Pierderi familii 2009

Creat de bucovineanu, Februarie 08, 2009, 03:04:14 PM

« precedentul - următorul »

PricopArthur

Citat din: OZ:hi:Bun gasit tuturor! Si la mine in stupina, pina la acesta data, lucrurile stau bine. Cele 12 familii sunt in viata. Nici o pierdere! Sper sa ramina asa pina la venirea primaverii, pentru ca am luat masuri de asigurare a hranirii (turte de Apifonda).
Bine ai venit! asteptam mai multe date despre tine.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Salutari tuturor membrilor acestui forum! Imi fac o scurta prezentare! Nume si prenume: Zamfirescu Olivian ; Anul si data nasterii: 1962, 20 august; Domiciliul: Pitesti; Profesie: inginer zootehnist; Loc de munca: Directia Silvica Pitesti; Familii de albine detinute: 12; Amplasarea stupinei: Comuna Cateasca, jud. Arges ( 25 km S de Pitesti).

bucovineanu

Va urez si eu bun venit si asteptam cat mai multe postari interesante.

mihaipop_55

urez si eu domnului "oz" bun venit pe forum.si la mine din 40 au iesit pana acum 40,dar inca nu stiu ce se va intampla cu una la care a inceput un furtisag. cu mult respect. mihai

D006

Nu numai noi avem pierderi de albine ci si la case mai mari sint pierderi. Vedeti un film pe care l-am gasit si care  spune ca si alti ierneaza cu putina mincae.
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/JwnqPlzGTOc[/youtube]

D006

cum sa ne mai imbucuram sa ne gindim ca la primavara vom completa pierderile cu roi prinsi asa cum face tipul.
http://link.brightcove.com/services/lin ... 9486949001

Simi

Si eu am pierdut o familie, dar asta numai din cauza mea. Am avut pe toamna tarziu probleme cu un stup, dar am reusit sa ii fac matca si cu toate ca era foarte mic am hotarat sa il bag in iarna, cu toate ca eram constient ca este foarte mic. Cuibul l-am facut pe 4 rame(neavand diafragme) pe mijlocul lazii golul l-am umplut cu paie deasupra folie la spate am indoit-o putin si am pus niste ziare, dar a rezistat numai pana prin 15 ian.
M-am convins de unele lucruri dar din pacate au platit albinutele.
Viaţa ne-a fost dată fără să o cerem
şi o vom pierde fără să fim întrebaţi.

D006

Pentru Bucovineanu
    Multumesc pentru sfat. :hi:

D006

buna  va spun tuturor de pe acest forum,in urma comtrolului de avaluare  a stari ,toti cei citeva sute au raspuns la apel,cu voce vioaie,mai putin 4 amariti  fara matca

Adrian Roman

Salutare, domnilor apicultori! Vad ca iesiti bine din iarna! Din 32 intrate in iernare, am "scapat" de doua: una mi-au decimat-o 2 soricei, si cealalta imi ridica un semn de intrebare. Poate ma ajutati cu lamuriri din experienta dumneavoastra personala.In lada de 14 rame, un roi impachetat pe 6, apoi diafragma, si in cealalta parte a lazii, am uitat patru rame 1/2 goale. Sambata, 7 febr., am dat turte si le-am gasit pe toate din stupul amintit, mutate pe fagurii de magazie, calare una peste alta, moarte. Am cautat matca sub fagurii pe care s-a facut initial ghemul, dar nu erau decat cateva albinute. Am discutat ieri cazul cu doi albinari batrani, si nu m-au lamurit. Se mirau si ei. Astept pareri... Pana atunci, multa sanatate! :hi:

mihaipop_55

daca fagurii de 1/2 au fost inchisi la culoare si au avut putina miere albinele au socotit  ca acel loc este mai cald pentru iarna si mai propice pentru supravetuirea lor.

bucovineanu

Datorita vremii calde din toamna care s-a prelungit pana in decembrie albinele nu au fost in ghem.Ponta reginei s-a prelungit pana tarziu.O parte din albine au mers pe ramele de dupa diafragma unde mai erau resturi de miere.Din cauza ca regina nu avea celule goale in cuib, sau dintr-o alta cauza, a trecut si regina pe ramele de dupa diafragma unde a prins-o frigul si au format ghemul acolo. Astfel au murit de foame cu 6 rame cu miere langa ele.Patania trebuie sa fie invatatura de minte. Nu trebuie lasate rame goale dupa diafragma daca pot ajunge albinele la ele.

BOGDY

Din 54 nici o pierdere,mincare se pare suficienta si in continuarie
mai sunt si 3 nuclei cu regine care au trecut si ei dar au necesitat completarea rezervei de hrana cu cite o rama.
in rest toate cele bune.

Adrian Roman

Multumesc de bunavointa... Cred ca amandoua postarile de raspuns, intrunesc situatia ce a dus la mutarea albinelor si moartea lor. Ati fost amabili amandoi, multumesc. :hi:

D006

D-le Adrian , cuibul se poate muta dupa diafragma si in oct.(in fecare  an am cate o experienta) , deoarece pastrez  rame cu miere dupa diafragma.De regula cauta ramele negre, dar a trecu unul si pe rame albe. Anul trecut i-am verificat de 3ori in per. 1511-15.12 ,s-au linistit. Referitor la furtisag,  acum 2 ani , o fam f buna  a fost furata  linistit  de a ramas in aprilie pe 2 rame. L-am lasat, nu s-a redresat deloc.