Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

andrei_calinescu

Dragoselu', Apimel - la ce pret pe kg.
Mai multi fermieri de-aici au cunoscut la Apimondia un fabricant/distribuitor de hrana stimulativa din Grecia. Se vor uni sa cumpere mai multe T de produs.
Livrarea o face grecul in franta, pretinde in jur de 500euro.
  Au negociat pentru aproape 70 centi /kg .
Daca s-ar face acelasi lucru si intre stupari romani, si cum transportul e mai ieftin pentru Romania...
Am vazut produsul(monnstra de 1kg), mi se pare exceptional. E deja invertit, are si adaosuri proteice pe langa glucide, iar umiditatea e mult mai mare ca cea a Apifondei, o pasta fara cristale, foarte fina si usor de consumat .

D006

La Apimondia grecii cereau undeva la 1 euro pe kg. dar erau dispusi la negociere , sunt sigur ca daca cumperi un TIR scoti un pret bun .
  La noi cine sa negocieze pentru apicultori ? ....

bucovineanu

Daca o sa aduca o firma la noi, sigur va fi mai scump.

D006

Atat timp cat noi apicultorii nu suntem in stare sa ne vedem interesul si sa ne asociem intr-o organizatie profesionala reala  nu vom avea nici o sansa sa avem acces la produse  BUNE  si ieftine si vom fi nevoiti sa le cumparam prin intermediul unor firme care in mod natural au un adaos comescial consistent.
  Apimel la noi a fost adus de Adelika .

D006

Trebuie sa remarc "inrolarea " in randul nostru a unuia dintre cei mai mari apicultori din Romania : domnul Mirel Balaban din jud. Vaslui cu o stupina de peste 1000 de familii . Daca va avea bunavointa sa si posteze vom avea multe de invatat de la el.

D006

Si sub ce nume sa inregistrat?

D006

Pentru ca atmosfera s-a cam incins pe forum va propun cateva minute de liniste :
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/rHlLDuffTpw[/youtube]

andrei_calinescu

Francezii de care va spun sunt producatori-fermieri. S-au unit ei cu propriile forte.
Unul a vrut o T , altul 2, etc si asa sa adunat material de mai multe camioane.
Cine ne impiedica sa facem la fel si sa dam o fuga in tari vecine de unde putem cumpara la preturi negociate in favoarea noastra si fara adaosuri puse aleatoriu?
Eu am adus pentru un producator de matci anul trecut in Romania cateva sute( ~ 600)  de custi de expediere/introducere Nicot pe care in  Ro ar fi platit de 2-3 ori mai mult.
Cand cumperi o cantitate importanta , marja de negociere e consistenta.

D006

Citat din: andrei_calinescu
Cine ne impiedica sa facem la fel
Mentalitatea romanului.
In principiu nici o galeata nu imparte.

D006

In aceasta seara (sambata) pe antena 3  la ora 19 si 20 minute va fi un documentar despre folosirea ILEGALA a persticidelor in Franta . In promo se prezinta efectul lor cancerigen precum si modalitatea de procurare a acestor produse interzise .

D006

azi la mine au fost in vizita Lucian  Avram si Balanescu Adrian  , planuri interesante mai ales pentru 1 decembrie.

ionut.api

Citat din: dragos2006
Citat din: ionut.apice parere aveti despre apimel dl. dragos
L-am folosit si eu acum doua ierni si rezultatele au fost foarte bune , nu am vazut uzura la albine . Oricum cu mult mai bun decat serbetul romanesc de pe la apicola.
vin cu o rugaminte, vas ruga daca se poate sa-mi dati si mie adresa firmei de la care va aprovizionati cu apifonda. va multumesc.

D006

ce parere aveti de Apifonda si apinvert?

D006

In general produsele energetice le cumperi de la procesatorul cu care colaborezi. Eu iau Apifonda de la Tremot &fii de la Baicoi . dar veti gasi acest produs la multe firme din tara .
   Apifonda este foarte bun pentru iernare iar apiinvertul este bun pentru  completat rezervele in stup.

zull

Cat oferi pe pe o moneda de 3 para 3 denghi?
1772 - stare buna