din cat am inteles eu sun Carniola majoritatea.
Agresivitatea depinde mult de conditiile in care desfaci stupul.
Dar am auzit si de cazuri mai agresive.
La club a fost o discutie care leaga agresivitatea unei famili de productivitate si de rezistenta lor la boli.

D006

Asa arata un plan de afaceri de la MADR !

D006

la infiintarea unei exploatatii apicole trebuie avut in vedere ca trebuie depus un important volum de munca pentru ca secretul succesului asa cum ne-a explicat un om experimentat este : cutii pline cu albina si mers din cules in cules, adica pastoral ca la balamuc !
Daca suntem amatori ( cum as fi eu la care venitul de la albine in bugetul familiei intra la venituri din alte surse ) nu avem timp pentru pastoral intensiv si nici nu putem sta in perioada august - octombrie pe nu stiu unde dupa polen trebuie sa gasim solutia optima ca sa obtinem profit maxim cu volum de munca mic si timp de pierdut pe la albine cat mai putin. Ne putem axa pe un pastoral de maxim 100 de km. in jurul casei plus stimulari de toamna si de primavara facute pe vatra de langa casa sau locul de munca. In zona mea fara efort mare poti scoate intr-un an 50 kg. miere / familie plus polen de la pomii fructiferi si rapita. Daca anul este mai ploios la deal putem scoate pana la 10 kg. de polen la faneata pe familie.

D006

Dragos multumesc  pt  plan,daca  te  apuci  de  apicultura industriala ,este  clar ca  trebuiesc  valorificate  toate  culesurile la maxim.

D006

Tot secretul sta in utilajele de transport si incarcat - descarcat , daca stai cu carca ( spatele) in maxim 10 ani ai hernie de disc.