La stupi

Creat de bee_lover, Februarie 27, 2008, 02:36:28 AM

« precedentul - următorul »

bee_lover

Azi a fost o "avalansa" de polen. A verificat si vecinu cei 20 ai lui 0 mortalitate.Cel mai slab l-a strans pe 4 rame.Rezervele invers proportionale cu cantitatea de albine.La majoritatea puietul e prezent da in cantitati mici.Cel mai mult a fost la un stup care avea pe 3 rame da maxim cat o palma.(Bine zice cine zice... o experienta cu un stupar mai experimentat face cat 100 de vorbe). Cateva poze mai urate ca sunt facute cu telefonul.

bee_lover

alta... dupa cum se vede sunt 2 tipuri de polen..una galben mai inchisa si una mai inchisa.Am vazut ceva salcii inflorite...

bee_lover

alta

bee_lover

alta ..dati click pe poze sa se vada in mare

bucovineanu

Matisorii de la salcie aveau polen? La noi nici alunul nu e inflorit bine.

stefan1

Ma indoiesc ca a inflorit deja salcia in Ardeal. Daca a inflorit nu-i absolut deloc bine.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bee_lover

Domnule stefan nu pot sa zic cu exactitate.Am vazut o salcie mare in gradina unui vecin care era galbena toata,si albinele veneau din partea aia.Nu am putut sa ma apropii sa vad ce si cum ca erau garduri dar altceva mai incolo nu exista decat niste campii...se poate sa ma fi inselat.Oricum a fost placut sa le vad cum vin cu piciorusele pline de polen.

filip

Rachita -matisorii cum li se mai zice e inflorita am vazut eu saptamana trecuta.De asemeni alunul si arinul,daca temperaturile se mentin peste 10 zile infloreste cornul.Anul asta trebuie mare atentie cu albinele{largirea si blocarea}sunt de urmarit de asemeni rezervele de miere.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

PricopArthur

Cam intr-o saptamana infloreste si la noi cornul.
Miere multă şi inimă curată!

kiloz

alunul e gata inflorit ,azi am vazut primele flori de papadie cu albina pe el ,caisii au butonasele rosii!!! cred ca o sa avem probleme cu pomi fructiferi !!- ???
Sa fii drept si scrie adevarul.

D006

Culorile polenului iti pot spune de pe ce plante este cules in aceasta perioada Alun , Anin ..../dar nu mai e mult si incepe rapita la mine

D006

Ce ziceti de salcie pe malul Dunarii e verde toata

filip

A doua revizie anul asta,tratament dimineata cu varachet forte.Iar la amiaz activitate bogata 28-29 03 2008
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

ce se intimpla daca ramele margiase le blocheaza cu polen sau mai bine zis ce ii de facut se poate largi cuibul sau nu

filip

Citat din: mariusce se intimpla daca ramele margiase le blocheaza cu polen sau mai bine zis ce ii de facut se poate largi cuibul sau nu
Daca ai posibilitate si spatiu se dau la margine si langa puiet se pun rame goale pentru a ponta matca.Daca nu se formeaza caturi 1/1 unde se pun ramele care nu trebuiesc in cuib{Atentie stupii sa aiba mancare suficienta si polen}Ramele astea sunt esentiale la formarea roilor.Cel putin asa procedez eu.