Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Au inceput sa apara datele de bilant pt. anul 2015 . Se pare ca Romania a devenit a doua forta apicola din Europa cu o productie de 30000 tone. Inca odata se confirma faptul ca stuparul roman este harnic si inteligent si se descurca fara prea mult sprijin din exterior. Un alt fapt imbucurator este faptul ca mierea romaneasca din 2015 este considerata in ansamblu o miere buna spre foarte buna .Acum este randul stuparilor romani sa tina putin la pret in 2016 si pretul nu va scadea sub 10 lei.
   Mierea romaneasca este cautata  deoarece mierea din China si Argentina trebuie cupajata cu ceva bun.  Problema ramane cu colosul Kaufland care continua politica de dumping la nivel european . Sa speram ca majoritatea clientilor se vor indrepta spre mierea indigena chiar daca aceasta este mai scumpa.
   In final clientul va avea de ales intre mierea cupaj si cea de origine controlata . Este exact ca in industria vinului .

sorinma

Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Jimmy2011

Ohooo....10 LEI ??? Super pret !!! E bine.....
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

albinasebes

fiindca producem mult si bine suntem presati sa acceptam preturi mici?
10 lei este un pret bun?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

tinumaftei

Citat din: albinasebes din Februarie 15, 2016, 10:06:32 PM
10 lei este un pret bun?
sub 2,5 euro suntem in pierdere. adica aducem bani de acasa pentru profitul altcuiva din lantul de valorificare. sub pretul asta mierea mea sta in butoi

D006

Se pare ca marii traderi de miere din Europa incep sa achizitioneze direct mierea si sa șunteze pe procesatorul roman . In aceste conditii de poate ajunge la minim 2,5 euro.

Atentie mare la mierea de salcam , Argentina nu exporta salcam ! Pretul real la salcam la ora actuala este 20 lei.

calmusdaniel

Citat din: D006 din Februarie 15, 2016, 10:13:34 PM
  Se pare ca marii traderi de miere din Europa incep sa achizitioneze direct mierea si sa șunteze pe procesatorul roman . In aceste conditii de poate ajunge la minim 2,5 euro.

Atentie mare la mierea de salcam , Argentina nu exporta salcam ! Pretul real la salcam la ora actuala este 20 lei.

Ce ai facut,te-ai certat cu ei?Te-au dat afara din gasca?Pana mai ieri ziceai ca va fi 5-6 lei pretul pe kg de miere!

albinasebes

si asa ajungem in cooperative
prin cooperativa se face contract direct cu neamtul, sau gresesc?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

tinumaftei

Citat din: albinasebes din Februarie 15, 2016, 10:36:48 PM
si asa ajungem in cooperative
Cooperativele nu sunt rele, dar pentru ele trebuie COOPERATORI!!

romikele

Citat din: tinumaftei din Februarie 15, 2016, 10:09:15 PM
10 lei este un pret bun?
sub 2,5 euro suntem in pierdere. adica aducem bani de acasa pentru profitul altcuiva din lantul de valorificare. sub pretul asta mierea mea sta in butoi
Asa au zis foarte multi, cand pretul era de 12 lei, iar acum cand e 9 lei se roaga de procesatori sa le-o ia, in zadar insa... nici la acest pret nu are cautare in exterior, la stocurile existente...

Citat din: albinasebes din Februarie 15, 2016, 10:36:48 PM
Doar daca in cooperativa exista un procesator autorizat.
Daca acea cooperativa reuseste sa incheie contracte si sa suporte toate cheltuielile cu analizele, transportul, s.a.m.d., e perfect!

Eugen B

Pentru cine face stationar pretul de 12 lei cred ca e bunicel, dar pentru cine face pastoral si nu prea merge treaba e cam mic
vedem ce va fi pe viitor

marian sima

Eu nu mai cumpar turte ,bag miere la albine,baiul este ca la unele familii trebuie sa le bag si rama goale ca altfel blochez cuibul.

tinumaftei

Citat din: romikele din Februarie 16, 2016, 05:04:49 AM
10 lei este un pret bun?
Asa au zis foarte multi, cand pretul era de 12 lei, iar acum cand e 9 lei se roaga de procesatori sa le-o ia, in zadar insa... nici la acest pret nu are cautare in exterior, la stocurile existente...

Nu mai inteleg nimic! Pe celalat topic care s-a inchis tocmai afirmati ca nu exista stocuri la procesatori.

In ce ma priveste cred ca discutam de acelasi procesator... De alminteri am o parere extraordinar de buna despre persoana respectiva. Totusi nu pricep cum poate sa vanda in supermaket cu 10 lei / kg (borcan)!
Sa scadem TVA, ramane 8 lei, valoare neta. Mai scadem ambalaj, ajungem la 7. Mai scadem adaos comercial magazin, ajungem la 6. Mai scadem cheltuieli de procesare, ajungem la 5 lei/ kg.
Chiar nu inteleg acest joc!!!
Poate vrea sa scoata pe cineva de pe piata?! Nu ma priveste!!
Dar daca prin asta vrea sa ne determine sa vindem pe orice, se inseala!!!
Repet, cunosc persoana si am o opinie despre ea cu mult peste a vechilor achizitori pe care ii cunosc de asemeni!!

mape 48-petru manea

Mai ieftin de 5 lei este siropul de porumb  :P

romikele

Citat din: tinumaftei din Februarie 16, 2016, 08:28:35 AM
Citat din: romikele din Februarie 16, 2016, 05:04:49 AM
10 lei este un pret bun?

Nu mai inteleg nimic! Pe celalat topic care s-a inchis tocmai afirmati ca nu exista stocuri la procesatori.

In ce ma priveste cred ca discutam de acelasi procesator... De alminteri am o parere extraordinar de buna despre persoana respectiva. Totusi nu pricep cum poate sa vanda in supermaket cu 10 lei / kg (borcan)!
Sa scadem TVA, ramane 8 lei, valoare neta. Mai scadem ambalaj, ajungem la 7. Mai scadem adaos comercial magazin, ajungem la 6. Mai scadem cheltuieli de procesare, ajungem la 5 lei/ kg.
Chiar nu inteleg acest joc!!!
Poate vrea sa scoata pe cineva de pe piata?! Nu ma priveste!!
Dar daca prin asta vrea sa ne determine sa vindem pe orice, se inseala!!!
Repet, cunosc persoana si am o opinie despre ea cu mult peste a vechilor achizitori pe care ii cunosc de asemeni!!
Nene, stocurile nu sunt la Aghiana, ce nu intelegi?
Stocurile sunt la italieni, nemti si la marii procesatori de la noi.
Aghiana nu a vandut siropuri si nici nu a cumparat, asa cum acuza lingurarii... :wink2: