Soareci

Creat de dragos2006, Octombrie 18, 2008, 11:53:11 PM

« precedentul - următorul »

PricopArthur

Pentru a nu avea soareci in laz, trebuie ca acestia sa nu aiba pe unde sa intre. Si problema ar fi rezolvata.
In afara urdinisului pazit de gratia de soareci, nu sunt necesare alte intrari. Prin ele putea incepe si furtisagul.
Miere multă şi inimă curată!

dan

anul trecut am avut o mare problema cu soareci si chir cateva familii le a afectat destul de tare .am deschis cativa stupi in care am observat pe fundul lor dupa diafragma binenteles resturi de albine mincate de jumatate mai precis abdomenul si asta in cantitati mari si excremente mai mari decat a unui soarece obisnuit .am pus mai multe feluri de otravuri dar fara succes efectiv nu se atingeau de ea iar stricaciunile in randul albinelor era mare.am folosit acel lipici pt soareci care se pune pe carton sau ma rog tabla care a dat roade . erau niste soareci mici de culoare roscat spre rosu coada scurta botul lung .anul acesta cel putin pana acum nu am avut probleme.

stefan1

S-a mai vorbit despre ei. Sunt exclusiv insectivori, deci nu i-a prea atras momelile comune. Bine ca ai scapat de ei.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

PricopArthur

Anul asta, cel putin pana acum, nu am avut probleme deloc cu soarecii. Pe langa gratiile de urdinis, am 5 pisici care fac de paza.
Miere multă şi inimă curată!

Adrian Roman

Omul invata si pe paguba lui! E vorba de mine.La unul din stupii pepiniera in care iernez doi roi, unul mare(6 R.) si unul mic( 4 R.), urdinisurile sunt de 7mm/5cm. Am considerat sa nu pun gratii, fiind deschiderea mica.M-am inselat! La roiul mic, am tot vazut jumatati de albine scoase prin urdinis, era clara situatia. In 25 ian. am dat turte proteice, ocazie cu care am verificat roiul in cauza.Albinele terminate, gramada pe jos, fagurii mancati, mai ales pastura, si ca sa fie tabloul complet, doi soricei roscati, grasunei, s-au uitat mirati ca sunt deranjati, dupa care s-au latit fara probleme cand au iesit pe urdinis. A fost o lectie buna, dar paguboasa! Septembrie e luna cand isi incep cautatul locului ptr. iernat, luna in care de regula pun gratarele.

bucovineanu

Soarecii obisnuiti nu reusesc sa intre prin fanta de 7 mm. Astia sunt insectivori, nu pot fi starpiti cu otrava ci doar cu capcane cu clei special pentru rozatoare.

D006

orbanstefan64 _)_

D006

Daca nu va grabiti s-ar putea sa le cumpar eu.

D006


dedu

Am patit si eu mai demult sa gasesc soareci in stup dar la mine o fost primavara,ramele erau toate roase,pe fundul lazii era ceara rontaita de o palma si mai era o palma de fagure pe care mai stateau vreo 2 pumni de albine!!!
Familia aia o fost agresiva tot anul...
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

dan

iar am probleme cu soarecii :sad:

dan

avand in vedere ca sunt exclusiv insectivori si nu merge cu otravurile din magazin pt rozatoare stiti sau aveti vreo alta idee mai buna decat asta

trantorash

Citat din: danavand in vedere ca sunt exclusiv insectivori si nu merge cu otravurile din magazin pt rozatoare stiti sau aveti vreo alta idee mai buna decat asta
Dle Dan, in primul rand obturati urdinisul, folositi gratie, sa nu mai aiba loc pe unde sa intre altii.. si daca sunt soareci inseamna ca le place si branza :)  Puteti folosi urmatorul truc: infigeti intr-o scobitoare o bucatica mica de branza proaspata sau o jumara de porc si in capatul celalalt al scobitoarei o nuca de marime medie. Pe o bucata de geam asezati scobitoarea cu branza si nuca si deaupra o strachina sau un castron cu gura in jos pe care il proptiti pe nuca. Aveti grija astfel incat capatul scobitoarei unde se afla branza sa se afle sub castron. Cand soarecele va musca din momeala, va ramane prins sub castron.

dan

Va multumesc de sfat am incercat o sumedenie de chestii de trucuri acesti soareci sunt insectivori sunt mici de marime botul lung ascutit de o culoare rosiatica .Nu se ating de alimente si nici stricaciuni in randul fagurilor nu face .Se strecoara usor in stupi pt ca sunt f mici .Cu lipici special pt soareci  am prins cativa .M am gandit ca poate stie cineva ceva mai eficient.

Adrian Roman

Daca lada e buna, atunci cel mai eficient e gratarul pus in septembrie la urdinis. In octombrie deja e tarziu. Atentie la gratarul din doua parti active, ca uneori soriceii reusesc sa-l deschida. Am patit-o si anul acesta. Am indoit putin cate un dinte la gratar ca sa nu poata culisa. La primavara se indreapta la loc si e ok.